Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Vseobecna rada ohledne vyberu modelu (benzin, touring)

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Eckat

Vseobecna rada ohledne vyberu modelu (benzin, touring)

#1 Příspěvek od Eckat »

Zdravim BMW klub!

Potrebuji prosim poradit ;( . Cekame dalsi prirustek do rodiny a s tim prisla potreba koupit vetsi auto.
Do ted jezdim ve Volvech S60 ale od zacatku jsem si rikal az budu kupovat kombik tak BMW 535i

No prisla tedy doba, a zacal jsem se po autech koukat (neco kolem roku 2010 - 12).. Trosku jsem se ted ale zhrozil ze podle vseho je F10 vseobecne spatne auto a i N55 (i kdyz ne pry nejhorsi volba) poruchovy motor?

Chtel bych silnejsi benzinovy motor (urcite 6 valcu+). Co by jste mi doporucili? Na vyrobnim roku 2010+ netrvam. Nejak jsem pochopil ze treba starsi 545i by byla dobra volba?

Za jakoukoliv radu, nebo postreh budu opravdu vdecny!

Predem diky!

Petr
Eckat

Re: Vseobecna rada ohledne vyberu modelu (benzin, touring)

#2 Příspěvek od Eckat »

Jeste jsem chtel dodat ze jsem si projel tohle https://www.invelt.com/bmw-535ixt?link=detail
A byl jsem z toho nadseny, pak ale clovek zacne o F10 cist a.. :(
Michal-E39

#3 Příspěvek od Michal-E39 »

Kvalitní kombík od BMW? Jistě, ale bude 15 let starý. Pokud má být perfektní, tak 25 let. Bohužel. Mám BMW rád, ale až doslouží, budu nucen zvolit jinou značku. Trvám na zadním náhonu a 6 nebo 8 válcích, což dává mezi kombíky výběr ... téměř žádný.
U 5 let starých aut bych se poohlédl co nabízí Jaguár. Slyšel jsem od majitelů posledních ročníků více chvály než od majitelů BMW. Jestli dělají větší kombík, netuším.

Můj postřech k rodině: Jedu-li na víkend někam s ženou a dvěma malýma dětma, je i velký kombík malý. Ty jejich krámy by naplnily přívěs.
Filozof

#4 Příspěvek od Filozof »

pokud seženeš v evropě 550i E61 v plné palbě je to dobrá volba. Pokud ti nejde o LPG které se tam sice vleze ale malá nádrž oproti 7er.

Takže poslední slušné auto je roky 2005-2009 - 550i touring.

Budeš spokojenej nadšenej a bude tě to držet hodně dlouho.
Pár majitelů tady v sekci 5er taky je a taky někteří hledali pul roku i rok auto.

Tak hodně štěstí a snad najdeš.

Fko je uplná utopie ...tak 535i jedině nic jiného ale dáš více za servis jak za cenu auta během pár let ve většině případů ...je to katastrofa co se týče kvality tady nejeden mechanik mluví o Fku jako o propadáku i majitelé co tady jsou nadávají na svoji volbu a do Fka většinou už nikdy nepujdou. ;)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od JaraX »

ono novější volvo moc lepší nebude, hold čím novější ,tím dražší na provoz a platí to všude.
já bych koupil nějakou E66, pro rodinu s dvě dětma to stačí, stojí to prd proti Fku, komfort vyšší, náklady menší, a až vás bude víc jak 4+ tak to vidím na nějaké 6 válcové Viano na Airmaticu. Fko bych si nekoupil i kdyby měl na jeho provoz, to auto je moc nekvalitní na to kolik stojí. ale N55 je nejlepší motorizace jakou můžeš v F10 mít.
Eckat

#6 Příspěvek od Eckat »

Diky moc za postrehy!

Na 550i jsem na zacatku nekoukal, chyba :). Auto vypada dobre, motor jeste lepe :)

Nasel jsem jedno v Kladne : https://www.autoscout24.cz/offers/bmw-5 ... -274943123
Minimalne je to blizko abych se na to aspon osobne mohl kouknout.

Neni tu nekdo koho bych mohl kontaktovat a poprosit aby se na to se mnou za uplatu jel podivat? (Nemyslim jenom spolujezdce ale nekoho kdo se v tom aspon trosku vyzna? :D)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od JaraX »

1/2 milionu za rezavy nepohodlny, vzravy auto super :)
dogeatdog

#8 Příspěvek od dogeatdog »

Eckat> odvez to (v ramci zkusebni jizdy) snejkovi at se ti na to podiva, akorat pocitej s tim ze zpatky to poveze bazarnik az ti snejk rekne, na cem vsem se tam setrilo a v cem je to auto uplne k nicemu :D a nedejboze kdyz te sveze necim, cemu se da rict auto.
Pul mice dat za tohle, to by mi museli rezat nohu.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#9 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

e60-61 LCI je imo poslední zajímavý Bmw, pak ještě 2-3er s 35i motory, když odhlédnu od kvality interiéru (konkrétně plasty bych musel co 50-70tis km měnit za nové)...
Jo a ty kecy lidí tady neber tak vážně, kdo nekoupí 7er za 150 ve full nebo nedej bože e60 550i za 225 je uplnej blb...
Kde se však tyhle modly za tolik kupujou netuším a podle popelnic, ve kterých někteří jezdí, bych tipnul stejné i pro ně :-)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od JaraX »

todle mě baví, jak si každej obhajuje svoji předraženou paštiku tím že to prostě "levně nejde koupit"
:D :D ale kdo chce kam....
jezdetě si kdo chete v čem chcete.
co je na E60,E61 zajímavýho nevím, možná tak že udělá z každýho majitele elektrikáře :D
Eckat

#11 Příspěvek od Eckat »

Hanz píše:e60-61 LCI je imo poslední zajímavý Bmw, pak ještě 2-3er s 35i motory, když odhlédnu od kvality interiéru (konkrétně plasty bych musel co 50-70tis km měnit za nové)...
Jo a ty kecy lidí tady neber tak vážně, kdo nekoupí 7er za 150 ve full nebo nedej bože e60 550i za 225 je uplnej blb...
Kde se však tyhle modly za tolik kupujou netuším a podle popelnic, ve kterých někteří jezdí, bych tipnul stejné i pro ně :-)
Hanz z ANOA ? :) (jak sem kdyztak od Chrze :)). Jestli ano, nepomohl by jsi mi s vyberem? (kdyztak SZ)

Jinak mi to moc nepomaha :D, potrebuju se s tim autem projet a uvidim sam.. Trvam na touring (takze 7icka nepada v uvahu)

Zatim me to vsechno rozciluje a asi si budu muset nakonec opravdu dotahnout starsi Volvo V70R, tam mam aspon jistotu kvalitniho auta, ale budu si muset extra priplatit (ceny se jenom splhaji a splhaji nahoru, coz je asi stejne jako u starsiho BMW)
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#12 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

JaraX píše:co je na E60,E61 zajímavýho nevím, možná tak že udělá z každýho majitele elektrikáře :D
Jardo, kua, když se ti nelíbí 7er, 3er je bez výbavy a malá, co ti asi tak zbyde? Cabrio, protože máš prostor nad hlavou až do nebe :-)
nevím, mě e60 po liftu přijde vcelku funkční, slušně moderně vypadající (Mpaket), interiér nevrže, vypadá aktuálně (sport v kůži s navi) a kára sedí s mpaket podvozkem luxusně...
Takže ikdyby to vše nabízela 7er a stála 1/2, pořád se mi nelíbí ani zvenku, ani zevnitř...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od JaraX »

jak by ti řekl Snejk, ti lidi s pětkama jsou divně nenáročný. a vlastně i třeba lidi se škodovkama.
Filozof

#14 Příspěvek od Filozof »

Mě se líbí oboje jak 550i tak 750i a je pravda že luxus je prostě v 7er a 2 děti taky 7er odveze.

Já bych doporučil at se projede v obou variantách v pěkných kusech a bude nadšenej ...no obávám se že ze 7er pokud bude full individual padne na prdel ale tak to je život ...

Já chtěl auto pro rodinu a dvě děti s kočárkem a 7er e38 starší generace vyhrála ...

dnes bych opravdu rozhodoval mezi 550i a 750iL ... nic jiného není zajimavé mimo rychlé 3er 335i ale to jsme jinde zase.

Takže jo obě auta super a pokud chceš LPG jedině 7er pokud nechceš LPG projdi si obě auta ... 7er je pecka ale i 550i je super pokud má skoro vše ve výbavě. Jsou to jiné světy a motor je úžasně návykovej ten nemá chybu. ;)

jedna drahá rada nakonec. Vybírej to s profíkem co BMW zná jinak zapláčeš nad servisem. Věnuj pár korun a obejdi pár aut ono se ti to fakt vyplatí.
Odpovědět