Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E91 navi professional CCC - neumí někdo poradit?
E91 navi professional CCC - neumí někdo poradit?
Hojte,
nevíte jestli je chyba v mechanice nebo v CCC modulu?
Všechno běží jak má do doby než vložím DVD s mapami. Začíná načítat DVD s mapami, navi se na nějakou sekundu rozjede a pak zatuhne a rebootne to celý systém. A takhle pořád dokola do doby než vytáhnu DVD s mapami, pak jede vše úplně normálně.
nevíte jestli je chyba v mechanice nebo v CCC modulu?
Všechno běží jak má do doby než vložím DVD s mapami. Začíná načítat DVD s mapami, navi se na nějakou sekundu rozjede a pak zatuhne a rebootne to celý systém. A takhle pořád dokola do doby než vytáhnu DVD s mapami, pak jede vše úplně normálně.
Re: E91 navi professional CCC - neumí někdo poradit?
nejspíš DVD mechanika, děla neplechu CCC systému až ho zabije uplně.
Doporučuju vyměnit, mně to udělalo taky ale na tak často protože jsem ju nepoužíval ale málo kdy když jsem jel na výlet někdy chtěla číst někdy ne.
Když to vyměníš, dostaneš gratis rychlost načitání map.
Doporučuju vyměnit, mně to udělalo taky ale na tak často protože jsem ju nepoužíval ale málo kdy když jsem jel na výlet někdy chtěla číst někdy ne.
Když to vyměníš, dostaneš gratis rychlost načitání map.
Jj, mám ty mapy vytažené, tak systém jede normálně. Předtím jsem tam to DVD s mapami měl strčené pořád i když jsem nepoužíval, tak asi zbytečně dostávala mechanika na prdel.
No zkusím teda tu mechaniku.
No zkusím teda tu mechaniku.
Tak mechanika nová a problém stále stejný. Může to být špatný CCC modul? To by se restartovalo pořád, ne? Pokud vytáhnu z mechaniky mapy, tak není absolutně žádný problém. Může být problém i v něčem jiném než v CCC, třeba v GPS nebo něčem, co má souvislost s navigací?
-
- Kontaktovat uživatele:
Doporucil bych aktualizovat software v CCC, pokud nepomuze tak novou jednotku. Kdyby bylo potreba tak mam faceliftove CCC z nebouraneho auta ktere je 100% v poradku.
Moze to byt vadna zakladna doska ccc. Je tam jeden pomocny chip, BGA HD6440T, ktory riadi periferie a mimo ineho aj DVD Mechaniku. Nie je to casty problem, ale uz som to zazil. Pripadne ina zavada, napriklad popraskane medzivrstvove spoje v doske, vtedy uz jej niet pomoci. To programovanie treba skusit, ale ak je taky problem, treba pocitat s tym, ze to pravdepodobne moze spadnut pri flashovani.
Este prippadne treba pozriet kabel mechaniky, ten datovy, skusit ho vymenit. Uz som zazil viackrat ze bol poskodeny, obzvlast ked niekto vybera mechaniku ale nestoci ho do slucky ako bol, a tym ho pritlaci vzadu o plechy, polame alebo inak poskodi....
Tiez sa u mna nachadza jedna CCC jednotka pre E90, s faceliftovym HW11 (t.j. tie spolahlivejsie). Predny panel na nej osadeny je predface, takze nie je treba menit ramcek okolo ccc.
Este prippadne treba pozriet kabel mechaniky, ten datovy, skusit ho vymenit. Uz som zazil viackrat ze bol poskodeny, obzvlast ked niekto vybera mechaniku ale nestoci ho do slucky ako bol, a tym ho pritlaci vzadu o plechy, polame alebo inak poskodi....
Tiez sa u mna nachadza jedna CCC jednotka pre E90, s faceliftovym HW11 (t.j. tie spolahlivejsie). Predny panel na nej osadeny je predface, takze nie je treba menit ramcek okolo ccc.
Ta verze je uvedena na tom modulu? Mám tam HW 11.6 jestli je to ono, tak pak ta 11 nebude taky nic moc 

-
Já jsem měl podobný problém.
Vypálil jsem si na CD písničky a při vložení do mechaniky (malá business) se celé rádio po pár sekundách seklo a restartovalo. Takto to dělalo do té doby, než mě napadlo CD vytáhnout. Ostatní CD hrály bez problému, takže to bylo tím jedním CD.
Zkusil bych mapy vypálit na nové DVD a zkusit to.
Vypálil jsem si na CD písničky a při vložení do mechaniky (malá business) se celé rádio po pár sekundách seklo a restartovalo. Takto to dělalo do té doby, než mě napadlo CD vytáhnout. Ostatní CD hrály bez problému, takže to bylo tím jedním CD.
Zkusil bych mapy vypálit na nové DVD a zkusit to.
Mám i origo DVD s mapami a dělá to to samé.
HW11 a HW12 su uz konstrukcne odlisne a nekazia sa tak casto ako stare HW4, HW6 a HW9. S takym problemom aky mas, som sa este nestretol, ale je pravda ze tie HW11 a HW12 nechodia az tak casto na opravu a ak aj ano, vacsinou je ta oprava jednoduchsia ako u starych.
U tej tvojej jednotky by som najprv skusil pozriet pamat zavad (u vsetkych 5 podmodulov) a skusil preflashovat software. AK to nepomoze, potom asi riesit vymenu jednotky, pripadne pokus o opravu. AK budes mat zaujem, mohli by sme sa rozumne dohodnut na vymene za 100% funkcny modul so zarukou, s tym ze nieco by som za vadny modul odratal (s mojim rizikom ci sa mi ho podari opravit a predat, alebo nepodari a skonci v srote
Ak by nieco, tak pis do sz...
U tej tvojej jednotky by som najprv skusil pozriet pamat zavad (u vsetkych 5 podmodulov) a skusil preflashovat software. AK to nepomoze, potom asi riesit vymenu jednotky, pripadne pokus o opravu. AK budes mat zaujem, mohli by sme sa rozumne dohodnut na vymene za 100% funkcny modul so zarukou, s tym ze nieco by som za vadny modul odratal (s mojim rizikom ci sa mi ho podari opravit a predat, alebo nepodari a skonci v srote

Ak by nieco, tak pis do sz...
Existuje nějaký reset CCC, který by to hodil do továrního nastavení?
Dnes mi navi normálně navigovala po resetu (držení tlačítka mute na rádiu a eject na mechanice). Existuje ještě nějaký jiný větší reset?
Dnes mi navi normálně navigovala po resetu (držení tlačítka mute na rádiu a eject na mechanice). Existuje ještě nějaký jiný větší reset?
-
- Kontaktovat uživatele:
programovani + kodovani na vin.
ano, to je prva vec co treba skusit, preflashovat komplet sw a nakodovat jednotku.
Inac u tychto fl jednotiek som sa velakrat stretol ze ak bol nejaky problem s napajanim alebo bateriou (pokles napatia, alebo nejaka anomalia), tak sa "rozkodovali", teda stratili sa niektore nastavenia a dokonca aj VIN cislo z niektorych CCC podmodulov.
HW11 je taky hybrid - davali sa aj so starymi panelmi, aj s tymi novsimi faceliftovymi. Aj HW12 dokaze pracovat so starym panelom, ale je to vec programovania.
Nove jednotky ktore teraz dodava bmw su stale HW12.7 (a su nove, nie repasovane ako skor), ci maju predny panel predface, alebo face. Vyrabaju sa paradoxne v ceskej republike, v Plzni.
Inac u tychto fl jednotiek som sa velakrat stretol ze ak bol nejaky problem s napajanim alebo bateriou (pokles napatia, alebo nejaka anomalia), tak sa "rozkodovali", teda stratili sa niektore nastavenia a dokonca aj VIN cislo z niektorych CCC podmodulov.
HW11 je taky hybrid - davali sa aj so starymi panelmi, aj s tymi novsimi faceliftovymi. Aj HW12 dokaze pracovat so starym panelom, ale je to vec programovania.
Nove jednotky ktore teraz dodava bmw su stale HW12.7 (a su nove, nie repasovane ako skor), ci maju predny panel predface, alebo face. Vyrabaju sa paradoxne v ceskej republike, v Plzni.