Ahoj, snazil sjem se v searchi, ale nenasel jsem.
U meho 2008 e65 740i zena potrebuje odjet delsi cestu s deckem v autosedacce vepredu. Jak se vypina airbag? Manual mam v nemcine a nejsem z toho moudrej.
US manualy rikaj, ze se tak deje automaticky na zaklade vahy, a ze se nasledne rozsviti kontrolka nad zpetnym zrcatkem. Ja tam zadnou kon trolku nemam. Takze me napada:
- deje se automaticky amici maj kontrolku navic (u amiku sjem teda koukal na manual k 745i, 740i nemaj).
- deje se automaticky jen u US modelu a u nas ne
Mate s tim nekdo zkusenosti? ZUadne tlacitko jsme po aute nenasel.
Diky moc
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e65 facelift - lze deaktivovat airbag spolujezdce ?
-
Re: e65 facelift - lze deaktivovat airbag spolujezdce ?
jde o to jak je dítě otočené,
pokud je po směru jízdy, tak bych se nebal ho tam dát, zaprvé o vystřelení airbagu rozhoduje dečka v sedačce a za druhé by ani tak ten vystřelený airbag nevadil.
ale pokud je dítě "ve vajíčku" tzn otočené proti směru jízdy, tak bych ho tam nedával a určitě by se dal dodělat vypínač airbagu, otázka jeslti to má na tu chvíli smysl.
pokud je po směru jízdy, tak bych se nebal ho tam dát, zaprvé o vystřelení airbagu rozhoduje dečka v sedačce a za druhé by ani tak ten vystřelený airbag nevadil.
ale pokud je dítě "ve vajíčku" tzn otočené proti směru jízdy, tak bych ho tam nedával a určitě by se dal dodělat vypínač airbagu, otázka jeslti to má na tu chvíli smysl.
- Don
Tohle je vec, ktera mi opravu na BMW vadi, ze to nejde vypnout. Jak to nema vypinac, nesmis tam dite ve vajicku dat.
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
dost bmw vypínač má, navíc se dá dodělat tak co
- Don
Nevim proc bych mel neco dobastlovat. Treba koncern to ma seriove
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
-
Ahoj, tak po nejakym pruzkumu u evropskejch vezi to vypnout nejde a musi to deaktivovat dealer.
Pochopil jsem, ze US verze ma automatickou deaktivaci na zaklade vahy na sedacce, k cemuz maji u zrcatka kontrlku, ktera signalizuje vypnuti.
Pochopil jsem, ze US verze ma automatickou deaktivaci na zaklade vahy na sedacce, k cemuz maji u zrcatka kontrlku, ktera signalizuje vypnuti.
automatickou deaktivací mají všechny E65, prostě do nějaké váhy to airbag nevystřeli.
US verze mají manuální deaktivaci která rozsviti kontrolku.
u EU verze jde airbag bud vypnout přes diag a nebo dodělat to co ma US verze
ale jak jsem psal tak bych dítě ve vajíčku do předu vůbec nedával.
US verze mají manuální deaktivaci která rozsviti kontrolku.
u EU verze jde airbag bud vypnout přes diag a nebo dodělat to co ma US verze
ale jak jsem psal tak bych dítě ve vajíčku do předu vůbec nedával.