Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e91 špatně fungující automatické sklápění zrcátek

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
bawo

e91 špatně fungující automatické sklápění zrcátek

#1 Příspěvek od bawo »

Nesetkal se někdo s takovým problémem, že když tlačítkem sklopí zrcátka a pak zmáčkne tlačítko podruhé ať se vrátí do původní polohy a jedno se vrátí v pohodě a druhé to projede až tak, že se vyklopí na druhou stranu?
Neví někdo co s tím?
Udělá to i při odemčení, tak to musím pak manuálně vrátit zpět.
Jde to alespoň nějak vypnout? Nebo na co se podívat? Nenašel jsem nic co by bylo polámané.
Kortys
Kontaktovat uživatele:

Re: e91 špatně fungující automatické sklápění zrcátek

#2 Příspěvek od Kortys »

Udělal jsi něco s tím přetáčením zrcátka? Mám občas to samé. Zřejmě tam bude zlobit koncový mikrospínač. Teď v zimě s tím ale nic neudělám.
FreeTree

#3 Příspěvek od FreeTree »

Jo tak to mi dělalo u e46, když mi někdo na parkovišti sklopil zrcátko proti směru... tenkrát jsem to rozdělal a nějak vrátil do původního stavu... možná jsem ho i přidržel, když se mělo zavřít... a protočilo se zpátky do správnýho stavu... jinak u e91 se mi to ještě nestalo.... ;)
bawo

#4 Příspěvek od bawo »

Kortys píše:Udělal jsi něco s tím přetáčením zrcátka? Mám občas to samé. Zřejmě tam bude zlobit koncový mikrospínač. Teď v zimě s tím ale nic neudělám.
No přestalo se to samo přetáčet, tak jsem to od té doby nepoužil :-)
Kortys
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Kortys »

Mě taky, ale občas se to stane a nevím co určuje polohu zastavení? Při prohlížení rozložení na Youtube tam není vidět žádný koncový mikrospínač. Sklopení chápu, že se vypne nadměrným odběrem proudu, ale v té střední poloze? Zřejmě tam má vyskočit nějaký kolíček jako zarážka a je to také založeno na zvětšeném odběru proudu a nemá mít zrcátko možnost pokračovat dál dopředu.
Je to tak?
Odpovědět