Ahoj / Dobrý den,
mohu poprosit o zhodnocení auta v tomto inzerátu? https://www.sportovnivozy.cz/96147-bmw- ... 90-usti-nl
Mám v plánu pořídit si své první BMW, pročítám fórum, ale byl bych moc vděčný, pokud by se vyjádřil někdo fundovanější.
Na co si dát u tohoto motoru pozor atd.?
Děkuji
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E90 330i - vhodná koupě? Prosím o radu.
Re: E90 330i - vhodná koupě? Prosím o radu.
pokud se ti libí, vem si sebou mechanika co tydle auta dělá a uvidíš.
- pavproch
To se divím, že to tu jarax nenapsal....
Dle mého je motor N52 vhodný/výhodný pokud to bude auto pro radost resp. s malým nájezdem (a pokud nechceš moc investovat do servisu). Pro daily s velkým/větším nájezdem (a s dostatkem peněz na servis) je lepší N53. Mám oba, tak vím a proto to sem opakovaně píšu. Jarax tvrdí přesný opak.

Dle mého je motor N52 vhodný/výhodný pokud to bude auto pro radost resp. s malým nájezdem (a pokud nechceš moc investovat do servisu). Pro daily s velkým/větším nájezdem (a s dostatkem peněz na servis) je lepší N53. Mám oba, tak vím a proto to sem opakovaně píšu. Jarax tvrdí přesný opak.

žádnej člověk co se v těch BMW vyzná ti nebude doporučovat n53!!!
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Taky nevidím důvod proč si kupovat cíleně N53
Mám N54 , která je na tom velice podobně s benefitem dvou turbodmychadel, a když si vezmu v potaz co se tam sere a kolik to stojí, tak bych ji někomu cíleně nedoporučoval v případě pokud nenajde nějakej voňavej kousíček ...

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
a to je N54 mín poruchová než N53, jelikož tím že má díky turbům hodně vzduchů tak nemusí tolik řešit nějaký chudý směsi atd,. všeobecně přímovstřikové turbo BMW motory se serou mín než přímovstřikové atmosféry. takže prostě bud jednoduchá N52, nebo rovnou výkonná N54.