Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Převodovka GA6HP26Z co s ní?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
louis

Převodovka GA6HP26Z co s ní?

#1 Příspěvek od louis »

Po vypadnutí hadice k chladiči a následném dvojím doplnění oleje vždy za studeného startu při prvním nebo druhém řazení z jedničky na dvojku silně cukne. Jakmile cukne, dá pokoj, řadí plynule nahoru i dolu. Žádné další vady neshledány (kromě občasného pocukávání kolem 50 km při malém plynu - bylo již dříve). Rád bych se toho zbavil, můžete poradit někoho slušného a důvěryhodného na diagnózu co s tím?
E53, 4,4i, 2005, 220 tis. km?, Praha a okolí.
Díky!
Naposledy upravil(a) louis dne stř 28.02.2018 07:45, celkem upraveno 1 x.
TANN3R

Re: Převodovka GA6HP26Z co s ní?

#2 Příspěvek od TANN3R »

Asi budeš muset napsat, odkud jsi.
Pokud víš, že bylo měněné těsnění pod mechatronikem, vana, olej a máš správnou hladinu, tak smaž adaptace a uvidíš. Víc s tím bez rozborky neuděláš.
louis

#3 Příspěvek od louis »

Díky, jsem z Prahy, doplnil jsem. Před rokem jsem měnil olej, filtr, těsnění vany. Nic jiného. Pokud jdou adaptace přes INPU, tak to vyzkouším. Dělal jsem jen výmaz klíček + plyn, ale to se asi k převodovce nevztahuje, jak jsem se dočetl.
TANN3R

#4 Příspěvek od TANN3R »

A si si jistý, že máš správně naplněnou převodovku? Pak ty adaptace smaž, inpa to umí. A těsnění pod mechatronikem by bylo taky vhodné vyměnit, ale jestli to začalo blbnout přímo po té příhodě s hadicí, tak bude problém spíš v té hladině, nebo to jelo chvíli bez oleje.
louis

#5 Příspěvek od louis »

No myslím, že hladina by měla být O.K., dolíval jsem vždy za běhu výpustním otvorem, až začal vytékat. Jiný postup jsem neobjevil. Po úniku jsem do servisu vezl na plaťáku, ale cca 200 m to muselo jet s únikem. Na plato nevyjelo, museli jsme natahovat. Mám nabídku na kompletní repasi za 40.000 Kš - co si myslíte o ceně, případně tip na někoho osvědčenýho - Snejk nebere, asi moc práce.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od JaraX »

je nesmysl dát 40k za repas když mužeš mít jen málo oleje nebo jen prasklý těsnění pod mechatronikem za 3 stovky.
Odpovědět