Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E90 325i výkon motoru N52

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
dzusik
Kontaktovat uživatele:

Re: E90 325i výkon motoru N52

#61 Příspěvek od dzusik »

TANN3R píše:Solenoidy ti pustí tlak oleje do vanosu, tím se natáčí vačka a mění časování. Tj. když je nefunkční, na diag se objeví chyba, protože nesedí časování, ale motor jede normálně, jen s nižším výkonem (neideální křivkou).
Naopak ojetá vačka/koníky valvetroniku vynechávání konkrétních válců způsobit může.
když jsem měl dole ventilové víko, tak jsem si ničeho co by bylo poškozeného nevsiml a to jsem koukal po vačkách samozřejmě že ne na jejich uložení. to bych musel rozdělávat. motor byl celkově čistý. a zátah příjde kolem 4500rpm, takže si myslím že valvetronik funguje dobře. Jen mi je divné že pocitově auto jede lépe když plyn přidávám postupně. Jak se zvyšují otáčky tak tak přidávám plyn a jede dle mého lépe než když dám pedál na podlahu. Co třeba Disa klapky. Někde jsem četl že se ulomí na hřídelce a nevyhazují závadu na diag.
RomanM3

#62 Příspěvek od RomanM3 »

A už jsi tam dal tu vahu na test? Jak se to projevilo? Lepší nebo furt stejný? Tuším by se tam měla mazat adaptace te vahy...
dzusik
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od dzusik »

RomanM3 píše:A už jsi tam dal tu vahu na test? Jak se to projevilo? Lepší nebo furt stejný? Tuším by se tam měla mazat adaptace te vahy...

Bohužel nedal. protože bych jí pak eventuálně nemohl vrátit protože by byl porušený obal a dle informace už tyto díly zpět nevemou a jen tak vyplácnout 5tis se mi nechce. Včera jsem však dal na zkoušku cívku na 5 válce. Protože v naměřených hodnotách na mé diag (delphi) mi ukazoval 5 válec korekci. Auto začalo táhnout a po výměně mi ukázal 3 válec korekci kde mám cívku úplně novou. Ráno však start se zapojenou váhou auto chcíplo. pak už se udrželo. Následná jízda párkrát cuklo studené ale po zahřátí táhne jak má. Tak nevím. mám na autě 2 cívky nové a 4 původní. Tak jestli koupit všechny nové a doufat že to bude ok je loterie.
RomanM3

#64 Příspěvek od RomanM3 »

Ahoj,

Moje zkušenost z m62 (vim, uplně jiny motor co trpi na uplně jine nemoci) je ta, že dost podobně se mi chovala špatná váha.

Napřed špatný chod po startu. Postupně se to zhoršovalo zhoršovalo až jsem jednou už nenatočil. Chyba na diag žádná smysluplná.

No když už to nejelo vubec, bylo hledání vlastně snazší. Tak dlouho se měnily díly dokud se motor nerozběhl :) a nakonec to byla váha, co pomohla k uzdravení.

Odkud jsi? Nemáš ve svém okolí někoho kdo by přijel za tebou pučil by svou snad dobrou vahu na test studeneho startu?

Edit: neříkam na sto pro že je to váha. Jde o to udělat test který napoví. Může to být tisic jiných věcí
kubajz79

#65 Příspěvek od kubajz79 »

ideál je mít známého mechanika,který má dodavatele dílů.ten má možnost vrátit i rozbalený díl.zvlášť pokud se jedná o věc,kterou ani nezaprasí od oleje apod.
hlavně na nové váze nešetři.nejlépe vzít originál nebo od výrobce který je dodává přímo do bmw.
pokud to s váhou dělá paseku a bez to "jede jak má",bude to s největší pravděpodobností ten problém,který hledáš.odpovídala by tomu i ta tupá odezva na plyn.
najdi si tady na fóru někoho z borců,kteří servisují bawory a co jsou ti poblíž.zajeď tam.většinou mají origo soft a dokážou identifikovat vadnou váhu podle měřeného množství protékajícího vzduchu.
TANN3R

#66 Příspěvek od TANN3R »

Jenže odpojení váhy nevyřadí jen ji, jednotka najede na "nouzový" režim a upraví si podle předpokládaných hodnot spoustu parametrů. Mimo jiné u tohoto motoru vyřadí valvetronik - to je zřejmě důvod, proč bez váhy funguje motor líp, než s ní. Tohle zběsilé odpojování k ničemu nevede :D
dzusik
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od dzusik »

váhu jsem si právě chtěl půjčit novou, ale po informaci že nesmí být narušený ani obal jsem usoudil, že to nemá cenu. konkrétně ted v neděli jelo auto hrozně. vůbec nemělo výkon ale naopak chytlo dobře, dneska auto dokonce při plném plynu škubalo. když přidávám plyn postupně tak to jde bez škubání. když jedu třeba na 5ku a dám plný plyn třeba ve dvou tisících tak to vůbec nejede, když přidávám postupně tak je to mnohem lepší. jako kdybych to na plný plyn úplně udusil. zítra dám ještě dvě nové cívky a už je budu mít vyměněny všechny. na zahraničních forech jsem vyčetl, že tento totožný problém dle popisu vyřešil nakonec výměnou vanosových solenoidů.
Jinak na diag přímo od BMW jsem to měl kde mi bylo řečeno, že váha a valvetronic funguje dobře. bylo to však měřeno bez projížďky auta.
dzusik
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od dzusik »

asi blbost ale co třeba palivový filtr?
Mateo

#69 Příspěvek od Mateo »

Misto laborovani s technikou o ktere toho ocividne stejne moc nevis tak vem auto najdi si recenze na servis kde BMW skutecne rozumi a dej to tam. Nemyslim tim autorizaky protoze konkretne ty v CR dneska nic neumi. I zde na foru je sekce kdr najdes recenze na lidi kteri se skutecne vyznaji.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#70 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Náhodou jsem narazil na tohle wlákno tak mě zajímalo jak to dopadlo po letech? Zátah a spotřeba oleje s tímto motorem:
1) auto prodaný
2) auto ve šrotu na díly
3) byla to váha vzduchu
4) nebyla to MAF, ale problem jinde
5) rezignace majitele - blbne to dodnes
:)
Odpovědět