Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Divný zvuk od motoru E91 M47
Divný zvuk od motoru E91 M47
Zdravím....začal se mi ozývat divný zvuk od motoru...nejvíc když je studený...po zahřátí už to nedělá...nesetkal se s tím někdo? Kladky a řemeny jsou nové, kromě řemenice na klikové hřídeli.
https://www.youtube.com/watch?v=GtbOlROZUbY
https://www.youtube.com/watch?v=GtbOlROZUbY
-
Re: Divný zvuk od motoru E91 M47
občas mi z toho leze podobný zvuk, ne teda v takové intenzitě a je to vždycky jen chvilku, pak dobrý, pak se to zase ozve atd. Dělá to jen za studena. Taky jsem hledal, odkud to jde, nakonec jsem zjistil, že to dělá větrák u chladiče (zřejmě nějaká vůle, ložisko...). Zkus vypozorovat, jestli se u toho točí.
To zní fakt jako kdyby škrtala vrtule, ale je divný že jen za studena.....ale vsadil bych si na to, nejvíc je to slyšet zepředu přes masku.........
-
jj, přesně tak to bylo i u mě, v kabině klid, zboku taky, ale zepředu to bylo slyšet... Podle mě, když se to zahřeje, tak se tam roztáhne material a vymezí se to, ale to je jen můj úsudek...
Koukal jsem na to a od vrtule to určitě nejde, mají na to vliv otáčky motoru, při jejich zvyšování se ten zvuk souměrně zrychluje...
Hledal jsem ještě na Youtube a našel jsem tam uplně stejný problém .. .https://www.youtube.com/watch?v=HwcjfzPPZZ8 píší tam že to dělá nejspíš řemenice klikové hřídele....
To by taky bylo možný, ale je to takový sprostě plechový zvuk. Řemenice má asi tlumič torzních kmitů a je možný že je to utržený, ale to teda vařím hodně jen z vody. Snad se ozve někdo kdo už si tím prošel. Zkusil bych ale shodit řemen a ono se to ukáže......
-
Řemenice umí pozlobit, mně nechala na cestě z ničeho nic... Žádný zvuky z toho nelezly, v klidu jezdím, pak jednou zastavím, za 5 min chci nastartovat, rána z motoru a hlavní řemenice se válí dole na krytu
Takže potupně odtah směr domů
Ale docela mi v tu chvíli zatrnulo... 

Takže potupně odtah směr domů

klasika nafta. ono je dobrý tu řemenici čas od času vyměnit preventivně,
-
jj, naprostý souhlas! ale člověk se holt pořád učí...JaraX píše:klasika nafta. ono je dobrý tu řemenici čas od času vyměnit preventivně,

jenže lidi s naftama chcou šetřit a vůbec je nějaká preventivní výměna nezajímá, řekl jsem to moc lidem, ne, nezajímá, až se to pokazí tak se to udělá a pak to každej rok jede na odtahovce.
-
tak je fakt, že mě klekla až po 300 tis, do té doby tam byla původní... ale já měl asi celkově štěstí na dobrý kus, zatím tam je pořád i původní Mitsu turbo, které se taky má sypat jak na běžícím pásu a u mě pořád drží 

Dnes byla řemenice vyměněná a vypadá to tak, že ten rachot opravdu dělala ona....
- FreeTree
Tohle poslouchat.... by mě mrdlo