Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

naše X5

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
JaraX
Kontaktovat uživatele:

naše X5

#1 Příspěvek od JaraX »

takové univerzální tlachací téma :)
tak jsme se konečně pustili do mojí X5, začla se na jaře jaksi vlnit, tak jsem říkal ženě že to je určitě gumama, at jezdí :)
no samozřejmě se s tím jel pak já a auto jak had :D
no tak jsem to zvedl a normálně uhnila zadní nápravnice, to jedno oko upadlo a dalších dvou se utrhl silentblok, dle kamaráda co má vrakoviště běžná věc. tak jsem to vzal z gruntu, druhá nápravnice, ošetřením specialním nástřikem, to samý vše pod tím, komplet nové siletnbloky do nápravnice, nová všechny ramena na celé auto, nové 4x tlumiče, nové měchy, nové axiály, atd. tak jsem docela zvědavej na svezení až to bude hotový.
laik

Re: naše X5

#2 Příspěvek od laik »

To mě ani neříkej, že tam běžně uhnívá nápravnice. :shock:
Doufám, že to jde vidět jen tak zespodu a není to pod nějakým šustplechem.
Musíme to nějak hlídat - průserový místa - a včas zakročit, možná z ní udělám veterána, bude-li to v mých silách. ;)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od JaraX »

no vidět na ní je, ale zhnilo to z ničeho nic, pul roku předtím byla normálně pěkná
je vidět že na těch X5 se hodně šetřilo, ale furt mín jak na E7x, i když tam už je aspon hliníková nápravnice.
laik

#4 Příspěvek od laik »

Dík
Až uhnije mě, tak tam dáme hned tu hliníkovou. :D - trochen ji pomůžeme traufákem a třeba sedne :lol:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od JaraX »

ja tak ošetřil tu novou že ta už nezhnije nikdy
laik

#6 Příspěvek od laik »

:?: to jde :?: metafora :?:
Nebo pozink? Na kolik vůbec vyjde nová?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od JaraX »

nová stojí 40k, dal jsem jetou, opískovat, pozink, epoxidový základ, epoxidový rapaták,
laik

#8 Příspěvek od laik »

Existují srazy nebo minisrazy vyloženě na X5?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od JaraX »

laik

#10 Příspěvek od laik »

:D Tos mě potěšil.
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#11 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Laiku on jen závidí, protože musí stodolu prodat, mluví z něho čistá závist ..... my dva, ale víme co je nejlepší :) a není to E70 ani F15 takovy pod..... civilozovany auta :)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od JaraX »

ne ja jsem nasranej jelikož mě to zas nechalo viset a žena mi jezdí 7er
laik

#13 Příspěvek od laik »

Jak Jardovi všechno věřím, tak tohle beru s rezervou. ;) Že by mě něco minulo? Moc jsem ji totiž chtěl.
Jarda nezávidí, ale kdyby se něco semlelo, tak má strach, že by nemohl dojet s X5 :D Ale nebylo by na škodu podniknout něco komorního třeba ve sklepě u červenýho jen tak inkognito ;) , než to odvezeme do Olmiku.
Arnie, jak říkáš. Máme poslední dobrý kusy. :D A kdo chce, ať jezdí v F. Mě to na denní lítačku bohatě stačí.
E70 už asi nestihnu, ještě je tam přece fl., tj +5let. Takže v poho. ;)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od JaraX »

na SUV to není špatný auto, ale prostě je to SUV, všecko je tam vyřešený debilně. mam 4 BMW a X5 je jediny BMW který už jelo 2x na laně, ostatní nejeli ani jednou.
prostě to řešení separatoru u X5 je katastrofa, prostě si kluci řekli, hele, dejte tam M62, ten je bezproblémovej v E38 to jezdí jak víno, "nooo jooo, ale pětky a X5ky se musí srát, na to vyděláváme" "nooo tak tam něco vymyslete, dejte třeba separator ven z motoru a udělejte tenky vedení, on bude zamrzávat a bude to ok"

stejně jako E65 vs E70, u E70 měníš klimakompresor na stejném motoru 3x takovou dobu.
SUV se prostě serou a serou se hodně, kor X5, u laikové to jde vidět že ten člověk co to měl do toho nasypal snad milion nebo kolik za servis. kdyby měl sedmu tak by to do ní v životě nedal. přesto je laikova nejlepší e53 jakou znám a dost možná i nejlepší v republice. ale prostě je to poruchový, bylo to poruchový i nový.je třeba si na to zvyknout a je třeba s tím počítat. tímto vám nic nerozmlouvám, pro laika sedma není. já jsem na X5 naštvanej, u každýho svýho auta jsem si řekl že když mě jednou jedinkrát nechá viset tak půjde z domu, a stejně tak to má sedma, jestli mě nechá viset, jde z domu.
laik

#15 Příspěvek od laik »

Taky zamrzlý separátor? Tak moc ještě nemrzne. Ale to by nemělo být na lano. Mě když zamrzal separator, tak ráno to vyhodilo olej, pak rozmrzl a jelo to normálně, Bez dolití jsem dojel až k tobě. Sice posraný až na zádech, ale dojel. Takže mě to může a nemusí potkat i letos? A ještě jsi zmiňoval, že by se to dalo nějak upravit, pokud se to bude opakovat.
Jardo, sedma z domu pro nějakou prkotinu?? To ne e.
Jinak dík za kladnou kritiku, starénce to vyřídím. ;) To se mi to rozumuje, už se ani nedivím, že mě tu nikdo nevěří.
Na vyšší servis jsem byl mnohokrát upozorněn a s tím jsem to bral. A jaký jiný SUV? ML se mi nelíbí ani zvenčí ani podvozkem, čajen.... :D , L322 bych rozdýchal, ale bude dražší a určitě se sere taky. Pak jedině zase tu ameriku - držák-viz.agent Booth, ale nevím značku. Hledal jsem to jako GMC, ale nenašel.
Stejně je X5 nejhezčí SUV :D :D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od JaraX »

separator zamrzl loni i když bylo vše nové. letos nějaká záhada s palivem
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#17 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

1) Tak na lane jela jednou, kdyz jsme usoudili ze otahovkq nema smysl, na 10km prisla O1 o spojku :) to se me protocila predni kardanka
2) se me rozletela vodni pumpa = odtah
3) vychcal olej s prevodovky = odtah

E65 to uz jsm psal, je na tolik slučný auto, že dolejo do servisu a tam se celý posralo, stačil jsem najet na hever a .... olejovy, altik, starter a uz to slo cely ven.
laik

#18 Příspěvek od laik »

Také už jsem to psal. 1x odtahovka - vytrhla se hadice z termostatu co je na chladiči pro nějaký výměník. Tím vyřešena výměna chladiva ;)
1x spodní rameno. A zamrzlý separátor týden před výměnou. :cry: Ale já mám nájezd jen 10 - 15 kil ročně.
Nejvíc mě sere LP guma. Všechny 4 vzorek 5mm stejně, jen LP sjetá zvenku 2 cm. Zkusím geo pro jistotu, mohla by být guma KO. Už jsem to tak koupil.
Jinak jsou tam drobnosti, o kterých vím, ale nijak mě neobtěžujou.
U tebe vodní pumpa je spotřebák, jen ta převodovka s kardankou je nepříjemný. Ty seš kdesi z hor - separátor v poho? Takže to nemáš nějak tragický, že by se to enormě sypalo.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od JaraX »

tak jsem o víkendu absolvolal dvě dálniční trasy Mikulov-Olomouc-Ostrava, nejprv 745Li a pak E53, pokud by někoho zajímala spotřeba při stejném stylu jízdy, tak sedma 13,2l , X5 18,6, tzn +- mi vychází rozdil cca 5 litrů mezi sedmou a X5 v rychlosti cca 155 tachometrových.
laik

#20 Příspěvek od laik »

Směr Mikulov - Ostrava je do kopce a skoro pokaždý proti větru :) Do kopce jsi musel jet s X5 určitě ;)
..ani ses nestavil...
Odpovědět