Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

X1 F48 - jsou tu nějací majitelé ?

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
fishmaker Moderátor
Moderátor

X1 F48 - jsou tu nějací majitelé ?

#1 Příspěvek od fishmaker Moderátor »

zajímají mě vaše dosavadní zkušenosti...

Meli jsme ji půjčenou, takže nějaký vlastní názor máme...ale samozřejmě si poslechnem i zkušenosti ostatních...

Měli jsme 20i xDrive a spokojenost...jen některé prvky výbavy nám tam chyběly v testovací verzi - chyběl keyless otevírání s kopnutím pod kufr :) , mám pocit, že to nemělo el. zatmívací zrcátka, asistent dálkových jsem nevyzkoušel, LEDkový přední světla dobrý - akorát škoda, že nejsou natáčecí do zatáček za ty prachy, zadní stolky za ty prachy naopak dost vachrlatý, nerozumim proč to nemá tlačítko AUTO H. a já bych uvítal velkej displej navigace s čímž je spojen i dotykový iDrive ovladač, což při listování tel.seznamem urychluje vyhledání čísla

Jinak 8stupňová převodovka (i když je to Aisin a ne ZF) tak krásně řadila, výkonově 141kW táhne pěkně a při nájezdu auta 10tis km sme dali spotřebu kolem 7,8L / 100km...a to jsme to po dálnici protáhli i 180, parkovací kamera MUST HAVE a určitě ne ty obyč sedačky, ale s tím prodloužením
001.jpg
001.jpg (98.46 KiB) Zobrazeno 4865 x
002.jpg
002.jpg (44.42 KiB) Zobrazeno 4865 x
003.jpg
003.jpg (116 KiB) Zobrazeno 4865 x
574c4ed5bf331f40a9490100.jpg
574c4ed5bf331f40a9490100.jpg (89.35 KiB) Zobrazeno 4865 x
574c4ed542c6f1a60e3b0100.jpg
574c4ed542c6f1a60e3b0100.jpg (85.78 KiB) Zobrazeno 4865 x
First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
JaraX
Kontaktovat uživatele:

Re: X1 F48 - jsou tu nějací majitelé ?

#2 Příspěvek od JaraX »

v praze asi OK auto ale já si nedovedu představit že si to koupím, obě X5 sou poměrně dost malé, ve vnitř prd místa, už i X5 nám přijde malá, ale tady na vidlákově je jiná situace, jinak mám X1 rád :)
HOUZJ5AJ

#3 Příspěvek od HOUZJ5AJ »

Nevím, jestli po měsíci bude ještě aktuální odpovídat, ale pro případ, že by to zajímalo i někoho dalšího přidám pár zkušeností s X1 F48.

Mám cca půl roku verzi 25d, 170 kw, automat, černá metalíza, oyster kůže (bílo-béžová), v dobré výbavě.

Ohledně motoru - za mě super, sice to není šestiválec, takže trochu kultivovanosti mu chybí, ale při běžné jízdě je relativně tichý (ale s benzínem se to srovnávat nedá, ve srovnání s ním je to trochu chrochta, hlavně teda zvenčí, vevnitř to moc slyšet není). Dynamika je za mě vážně dobrá. Spotřeba dlouhodobý průměr 8,0 l (těžká noha :). Na automat si rovněž nemůžu stěžovat, řadí pěkně. Byť někdy rozjezdy v běžném režimu by mohly být rychlejší, ovšem řeší to přepnutí do sportovního režimu.

K výbavě - štvou mě stmívatelná zrcátka - je stmívatelné totiž jen vnitřní zpětné zrcátko a vnější jen na straně řidiče (u spolujezdce ne), což u auta s cenovkou 1,5 mil. je teda ostuda, zejm. když to má dnes kdejaké auto za 0,5 mil. Údajně to tak má i aktuální X3 a X4 (ale to jsem neověřoval). Absence natáčení LED světel je taky vcelku překvapivá, ale v praxi mi to zatím nevadilo, ačkoliv předchozí auto je mělo..

Další co mi vadí, je nemožnost nezávislého topení, nemožnost ventilace sedaček (v tomto BMW nechápu, ventilace nejde ani do X3, ani do 3 či 4 grancoupe). Možná z pohledu BMW jsou to levné modely, ale ve vrcholných specifikacích už levné nejsou ani náhodou a tyhle věci v tom autě prostě chybí...

Sportovní sedačky bych připlatit určitě vždy (zejm. kvůli přifukování bočnic a prodloužení sedáku), normální sedačky nejsou to pravé ořechové. Dále za mě určitě větší navigace, parkovací kameru. Hodně jsem si taky oblíbil vyhřívaný volant. Designově pak doporučuji volant z M paketu, dle mě nemá chybu. Pro parádu je pak hezká panaromatická střecha (ekonomicky smysl a četnost otevírání však není valná, ale s prosklenou střechou jezdím rád a prcek vzadu taky).

Za zbytečné považuji připlácet za elektronické nastavení tuhosti tlumičů - myslel jsem, že tam bude comfortnější mód, ale je to naopak, buď normální, nebo sportovní. Takže na silnice v ČR na nic moc. Auto je obecně dost tvrdé, nicméně to jsem od BMW čekal. Jako maximum bych viděl 18" kola, devatenáctky jsem sice nezkoušel, ale i 18" jsou z hlediska comfortu na horší cestě na hraně. Na druhé straně na sedmnáctkách to auto vypadá divně...

Hodně se mi líbí kůže Oyster, ale bude vyžadovat velkou údržbu. Po půl roce užívání už je dost zašpiněná, a to v ní zásadně nejezdím v žádných džínách nebo jiných kalhotách, které by barvili..

S X1 jsem spokojen, i co se týče prostoru. Pokud si dobře pamatuji, tak aktuální X3 / X4 na tom nebyla z hlediska prostoru líp, popř. neznatelně. Designově se mi však líbila X1 výrazně víc. Navíc při srovnání a pokud člověk nutně nevyžaduje šestiválec, trochu postrádalo smysl připlácet si za X3 / X4.

Kufr bych řekl, že je akorát, dokonce tam dostanu i rozměrný retro kočárek... Takže doporučuji příplatek za posuvná zadní sedadla, sice pak není vzadu moc místa na sezení, ale pro děti v sedačce stačí.

Výhodou je taky, že se v ní nesedí tak vysoko jako v jiném SUV.

Značnou nevýhodou pro někoho může být cena, základní cena sice vypadá hezky, ale příplatková politika ji prostě zdvojnásobí jak nic. Komu to nevadí, bude spokojen.

Za mě tedy celková spokojenost s autem, byť některé omezené výbavové prvky mě vážně štvou.
HOUZJ5AJ

#4 Příspěvek od HOUZJ5AJ »

Moc aktuální téma to zjevně není, ale kdyby někdo hledal dlouhodobější zkušenosti, tak se o ně níže podělím - BMW X1 25d, 170 kw, automat, oyster kůže mám nyní cca 1,5 roku a najeto cca 35tis. km.

Nyní u mě převládají rozpaky nad celým autem - zhruba před půl rokem měněn EGR ventil (motor padal do nouzového režimu, vůbec nejel, skoro jsem nevyjel kopec...) - vyměněno na záruku s tím, že o tom vědí, že šlo o vadnou sérii a je na to prý svolávací akce. Ale že by se někdo obtěžoval zavolat a nečekal na to, až se vada projeví, to ne..

Aktuálně řeším vrzající sedačku řidiče, vrzající dřevěné obložení, vrzající obložení volantu, problémy s automatem - cukání automatu (i při "přeřazování" - pohyb řadící pákou např. z polohy D na P apod.), tendence vozu se rozjet při poloze D a stání na brzdě (např. v koloně) - klepání celého vozu... Navíc se mi zdá, že automat při rozjezdech po předchozím zpomalení řadí mnohem pomaleji než na začátku.... Servis tvrdí, že to vyřeší, nicméně řešit takové věci u nového auta - to jsem teda ještě nezažil... Zas na druhou stranu musím uznat, že je mi alespoň nabízeno prodloužení záruky, což tedy oceňuji, ale bych byl raději, kdybych tyto věci nemusel vůbec řešit.

Nakonec jen perlička - na 35 tis. km si nyní auto říká o výměnu předních brzdových destiček, což je podle mě docela brzo (jezdím sice sportovněji, ale na předchozím autě mi vydržely 80tis. km..). Máte někdo zkušenost s výdrží brzdových destiček - je to normální takhle malá výdrž?

Celkově jsem z auta opravdu rozpačitý. Nebýt výše uvedených věcí, byl bych s autem zcela spokojen. Ale tyhle nedostatky jsou teda pro mě velkým rozčarováním nad BMW...
Don

#5 Příspěvek od Don »

Tak 1,5 roku... to uz je stare auto pane :D Jinak proste nove BMW :(
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
HOUZJ5AJ

#6 Příspěvek od HOUZJ5AJ »

Právě mě na tom nejvíc děsí, že ani s jiným modelem od BMW bych si pravděpodobně moc nepomohl... :( Aspoň začínám chápat smysl operativního leasingu na BMW, nechat si max. dva roky a pak s tím honem pryč :)
Odpovědět