Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 Svolavaci akce
-
- Kontaktovat uživatele:
E39 Svolavaci akce
Na 15 let starou E39 530D rv.2002 me před tydnem prisla svolávací akce na provereni airbagu....Docela jsem nechapal ze i utak starého auta. Kazdopadne v prosinci tam auto jde a vyhadal jsem si na pul dne nove Mini cooper,moznost byla ještě X1. Svine nechteli pujcit nic,az po prepojeni na nekoho jiného to problem nebyl.
Re: E39 Svolavaci akce
ano už to mám za sebou.
Já byl cca půl roku zpět a výměna byla na počkání. Max hodina.
Taky jsem nechápal když přišel dopis
Já byl cca půl roku zpět a výměna byla na počkání. Max hodina.
Taky jsem nechápal když přišel dopis

Bmw e39 528i touring
Bmw e85 Z4 2.5i Merlot rot
Bmw e83 x3 3.0ia
Bmw e32 740ia Alpina look
Bmw e30 328i M Technik 2 / m20b28
Bmw r1100s Mandarin
Bmw r1150gs twin spark
Bmw k1100lt
Bmw e85 Z4 2.5i Merlot rot
Bmw e83 x3 3.0ia
Bmw e32 740ia Alpina look
Bmw e30 328i M Technik 2 / m20b28
Bmw r1100s Mandarin
Bmw r1150gs twin spark
Bmw k1100lt
počkej, vyhádal sis auto? Tvl tak to tam musím zavolat taky ještě, že potřebuju nutně auto 
Taky jsem právě myslel že to bude tak na hodinu, že si tam počkám, ale na infolince mne vyvedli z omylu že prý ne, že to bude na půl dne

Taky jsem právě myslel že to bude tak na hodinu, že si tam počkám, ale na infolince mne vyvedli z omylu že prý ne, že to bude na půl dne

-
- Kontaktovat uživatele:
výměna toho bazmeku je zdarma, asi si účtují práci....na kolik to cca vyjde?To s půjčením autem vyzkouším taky, abych nemusel do práce mastnou tyčí:)
No to teda ne, žádnou práci by si účtovat neměli! A i kdyby ji chtěli zaplatit, tak já jim to platit rozhodně nebudu. Je to svolávačka kvůli jejich průseru, resp. průseru jejich dodavatele, tak nechápu proč bych to měl platit já
-
- Kontaktovat uživatele:
Ok, já se raději zeptal, ještě jsem ze svou 16let starou e39 na svolávací akci nikdy nebyl:)
Nic se neplatí, ale říct si o náhradní auto na dvě hodiny by mně asi byla hanba.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
-
- Kontaktovat uživatele:
Proč hamba?
je to běžná praxe,to tam mam 4 hodiny sedet a kopat nohama...

No kdyby to bylo na dvě hodiny, tak bych se na to taky vysral, nikam nejezdil a počkal tam. Nicméně mně to prezentovali na infolince tak, že auto mám přistavit ráno a hotové bude nejdřív po obědě, tzn. odpoledne. když jsem se výslovně zeptal, zda-li by to nemohli udělat na počkání, tak byla odpověď negativníVlasta píše:Nic se neplatí, ale říct si o náhradní auto na dvě hodiny by mně asi byla hanba.
jj, X5 jsem také přistavil ráno a na poledne byla. A je úplně zadax. Dělali bag ve volantu.
Jo a přihlásil jsem se sám bez dopisu a také je 15ti letá
Jo a přihlásil jsem se sám bez dopisu a také je 15ti letá

-
Hoši taky mi to došlo před měsícem na mou e39. Volal jsem do Brna do Renocaru a takový postup sem nezažil. Nejprve paní na lince byla překvapená co vlastně po ni chci a potom mě vyzvala ať ji pošlu na dilerův e-mail vin code a fotku volantu jaký airbag mají objednat. Zeptal jsem se proč jim nestačí jenom Vin že si ho můžou v etce najít jaký tam přímo je. Prej to tak nejde že musejí mít fotku. Tak jsem jim Googlu zaslal fotku volantu a Vin . Po chvíli volá paní zpět co mám vůbec za BMW a kolik mám najeto a kdo mi dopis vůbec zaslal,protože nemají moje auto vůbec v databázi svolávacích akcí. Tak jsem ji řekl že jsem u nich v servisu ještě nebyl že je to dovoz před 4 lety z DE tak to už byla v pasti a řekla že se musí zeptat technika. Po chvíli mi volala zpět a omluvila se že bohužel už svolávací akce nedělají a až je budou zase dělat tak se mi určitě ozvou. Hoši už nemám ani náladu a čas řešit nějaký airbag ať si ho strčí tam kam slunce nesvítí. Švárovi ho měnili na e46 před 14 dny ve Zlíně a stačil jim jen Vin nic víc a hodina práce i když já osobně bych to dal za 10min.
Tak to je neskutečná 3,14čovina. Zavolej si přímo na infolinku bmw a domluv si to tam.
Nedělat svolávačku? Nebyla to vrátná? Nebo zkouší?
Myslím si, že to je povinnost.
Také jsem byl v Renocaru před půl rokem a jak jsem psal bez dopisu, také 10 telefonů, VIN, foto, že se na to musí připravit a objednat to. Mě to tady někdo poradil, abych se podíval na webstránky "svolávačky", ženské jsem řekl, že to vím z webu a šlo to do 14ti dnů. Připadala mě, jakoby tam byla 1.den.
Teď teprve mi přišel dopis.
Myslím si, že to je povinnost.
Také jsem byl v Renocaru před půl rokem a jak jsem psal bez dopisu, také 10 telefonů, VIN, foto, že se na to musí připravit a objednat to. Mě to tady někdo poradil, abych se podíval na webstránky "svolávačky", ženské jsem řekl, že to vím z webu a šlo to do 14ti dnů. Připadala mě, jakoby tam byla 1.den.
Teď teprve mi přišel dopis.

-
- Člen Klubu
Tam musej sedět nějaký blbaně v tom "Brnocaru", ptože to samý se stalo Zdenálovi s E39. Nejdřív zvací dopis do schránky, potom normal objednávka a pak, že ne prej nějak omyl a nic z toho nebude..
Já se sice podivil, že vůbec volají tak starý auta, ale tady ty E39ky jsou skoro všechny 1999 - 2003
http://svolavacky.cz/?s&tx_make%5B0%5D= ... search=yes
Možná z toho servis nicmoc nemá, taxe jim to ani nechce dělat.
Já se sice podivil, že vůbec volají tak starý auta, ale tady ty E39ky jsou skoro všechny 1999 - 2003
http://svolavacky.cz/?s&tx_make%5B0%5D= ... search=yes
Možná z toho servis nicmoc nemá, taxe jim to ani nechce dělat.
-
Také bugr fakt jsem u Vránků nezažil!!!!! Po mé kontrole vin tech co chtěla slečna, ještě mám DE papíry a CZ doklady VIN souhlasilo a ta dotyčná osoba nic,že zpětně zavolá!!!!! a po 4 dnech vůbec a ani skoro nezgomla o co go po mém zavolání.....měl jsem být na 20.11.17 na 14h a pak toto pondělí volala,že pán mechanik nemůže=nemoc a tak to mám na 16.12.17 ve 12h.....asi to zruším neb ju chcu E39 525i prodat..... to je z toho,že už je za vodou a zakazníky nepotřebuje.....ten telefonát spíše vypadal jestli to nemám kradený nebo co....tohle si já dovolit ve fabálu tak mám vodpich z hokny rychlejší než Apollo !!!!!
No tak to je síla, to chování. Já mám sice E61 a ne E39, tak se mě to netýká, ale manželka používá jako městské přibližovadlo Toyota Corolla E12, rok výroby 2002, a tam nám výzva k přistavení auta v rámci svolávačky přišla taky, dokonce 2x. Vloni to bylo kvůli bagu spolujezdce, teď na konci léta pak znovu kvůli bagu řidiče - měnil se tam inflátor. Výrobce bagů firma Takata, která svého času dodávala i pro BMW, takže předpokládám, že stejný stejný nebo obdobný důvod svolávačky bude i u E39 a E46 a vše to platí Takata, ne BMW. Tak nevím, proč s tím v Renu dělají takové ofuky a jak může být personál neinformovaný. Leda že by podle VIN dodatečně zjistili, že se spletli a konkrétní auto nemá airbag od firmy Takata nebo není z problémové série.
V Toyotě jsem zavolal do nejbližšího autorizáku, že jsem dostal doporučený dopis kvůli svolávačce, vše jim bylo jasné, dali mi rovnou vybrat termín opravy, po příjezdu jsem jim jen předal auto a když to bylo hotové, auto jsem si zase převzal a podepsal papír, to je vše, samozřejmě jsem nic neplatil ani za díly, ani za práci. Pokud jde o časovou náročnost, v prvním případě jsem jim auto dovezl ráno cestou do práce a odpoledne jsem si ho vyzvedl, takže nevím, jak dlouho jim fakticky výměna trvala. Ve druhém případě (inflátor bagu řidiče) jsem jim řekl, že si u nich počkám, než to bude hotové, neměli s tím problém, dostal jsem k dispozici kávovar, lednici s chlazenými nápoji podle vlastního výběru, místo k sezení se zásuvkou pro připojení notebooku a heslo na wi-fi, k dispozici pro zákazníky tam byly snad i bagety atd., vše bez poplatku a podotýkám, že jsem byl neplatící zákazník s 15 let starým autem. Sotva jsem se stačil rozkoukat a za 45 minut už auto vyjíždělo z dílny hotové.
Jinak pokud máte někdo E39, které se svolávačka opravdu týká, důsledně bych na výměně trval. Nikdo z nás by asi šrapnelem do hlavy dostat nechtěl, doživotní skoba na čele by byla ještě to nejmenší, ve světě kvůli tomu bylo i pár mrtvých...
http://www.auto.cz/hrozive-porovnani-to ... ata-109904
https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/au ... 1510839574
V Toyotě jsem zavolal do nejbližšího autorizáku, že jsem dostal doporučený dopis kvůli svolávačce, vše jim bylo jasné, dali mi rovnou vybrat termín opravy, po příjezdu jsem jim jen předal auto a když to bylo hotové, auto jsem si zase převzal a podepsal papír, to je vše, samozřejmě jsem nic neplatil ani za díly, ani za práci. Pokud jde o časovou náročnost, v prvním případě jsem jim auto dovezl ráno cestou do práce a odpoledne jsem si ho vyzvedl, takže nevím, jak dlouho jim fakticky výměna trvala. Ve druhém případě (inflátor bagu řidiče) jsem jim řekl, že si u nich počkám, než to bude hotové, neměli s tím problém, dostal jsem k dispozici kávovar, lednici s chlazenými nápoji podle vlastního výběru, místo k sezení se zásuvkou pro připojení notebooku a heslo na wi-fi, k dispozici pro zákazníky tam byly snad i bagety atd., vše bez poplatku a podotýkám, že jsem byl neplatící zákazník s 15 let starým autem. Sotva jsem se stačil rozkoukat a za 45 minut už auto vyjíždělo z dílny hotové.
Jinak pokud máte někdo E39, které se svolávačka opravdu týká, důsledně bych na výměně trval. Nikdo z nás by asi šrapnelem do hlavy dostat nechtěl, doživotní skoba na čele by byla ještě to nejmenší, ve světě kvůli tomu bylo i pár mrtvých...
http://www.auto.cz/hrozive-porovnani-to ... ata-109904
https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/au ... 1510839574
Čau, taky přidám svou zkušenost. Začátkem března mě přišel dopis ohledně svolávačky. Volal jsem Synot BMW Zlín, telefonát více jak na 5 min, prý založení karty nového zákazníka. Podle VIN prý objednají airbag a ozvou se. Čekal jsem skoro půl roku a nic. Volal jsem opět Synot a musel jsem si projít znovu procesem založení karty nového zákazníka. Pak už vše šlo jako po drátkách. Dostal jsem termín, přijel jsem, odevzdal auto a netrvalo snad ani půl hodiny a odjížděl jsem z hotovým airbagem. Takže za mě pohoda, nebýt toho půlročního čekání.