Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E61 divný zvuk(houknutí) po sundání nohy z plynu
E61 divný zvuk(houknutí) po sundání nohy z plynu
Ahoj,
teď jsem měl několik trablů s autem(zpuchřelá hadice k EGR, turbo, atd...), nicméně vše je odstraněno, jen toto ne. Netušíte, co by to mohlo být? Je to vždy po sundání nohy z plynu, jako by se tam něco přisávalo......nebo jako by tam houkala sova:-).
No asi to nemá smysl moc popisovat....dal jsem na youtube video, zda to někdo neidentifikuje......dle mého je to při pohledu zepředu do motoru někde v levé přední části....ale to je jen dohad......
No zkusím to příští týden ještě hodit do servisu, pokud budou mít volno....
https://youtu.be/lf5q1Dy2sZQ
díky za případné diagnostické rady
Sova
teď jsem měl několik trablů s autem(zpuchřelá hadice k EGR, turbo, atd...), nicméně vše je odstraněno, jen toto ne. Netušíte, co by to mohlo být? Je to vždy po sundání nohy z plynu, jako by se tam něco přisávalo......nebo jako by tam houkala sova:-).
No asi to nemá smysl moc popisovat....dal jsem na youtube video, zda to někdo neidentifikuje......dle mého je to při pohledu zepředu do motoru někde v levé přední části....ale to je jen dohad......
No zkusím to příští týden ještě hodit do servisu, pokud budou mít volno....
https://youtu.be/lf5q1Dy2sZQ
díky za případné diagnostické rady
Sova
Re: E61 divný zvuk(houknutí) po sundání nohy z plynu
Houkání sovy bývá turbo
To je ale měněné....a houkalo to i před výměnou....ale je fakt, že tam je turbo dané z auta, které mělo mít najeto cca 80 000km.....
A houkne to vždycky jen když sundáš nohu....když na to lápno, tak tam ten zvuk není a nic prapodivného slyšet není.....
A houkne to vždycky jen když sundáš nohu....když na to lápno, tak tam ten zvuk není a nic prapodivného slyšet není.....
to je uplne normalni zvuk to proste nektere nafty delaji a nicemu to nevadi... je to "dotaceni" turba tak ten vzduch tam dela v ty hadici od intercooleru zvuk
Mam ten isty zvuk na E61 530xd 2007. Dlhy cas to bolo bez toho "hukania", od casu ked sa ten zvuk objavil bolo menene turbo a snad pol motora
a huci to stale viac.
Myslim si ze by to mohlo robit nieco vo vyfuku (napr DPF).

Myslim si ze by to mohlo robit nieco vo vyfuku (napr DPF).
Zkuste vypnout klimu
Mně to dělá něco podobného

Také bych si přisadil na turbo. Mě to dělalo za studena v určitých otáčkách. Lehké přidání a povolení plynu a spolujezdec řve "uhni, jede sanitka"
a začlo to po zaslepení EGRu.

Protoze si to pres ten egr nemuze odlehcit
jak odlehčit? Můžeš to prosím trochu rozvést Snejku? Díky 

Pokud je EGR zaslepený, pak by měl všechen nasát zepředu a pak má turbo vyšší otáčky??? Pak dřív i odejde???
Já to mám na TDI, má 320kil a furt jede. Tak nevím. Někdo to tam dal, že se to tak nezasírá, emise OK, ale mám z toho divný pocit.
Za rok jde stejně turkovi, tak je to jedno.
Já to mám na TDI, má 320kil a furt jede. Tak nevím. Někdo to tam dal, že se to tak nezasírá, emise OK, ale mám z toho divný pocit.
Za rok jde stejně turkovi, tak je to jedno.

Určitě ne si myslím. Plnící tlak, a tudíž potažmo i otáčky turbodmychadla řídící ecu pomoci solenoidu.
Ahoj,
jestě jednou bych se chtěl ujistit......opět se venku oteplilo a houkání přidalo na inzenzitě.....nebo jsem taky jen otevřel střechu a je to slyšet víc, nevím.
Shrnu to....fakt mě to neuvěřitelně sere, protože to je slyšet i přes hudbu. A teď mě to připadá, že nejen když sundám nohu z plynu, ale i když držím plyn při nižší rychlosti, tak to prostě houká. Když plyn jen tak polechtám, tak nic, ale jakýkoliv razantnější sešlápnutí začne hučet.
Jediné, co mě zaráží je, že když se to hučení na autě objevilo, tak jsem netušil co to je a dal to rovnou do servisu a jedním z řešení byla i výměna turba.....pravda za již použité turbo, ale z auta s hodně malým nájezdem(v tom starém turbu už byla prý známka unikajícího oleje-či co a kromě toho se dělalo vyčištění EGR, výměna pružinky v EGR, zaslepení klapek, vyčištění DPF, prasklá hadice, atd.).
Tak jen mě zaráží, že by se to projevilo u dvou dmychadel po sobě.....
Je varianta, že bych nechal vyměnit turbo a koupil nové.....koukal jsem na ceny a tak 25 tisíc by to snad vyřešilo, ale nějak se mě nechce věřit, že to dělají dvě turba za sebou. Kdyby to bylo jen tím turbem, rád bych ty peníze dal....ale co když ne?
Není náhodou ještě jiná možnost, že by to dělalo něco dalšího?.....Hadice od turba, někde nějakej bordel, problém s DPF.....nebo co já vím dalšího?
Někdo, kdo měl stejný problém a podařilo se mu ho vyřešit?????
Sorry za spam, ale člověk tak nějak ztrácí chuť s tím autem jezdit.....
díky
jestě jednou bych se chtěl ujistit......opět se venku oteplilo a houkání přidalo na inzenzitě.....nebo jsem taky jen otevřel střechu a je to slyšet víc, nevím.
Shrnu to....fakt mě to neuvěřitelně sere, protože to je slyšet i přes hudbu. A teď mě to připadá, že nejen když sundám nohu z plynu, ale i když držím plyn při nižší rychlosti, tak to prostě houká. Když plyn jen tak polechtám, tak nic, ale jakýkoliv razantnější sešlápnutí začne hučet.
Jediné, co mě zaráží je, že když se to hučení na autě objevilo, tak jsem netušil co to je a dal to rovnou do servisu a jedním z řešení byla i výměna turba.....pravda za již použité turbo, ale z auta s hodně malým nájezdem(v tom starém turbu už byla prý známka unikajícího oleje-či co a kromě toho se dělalo vyčištění EGR, výměna pružinky v EGR, zaslepení klapek, vyčištění DPF, prasklá hadice, atd.).
Tak jen mě zaráží, že by se to projevilo u dvou dmychadel po sobě.....
Je varianta, že bych nechal vyměnit turbo a koupil nové.....koukal jsem na ceny a tak 25 tisíc by to snad vyřešilo, ale nějak se mě nechce věřit, že to dělají dvě turba za sebou. Kdyby to bylo jen tím turbem, rád bych ty peníze dal....ale co když ne?

Není náhodou ještě jiná možnost, že by to dělalo něco dalšího?.....Hadice od turba, někde nějakej bordel, problém s DPF.....nebo co já vím dalšího?
Někdo, kdo měl stejný problém a podařilo se mu ho vyřešit?????
Sorry za spam, ale člověk tak nějak ztrácí chuť s tím autem jezdit.....
díky
Rekl bych, ze mi 535ka houka po pusteni plynu taky a ze je to normalni po seslapnuti a nasledne pusteni plynu. Vsimnul jsem si toho v podzemni garazi a schvalne jsem otevrel panoramu abych slysel, co je to za zvuky.