Před rokem jsem hledal X5 a kdyby jsi prodával tu tvoji, tak jsem ji koupil a to právě proto, že je na ní hodně věcí udělanejch. Ale musím ti oponovat: E53 NENÍ lepší jak E70. E53 není lepší téměř v ničem a to, že je teoreticky o trochu levnější na servis hravě smaže to, že je prostě starší a dost věcí se budě muset servisovat proto, že už je prostě starých/steřelých/zarezlých/atd. Nehledě na to, že E70 se dá sehnat ve výbavě, což u E53 nehrozí.JaraX píše:tak protože E53 je lepší jak E70, stejně jako se už některé E65 prodávají za víc jak F01, každej nechce dražší auto na provoz a E70 stojí na provoz výrazně víc jak E53. navíc já mam na té své vše vyměněný, motor udělanej, jen nápravy letos na podzim stály přes 100tkč
Já jsem nakonec svoji X5 nekoupil, protože zaměstnavatel mi věnoval služební E70 naftu "social edition".
Pokud to budu brat čistě z pohledu ekonomiky, tak se patří vyhnout libovolné X5 bez ohledu na generaci, protože je to prostě provozně nesmyslně drahá a neužitečná krabice - žere to jako tank, na to jak žere to zas tak moc nejede, když uz se to rozjede tak tech 2,5tuny nechce na snehu a náledí zastavit, pneumatiky mizej primo před očima a celkově to stoji furu penez i bez toho aby se na X5 neco posralo. Proste normalni clovek at si koupi 330i, benzín+LPG, manuál, kombík, zadokolka a bude nákladama na polovině a ještě se krásně sveze.
Na druhou stranu z pohledu užitku, je E70 skvělá volba - prostě taková luxusní dodávka. Na víkend sklopím sedačky, naperu do toho rybářské krámy a to včetně 2m dlouhé postele a vesele si jedu k vodě bez toho, že bych kdy měl problém se vyhrabat na podmáčené louce nebo z traktorových kolejí na polňačce. V pondělí bordel vyhrnu do garáže, vostříkám to vapkou a v klidu s autem vyrazím za zákazníky.
Oproti tomu E53 měla v kufru málo místa, řidiči nenabízela nic navíc a u zákazníků už s tím člověk vypadá jak chudý příbuzný co nemá ani na Octávku

PS: Ještě pointa. Pokud bys Jaraxi objevil pěknou 4,8i s podvozkem, sedačkama, muzikou, nezávislým topením, bez tažnýho, s malejma kolama a pokud možno s LPG, tak mi dej vědět a já si ji ještě přikoupím. To ranní kadlakadla už mi leze na nervy.