Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

N53- palivovy filter

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
er2171

N53- palivovy filter

#1 Příspěvek od er2171 »

Zdravim, chcem si len ujasnit par veci pred vymenou.

Filter je pod zadnym sedadlom na vodicovej strane.
Pumpa je pod zadnym sedadlom na spolujazdcovej strane.

Teda vec 1.
Palivo ide z nadrze cez palivovu pumpu(cerpadlo) teda zo spolujazdcovej strany cez filter na opacnej strane a potom putuje do vysokotlakoveho cerpadla pri motore.

Je to spravne?
Je tam vela hadic a nvm kadial ktora kde ide. Ani zo schem neviem vijst.
Dakujem.
DoctorPeter

Re: N53- palivovy filter

#2 Příspěvek od DoctorPeter »

V nádrži je umiestnený palivový filtr na čerpadle
er2171

#3 Příspěvek od er2171 »

DoctorPeter píše:V nádrži je umiestnený palivový filtr na čerpadle
V nadrzi su dve sachty ta za vodicom je filter.
Za spolujazdcom je cerpadlo.

Objednal som celu zostavu za vodicom, filter, senzor tlaku a senzor vysky hladiny. Za spolujazdcom pochybujem aby bol druhy filter ale pozriem ked sa bude menit ten za vodicom.
DoctorPeter

#4 Příspěvek od DoctorPeter »

Presne tak som to myslel
RomanM3

#5 Příspěvek od RomanM3 »

Jo rikas to správně. Jen nevim proc resis odkud kam která hadice vede. Proste otevri tu sachtu za řidičem odpojí hadice zhora pokud tam jsou (uz se mi to mozna plete) odpoj konektor, odsroubuj tu matici co drží filtr v nádrži. Jukni dovnitř jak tam ty hadice jsou a zapoj novy filtr (celou tu sestavu) stejne jak byla zapojena ta stará.

Měnil jsem to asi pred pul rokem a žádná věda to nebyla. Udelal jsi dobre ze jsi koupil celou tu sestavu. Taky jsem to tak udelal.

Jediné s cim jsem mel problem bylo, ze po vymene te sestavy mi po natankovani plné chcal benal kolem toho filtru vrchem...bylo potřeba tu matici celkem dost dotáhnout, coz jsem mel trochu obavy aby mi neprasklo to hrdlo nádrže treba...
er2171

#6 Příspěvek od er2171 »

RomanM3 píše:Jo rikas to správně. Jen nevim proc resis odkud kam která hadice vede. Proste otevri tu sachtu za řidičem odpojí hadice zhora pokud tam jsou (uz se mi to mozna plete) odpoj konektor, odsroubuj tu matici co drží filtr v nádrži. Jukni dovnitř jak tam ty hadice jsou a zapoj novy filtr (celou tu sestavu) stejne jak byla zapojena ta stará.

Měnil jsem to asi pred pul rokem a žádná věda to nebyla. Udelal jsi dobre ze jsi koupil celou tu sestavu. Taky jsem to tak udelal.

Jediné s cim jsem mel problem bylo, ze po vymene te sestavy mi po natankovani plné chcal benal kolem toho filtru vrchem...bylo potřeba tu matici celkem dost dotáhnout, coz jsem mel trochu obavy aby mi neprasklo to hrdlo nádrže treba...
Riesim kvoli tomu, ze ci aj cerpadlo nema este nejaky filter alebo nieco. Ale pohode ked nie, nenasiel som ziadne schemy tak som len to pozrel a chxel upresnit.
Diky za upresnenie.
Na dalsi tyzden to pride a ide sa na vymenu.
Odpovědět