Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Čím nahradit e 39 530D?
Čím nahradit e 39 530D?
Zdar vespolek. Pomalinku mi dosluhuje (hlavně koroze) moje e39 530D kombi a přemýšlím, čím jí nahradit. Auto mám 7 let, najeto něco přes 420 tis., mám slušnou výbavu, malinko naostřený motor a nemám nápad, čím to auto nahradit, ideálně abych si trošku polepšil. Poraďte alespoň, co za auta vyzkoušet... Dík. 

Re: Čím nahradit e 39 530D?
Tak to je dost neurčitý dotaz. Musíš vědět sám, jaké auto by si chtěl a v jakém ohledu si chceš polepšit..
Asi logicky novsie E61 ?
Proto píšu, že záleží v jakém ohledu si chce polepšit. Když si chceš polepšit rokem, výkonem nebo že ti to neshnije pod prdelí, pak má e61 smysl. Když by si chtěl polepšit zpracováním, servisní náročností nebo pohodlím, pak už to spíš smysl ztrácí.
e65/66 745/750 i / LI
No 7er je nanic, pokial vozis vecsie veci... mam obe a niekedy je tour na nezaplatenie...
no ale vlastně i do toura dáš prd, tak je lepší transit.
No, ked treba, mam k dispozicii aj MAN s HR... a ten odveze aj obe naraz... a dokonca aj nalozi na seba

Kombi je na nic. Mám kupé i kombi a kupé je k nezaplacení, hlavně když chce někdo někam odvézt, tak nemusím/nemůžu.. protože kupé.PetoK píše:No 7er je nanic, pokial vozis vecsie veci... mam obe a niekedy je tour na nezaplatenie...
Jak sem psal, je třeba vědět, co ten člověk chce a na co auto bude používat. Koupit si kombi proto, že ho použiju dvakrát ročně je totální chujovina s ohledem na to, kolik nevýhod oproti sedanu má.
pokud preferuješ naftu a chceš si polepšit o řád tak 530d e61 facelift 2008-9
případně alternativa pokud chceš velkej motor tak 550i e60 - e61 možno dodělat s LPG ikdyž malou nádrží.
pokud chceš to nej za super cenu nevadí lpg tak 750Li případně krátkou 750i s LPG e65.
Pokud nevadí 3er tak 330d tour či sedan
Musíš sám vědět co chceš za palivo a velikost auta a třídu zda 3ku či 5er nebo 7er.
Já osobně mám jasno až doplatím vše co musím na barák a byt a vylezou děti ze soukr. školky chci 750Li e66 v co nejvyšší palbě. Je to asi nejzajimavější auto co se naskytne ohledně BMW. Super motor výkonnej. Super výbava kterou ti každej bude závidět z běžných lidí ...jak sound system L7 tak podvozek. Pohodlí. atd.
Vyber si sám co chceš a hlavně se svez v těch autech...neřekl jsi nic na co to bude a kolik najedeš a jakej máš rozpočet a auto i servis.

případně alternativa pokud chceš velkej motor tak 550i e60 - e61 možno dodělat s LPG ikdyž malou nádrží.
pokud chceš to nej za super cenu nevadí lpg tak 750Li případně krátkou 750i s LPG e65.
Pokud nevadí 3er tak 330d tour či sedan
Musíš sám vědět co chceš za palivo a velikost auta a třídu zda 3ku či 5er nebo 7er.
Já osobně mám jasno až doplatím vše co musím na barák a byt a vylezou děti ze soukr. školky chci 750Li e66 v co nejvyšší palbě. Je to asi nejzajimavější auto co se naskytne ohledně BMW. Super motor výkonnej. Super výbava kterou ti každej bude závidět z běžných lidí ...jak sound system L7 tak podvozek. Pohodlí. atd.
Vyber si sám co chceš a hlavně se svez v těch autech...neřekl jsi nic na co to bude a kolik najedeš a jakej máš rozpočet a auto i servis.

No do toura dáš třeba aspoň křovinořez, což do sedmy jaksi nedáš, pokud neni skivakJaraX píše:no ale vlastně i do toura dáš prd, tak je lepší transit.

Mým názorem bude možná opovrženo, ale já bych být tebou asi radši našel opravdu kvalitního karosáře a nechal mu tu e39 dát dohromady, teda pokud to už neni úplný papír. Jelikož stejně kvalitní auto v e61 a výše rozhodně dle mého nenajdeš.
O.T.: Motor máš jak poladěný? Jenom mapy nebo i něco víc?
mám zákazníka co má i E39 530d i E60 530D a jezdí radši tou E39. ta 60ka je prostě divný auto, to auto neumí nic dobře. ani svezení v tom není, ani komfort, kvalita zpracování katastrofa, logic tam nehraje, sedačy naprd. prostě když se chci svíst tak 6er a když se chci vozit tak 7er.
jinak já mam na kombíky už averzi a vždycky bych si i 5er koupil radši v sedanu. Vím že je tu mraky lidí kterým je uplně jedno že jim v autě něco hrká vzadu, nebo že nevidí dozadu když něco naloží, že jim táhne do auta když někdo něco nakládá do kufru a co mi asi nejvíc vadí u kombíka, tak že se to zadní okno furt špiní, prostě u sedmy to mám furt čistý, nikdy jsem neumýval zadní okno a u X5 což je vlastně kombík to musíš ostřikovat častějš jak čelní.
sedmu mám samozřejmě se skivakem, bud si tam nasadím ledničku nebo skivak, mužu si vybrat a už jsem vezl kde co, koberec, 6m brzdový trubky, kamna, dokonce se do kufru vleze nápravnice. a když potřebuju odvíst např 2 sady kol na přezutí, tak to stejně nedáš ani do kombíka, na to mám transita za 50k kde si převez všecko co potřebuju, písek, bordel, stěhování cokoliv. a ta sedma s transitem vychází furt finančně levněji jak jedna E61 jak na pořízení tak na servis.
jinak já mam na kombíky už averzi a vždycky bych si i 5er koupil radši v sedanu. Vím že je tu mraky lidí kterým je uplně jedno že jim v autě něco hrká vzadu, nebo že nevidí dozadu když něco naloží, že jim táhne do auta když někdo něco nakládá do kufru a co mi asi nejvíc vadí u kombíka, tak že se to zadní okno furt špiní, prostě u sedmy to mám furt čistý, nikdy jsem neumýval zadní okno a u X5 což je vlastně kombík to musíš ostřikovat častějš jak čelní.
sedmu mám samozřejmě se skivakem, bud si tam nasadím ledničku nebo skivak, mužu si vybrat a už jsem vezl kde co, koberec, 6m brzdový trubky, kamna, dokonce se do kufru vleze nápravnice. a když potřebuju odvíst např 2 sady kol na přezutí, tak to stejně nedáš ani do kombíka, na to mám transita za 50k kde si převez všecko co potřebuju, písek, bordel, stěhování cokoliv. a ta sedma s transitem vychází furt finančně levněji jak jedna E61 jak na pořízení tak na servis.
Kombík nevadí, ale být nemusí, rok výroby ani typ mě nezajímá, asi nechci 3er... Co jsem seděl v e60/61, tak proti mojí e39 by to byl krok zpět, e38 740i jakžtakž dobrý, ale jel jsem jen v automatu a to ten motor trošku zahodí, takže taky žádnej pokrok. O Xkách neuvažuju, mám Land Rovera. Zatím jako jediný novější BMW mě bavilo půjčený 130i, ještě zkusím tu e65, jestli tedy vůbec zůstat u značky...
To Misanek: To auto nemá cenu zachraňovat, posloužilo dobře, ale už je po něm... A v motoru mám takovej ten vyndavací nastavitelnej "chip", co (prý) kecá o tlaku na liště a ŘJ si to nějak dohání sama. Tý mý starý M57 to nevadí (resp. to nepozná) a různýma nastaveníma se dějou neuvěřitelný věci.
. Mám přidáno jen málo, ale je mnohem ostřejší na plynu a výrazně líp a dřív tahá kolem těch 1900 otáček. Když to nastavíš jinak, tak je třeba dole mrtvější a kolem 2500 ot. máš pocit, že ti přibyl další motor, jenže je tam větší turboefekt, takže bys musel jezdit víc v otáčkách atd. Nikdy bych nevěřil, co s tím motorem takováhle blbost udělá. A o životnost motoru se nebojím, už s tím "chipem"mám najeto cca 70 tis. km a nic, nevezme kapku oleje, neklepe, nekouří a hlavně už by měl nárok...
. Jen když je zima, tak po nastartování si malinko ladí volnoběh, ale na zimu to můžeš odpojit (20 sekund práce). Já vím, že mně pomluvíte, co jsem za barbara
, ale chtěl jsem zkusit tuhle metodu, než to dám odborně čipnout. No a nakonec zůstalo u toho, protože to splnilo, co jsem od čipu očekával...
To Misanek: To auto nemá cenu zachraňovat, posloužilo dobře, ale už je po něm... A v motoru mám takovej ten vyndavací nastavitelnej "chip", co (prý) kecá o tlaku na liště a ŘJ si to nějak dohání sama. Tý mý starý M57 to nevadí (resp. to nepozná) a různýma nastaveníma se dějou neuvěřitelný věci.

Z kama jsi? E65/6 ti někdo určtitě rád ukáže
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
Jižní Čechy, Táborsko... Ale dík, nějaké ty e65/66 si najdu v bazaru a vyzkouším. A nebo tu motokáru (130i - škoda, že nejsou)... 

-
patras
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
souhlas s Jaraxem
nech si E39 ... nebo jukni po zachovalejsim kousku s mensim najezdem ve vybave 

BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
já už bych v E39 nejezdil, je to prostě už staré auto co nemá co nabídnout, sedačky stojí zaprd, je v tom hluk, nesedí to, audio stojí zaprd, nic to neumí, prostě pokud sedneš do E65 tak je to uplně jiný level za provozní náklady té E39, ale zase pokud ti E39 vyhovuje tak je zbytečný se posouvat do aut za 200k, když mužeš mít pěknou E39 do kila, před pár rokama jsme dovezli krásnou 535i za 50k, ale prostě provoz toho auta stojí stejně jak provoz E65.
Vidim to stejne jak vetsina tady... mel jsem kombiky a pokud to fakt clovek nema jako delnika na vozeni nadrozmernych kramu, tak se prostor vyuzije tak jednou dvakrat rocne. U x5 jsem to za tri roky ocenil jednou, kdyz jsem vezl stopadesatikilove reprobedny a kdybych kombika nemel, tak za sedmu dam vozik a dovezu je na voziku 
Sedma je uplne jiny level, to se fakt slovy Prachenskeho neda srovnat. Pro sichr mam pricniky a stresni box jak krava (vozim jej tedy hlavne na x5, kde o nem nevim). Akorat bacha, jak se svezes v hezke e66 tak jsi v haji. To co to auto nabizi je neskutecny.
Snejk ted jednu moc hezkou poslal do sveta.

Sedma je uplne jiny level, to se fakt slovy Prachenskeho neda srovnat. Pro sichr mam pricniky a stresni box jak krava (vozim jej tedy hlavne na x5, kde o nem nevim). Akorat bacha, jak se svezes v hezke e66 tak jsi v haji. To co to auto nabizi je neskutecny.
Snejk ted jednu moc hezkou poslal do sveta.
vždyt byla zelená 

a dogeatdog má pravdu, dokud nepoznáš E65, tak máš krásnej život, nevadí ti že pětky vržou, nevadí ti že nic neumí, nevadí ti jak to hraje. seš spokojenej, seš nadšenej, ale jak si koupíš E65 tak je to v prdeli, to ti řekne každej jeji majitel, pak už prostě nevíš co si koupit, jen hledáš čím by se to dalo do budoucna nahradit, co by mohlo mít takovej motor atd.