Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Aktualni tema - vymena chladici naplne

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

Aktualni tema - vymena chladici naplne

#1 Příspěvek od Joshuax »

Snazil jsem se hledat na foru, ale na termin TL774 mi to nenaslo vubec nic, takze se zkusim primo zeptat. Mozna to pomuze i nekomu dalsimu, kdyz mame pred sebou ty prvni noci s teplotami pod nulou.

Chci udelat flush chladice atp normalne destilkou a nasledne bych to rad necim naplnil. Doted jsem garazoval s teplotami do min. 10°C, takze me nemrzka moc netrapila, ale protoze mam ted garaz jinou a teplotu tam nad nulou zrejme neudrzim, rozhodl jsem se radeji zrevidovat cele chlazeni, vcetne cele vymeny kapaliny.

Muj dotaz je prosty. Musim pro E36 dodrzet normu VW TL774-C (G48, G11, K11 atp.), nebo muzu pouzit i D ci F ? nebo pripadne naopak, pokud ma auto predepsanou normu D ci G, je mozne pouzit jinou specifikaci ? Predpokladam ze u novejsich vozu neni mozne pouzivat starsi specifikace, preci jenom bylby zrejme vyvinuty prave pro ne (hlinikove bloky atp), ale v dobe starsich vozu novejsi normy neexistovaly, tak jestli neni naopak lepsi, treba pouzivat novejsi specifikaci, nebo to necemu muze uskodit ? Napr to zvysi korozi systemu atd ? Diky
E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktualni tema - vymena chladici naplne

#2 Příspěvek od Joshuax »

Nikdo ?
E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktualni tema - vymena chladici naplne

#3 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Neřeš normy a kup originální nemrzku. Pokud nemáš v současnosti "červenou", vyměň bez proplachu, vypustíš chladič a šroubem pod výfukovými blok.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
Odpovědět