Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

vibrace celého auta od cca 95km/h

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
hannys82

vibrace celého auta od cca 95km/h

#1 Příspěvek od hannys82 »

Měnily se teď zadní ložiska, zadní brzdy, zadní tyčky stabilizátoru a všechny uchycení stabilizátorů. Předtím to nedělalo, ale teď jak se přiblížím ke stovce, tak začne auto celé vibrovat. Někdy silněji, někdy je to slabší. Připadá mi to, jak 120ka když jela na 3 válce. Zkusil jsem podřadit, ale bylo to stejné, takže motor ok, na otáčky to vliv nemá. Uvnitř auta jakoby jste stáhly zadní okýnka a taková ta hnusná rezonance. BMW E91 320D rv.2006
Věděl by někdo čím to je?
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

Re: vibrace celého auta od cca 95km/h

#2 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Předpoklad, že pneu se vyvažovaly, geo taky a do volantu to nejde, může bejt horší hardy spojka s ložiskem, zbytek uložení ramen čepů, tlumiče.. je toho mnoho no. Otázka taky kvality těch dnešních ložisek v druhovýrobě.
kompre

#3 Příspěvek od kompre »

Pocitujem to iste +- od 90 ako kedy :) od 120 to vnimam menej, alebo sa to straca uplne... okrem beznych veci (pneu, disky, geo) a kontroly komplet podvozku niekolko krat.... sa menili zadne tlmice, par silentov, rameno, jedno lozisko, skontrolovane predne poloosy, klby, dole kardany vyvazene, hardy spojky tiez na kontrole, vymena naplni opatovna v rozvodovke difoch, zacal som to pocitovat po vymene silentblokov motora a silentu rozvodovky, ale nemusi to mat suvis, ostavaju mi zadne poloosy a neviem co dalej :). Vsetko boli original BMW diely.

je to citit v sedackach, v kasni, je to skoro az dunenie, takze to bude nizkofrekvencna vibracia, vitaj v klube :)
hannys82

#4 Příspěvek od hannys82 »

tak jsem dnes nechal zkontrolovat kola. takže jsou vyvážený, dotažený. za 60km to jednou udělalo (včera 3x za 40km). Při rychlosti cca 95km/h to začalo zas vibrovat, během půl kilometru ve stejných otáčkách a rychlosti to zas pozvolně přestalo, tak fakt nevím. Ramena, silentbloky vzadu, tlumiče vč. uložení, tyčky stabilizátoru, uchycení stabilizátoru, vše je nový. Zadní ložiska mají najeto 300km - před servisem to nedělalo a ted najednou jo, začlo to tak po 100km po výjezdu ze servisu.
Macek_One

#5 Příspěvek od Macek_One »

Sice e36 ale mě to děla něco podobného zadní brzda sekla na straně řidiče, brzdí furt někdy vic někdy mín ,ne ruční, stačilo 2 týdny v garáži bez jízdy :(

Jo brzdy mas nový tak nevím...
MHS

#6 Příspěvek od MHS »

Nemohly ti ty ložiska špatně nalisovat?
hannys82

#7 Příspěvek od hannys82 »

MHS píše:Nemohly ti ty ložiska špatně nalisovat?
-------------
To by to dělalo stále, nebo aspoň stále při nějaké rychlosti bych řekl....
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Mě to dělala vadná pneu, protože byly odděleny některé části zevnitř. Poznalo se to až po demontáži z disku, Na vyvažovačce to neukázalo problém, protože na vyvažovačce se to tak rychle netočí.
hannys82

#9 Příspěvek od hannys82 »

tak to vypadá na levou poloosu
Odpovědět