Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Jak odhlásit auto=Na díly
Jak odhlásit auto=Na díly
Chtěl bych se zeptat vás jak se to nejednodušejc řeší když mi na aute zkoncila STK a chtěl bych si auto nechat a rozprodat na díly. Na autě je spatný vztřik e39. Pojistka na aute končí v dubnu 2018.
Děkuji za rady.
Děkuji za rady.
Re: Jak odhlásit auto=Na díly
Jedině sehnat doklad o eko likvidaci
- paveld
- Kontaktovat uživatele:
Jedinně rozebrat a holou karoserii nechat ekologicky zlikvidovat, tohle furt jde, aspoň někde.
No prave jsem četl ze auto ekolog. Likvidovane nemůže mít být holá jastle. A pak i někde jsem četl ze když dojde pojistka a na další rok už ji nezaplatil tak se auto automaticky vymazava s registru vozidel. Tak nevím jak jak to mám udělat jestli není nějaký nový zákon nějaké s přísněji. Potřebuji se auta celkem rychle zbavit.
- paveld
- Kontaktovat uživatele:
Asi to tak správně nemůže být, ale zároveň jsou povini vzít vrak auta v jakémkoliv stavu. Nevim odkud jsi, ale můžeš zkusit třeba kovošrot lorenz, kde tohle funguje. Jedinný rozdíl je ten, že ti za to auto nic nedají oproti tomu, kdybys jim předal kompletní auto.
Jestli si to pamatuju dobře, tak bohužel součást autovraku na to, aby mohl být vystaven doklad o likvidaci musí být veškeré ko komponenty, kde se nachází nebezpečné látky, tzn. mimo agregátu, převodovky a nejspíš i diferáku také i autobaterie. Tak by to tedy mělo alespoň fungovat oficiálně, ať je to sebevětší 3,14čovina.
Ovšem jestli to jde u některých vrakovišť obejít pk domluvě dodáním pouze holé kastle, to už netuším a asi to bude jenom na individuální osobní domluvě
Ovšem jestli to jde u některých vrakovišť obejít pk domluvě dodáním pouze holé kastle, to už netuším a asi to bude jenom na individuální osobní domluvě
Prostě dej značky do depozitu, na základě tohoto Ti zruší ručení a pak už depozit po roce neprodlužuj - Automaticky auto vyřadí z evidence 

A jde auto dat do depozitu i když mám teď propadlou stk?
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Bez platné STK to do depozitu nevezmou.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
A jak by jste to teď udelali
- paveld
- Kontaktovat uživatele:
Klidně ti sem ofotim papír z toho kovošrotu, je docela čersrtvý. Je tam psáno něco ve smyslu, že auto převzali kompletní a o kus dál je v poznámce výpis chybějících dílů....trochu jak u blbejch no
. Když jsem po tom pátral já, tak mi víc lidí řeklo, že depozit už takhle nefunguje a musí se po půl roce obnovovat jinak mi hrozí, že mi naúčtují pokutu a budu muset prokázat, kde vrak leží. Jak to funguje v reálu nevim, ale raději jsem se do toho nepouštěl, krom toho taky jsem měl propadlou stk.
Ve výsledku ta likvidace mi přišla lepší než cokoliv jinýho, než porcovat kastli, někam ji odvážet do sběru, složitě řešit jak obejít odhlášení... myslim i ten depozit něco stojí. Odvoz kastle za 0.- Kč, pak dojet na úřad, za likvidaci dokladů také 0.- Kč, žádný úřední poplatky apod. Za kastli bych dostal počítám 1500.- ve sběru a měl s tím ještě kupu práce.

Ve výsledku ta likvidace mi přišla lepší než cokoliv jinýho, než porcovat kastli, někam ji odvážet do sběru, složitě řešit jak obejít odhlášení... myslim i ten depozit něco stojí. Odvoz kastle za 0.- Kč, pak dojet na úřad, za likvidaci dokladů také 0.- Kč, žádný úřední poplatky apod. Za kastli bych dostal počítám 1500.- ve sběru a měl s tím ještě kupu práce.
A co auto odhlásit třeba na ukrajince, na úřadě stačilo nahlásit na koho se přehlašuje a vystavily se převozky, důležitý bylo, aby byl export mimo EU.
Má s tím dneska někdo zkušenost?
Má s tím dneska někdo zkušenost?
- paveld
- Kontaktovat uživatele:
Tohle jde, ale je potřeba udělat evidenčku na toho ukrajince.
dnes už se evidenčka nedělá na jméno kdo kupuje, ověřeno za poslední 3 měsíce 2x v Praze na Bohdalci
stačí prostě evidenčka na současnýho majitele
takže cca 350 Kč, pak přepis 800 asi? nebo kolik stojí ty převozky?
stačí prostě evidenčka na současnýho majitele
takže cca 350 Kč, pak přepis 800 asi? nebo kolik stojí ty převozky?
- paveld
- Kontaktovat uživatele:
OK tak možná bez jména, ale evidenčku 100% chtěli.
jo tu chtěj jak říkáš na 100%
já bych s tím dojel na STK a udělal tu evidenci a šup export a pak to pěkně kuchnul
já bych s tím dojel na STK a udělal tu evidenci a šup export a pak to pěkně kuchnul
nejlepší je sehnat kovošrot kde ti vezmou kastli a něco jim dáš na kafe. ale chce to zjsitit předem.
- vlastnemec
Kámoš cca před třemi lety prodal auto polákovi a jelikož mu zůstal okopčený doklad tak polák stihnul už takhle od té doby koupit další tři auta
- takže jedna z možností, ale kovošrot plus na kávičku je asi nej řešení.