Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
prosím o radu ohledně kol
prosím o radu ohledně kol
Dobrý den, uvažuji o koupi kol ne e39 viz odkaz - https://www.sbazar.cz/vavrulina88/detai ... nove-vel17
má někdo zkušenost stěmito koly?
Děkuji za odpověď.
má někdo zkušenost stěmito koly?
Děkuji za odpověď.
-
Re: prosím o radu ohledně kol
Pokud dostaneš rozměr do techničáku, problém to nebude. Jde taky o to jaký tam máš podvozek, resp. snížení. Jsou to pěkný kousky.
Nevýhoda límcovych kol, že vypadají vždycky o palec menší, než je realita a na e39 budou vypadat 17" nebo 18" prostě hrozně malé.. V těchto rozměrech bych se držel origo kol. Tenhle styl by vypadal dobře v 19", zas to ale už nebude moc na jízdu 

Mě jde hlavně o to jestli nemá nekdo zkušenost jestli neco vydrží a nebo budou měkká jah bahno.
V 19kách by byla hezká ale neumím si to představit na českých silnicích
V 19kách by byla hezká ale neumím si to představit na českých silnicích

tyhle kola na e39 je blbost už jenom vzhledově, tohle je dělané jak vzhledem tak rozměry na 3er, nejlépe e36.
Co se TP týče tak to na 99,9% nezapíšeš, z TK tě vyhodí protože to tam mít nebudeš a aby to trochu vypadalo budeš to muset mít brutálně vypodložkované což je dnes už celkem taky problém.
Takže na tyhle kola zapomeň, nebo prodej 5er a kup 3er.
Pokud kola na e39 tak bych vybíral mezi těmi co tam prostě od výroby patří, krásných stylů je tam dost.
Co se TP týče tak to na 99,9% nezapíšeš, z TK tě vyhodí protože to tam mít nebudeš a aby to trochu vypadalo budeš to muset mít brutálně vypodložkované což je dnes už celkem taky problém.
Takže na tyhle kola zapomeň, nebo prodej 5er a kup 3er.
Pokud kola na e39 tak bych vybíral mezi těmi co tam prostě od výroby patří, krásných stylů je tam dost.
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
-
- Kontaktovat uživatele:
Právě že rozměry jsou na 3er úplně na pytel. V 17" což je přijatelná velikost má ET 20/15. S takovým ET si leda zničíš lemy a nedáš volant ani do plnýho rejdu. V 18" je to zas už moc velký na naše cesty....
bavil jsem se ohledně 5er, 3er nevím jak je na tom s ET, ale tedy taky špatně.
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
- LampionakE39
Je to alchymie, když jsem kdysi měl vybraná kola 17 na 3er e30, prostě jsem je tam viděl, musel jsem to prostě dořešit jak distančníma podložkama, tak vytažením lemů blatníků, aby to vypadalo pěkně, aby nepřečuhovaly a i když jsem to měl zároveň, tak při vyšší rychlosti při pružení to mlátilo do vnitřků blatníků no byly to nervy, příšly na řadu jiný sport pružiny, tvrdší, no prostě pro krásu se musí trpět, ale na denní ježdění to fakt není. Měl jsem tam gumy 235/35 r17, formula to byla, ale komfort na nule
Mně se strašně moc líbí tyto kola, který bych dal na moji e39 Tour
ovšem origo cena, to je mazec
http://alu-kola.m.fire-shop.cz/pneu-baz ... et24/1364/

Mně se strašně moc líbí tyto kola, který bych dal na moji e39 Tour

http://alu-kola.m.fire-shop.cz/pneu-baz ... et24/1364/
-
Já jsem dlouho sháněl "nejhezčí" kola na e39. Každý má jiný vkus. Nechtěl jsem eMkový (protože dle mého názoru je vizuální předělávání něčeho na em co em není vrcholem zoufalství), chtěl jsem kola poplatný době výroby auta - nic moderního ani výstředního, nakonec zvítězily Rondell 058, 18" - dvourozměr..... no a pak už stačilo je rok a půl shánět až se naskytla kola v pěkném stavu
Pneu/rozměr, vše v TP, podvozek mám H&R snížený, plné rejdy nejsou problém a komfort i na našich cestách je luxusní. Navíc ty rondelly jsou opravdu lehoučký v porovnání s koly stejných rozměrů.
Klučina v odkaze má ten samý podvozek co já
https://www.bimmerforums.com/forum/show ... -and-tires
Za celou dobu co je mám jsem narazil na jediný nedostatek... zná to každý kdo má "pavučiny" = udržba/čištění. Aby to vypadalo co k čemu je nutné kola 1x za dvě/tři delší jízdy umýt... už v tom mám trochu grif, takže mokré čištění cca 4 minuty jedno kolo.

Klučina v odkaze má ten samý podvozek co já

https://www.bimmerforums.com/forum/show ... -and-tires
Za celou dobu co je mám jsem narazil na jediný nedostatek... zná to každý kdo má "pavučiny" = udržba/čištění. Aby to vypadalo co k čemu je nutné kola 1x za dvě/tři delší jízdy umýt... už v tom mám trochu grif, takže mokré čištění cca 4 minuty jedno kolo.
- LampionakE39
Jsou pěkný, ale je to prostě tak, že ten límec to opticky zmenšuje to kolo, ale je to na vkusu každýho. A 19-ky dát na e39? Asi by se to chovalo špatně
Ještě jsou pěkný ty dobový límcový BORBETY co se dávaly hodně na 3er e30. Ale to jenom tak mimochodem...

Ještě jsou pěkný ty dobový límcový BORBETY co se dávaly hodně na 3er e30. Ale to jenom tak mimochodem...
-
Ty Borbety "A" mi generačně sedí spíš k e34.