Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Carly for BMW

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
dogeatdog

Carly for BMW

#1 Příspěvek od dogeatdog »

Tak jsem si (pote, co me prestalo bavit s sebou na delsi cesty tahat INPA a jak na svini ji potrebovat kdyz ji nemam) poridil Carly for BMW (pro verzi). Vcera dorazil OBD adapter, dnes zkusmo cvaknuti na e66, spojeni s iphonem okamzite, nacteni a vymazani chyb v aute bez problemu (nacteni i vymazani trva o poznani dele nez s INPA).

Jakekoli zkusenosti s Carly prosim sem, sve sem budu prubezne doplnovat.
JakoobCZ

Re: Carly for BMW

#2 Příspěvek od JakoobCZ »

Můžeš prosím cca spočítat náklady ODB adaptér + appka do telefonu + pluginy. Jednou jsem na to koukal a vycházelo to na několik tisíc. Hlavně mě tam pořád trochu děsí, že bych něco kódoval vzduchem a ne po kabelu.
dogeatdog

#3 Příspěvek od dogeatdog »

Jakoob: samozrejme

Carly for BMW Pro
1 320,00 Kč
iPhone Wifi GEN 2 Adapter for BMW ID: 1010
EUR 61,90 (koupeny pres aplikaci, odeslany snad hned druhy den a za par dni byl na poste)

plugins:
DPF 299 Kc
Battery registration 299 Kc
Service reset 149 Kc
iDrive coding 399 Kc
- zadny z pluginu zatim prikoupeny nemam.

V "Pro" verzi mam otevrene:

Diagnostics
Used Car
Coding
Parameters
Brakes
Exhaust flap
OBD functions
Manuals
Andzin

#4 Příspěvek od Andzin »

Carly osobne pouzivam jiz pres 2 roky, myslim ze jsem byl jeden z prvnich uzivatelu tady v CR (kdyz jsem jim na zacatku kdysi hlasil nejake bugy a pomahal s odstranenim, tak mi to zminili)

Mam to vyzkousene na tehdejsi E83 a nynejsi F25.

Obcas neco nefunguje (naposled jim haprovalo blueth. spojeni s adapterem - mam verzi pro Android), ale docela rychle vydavaji nove verze kde to vyresi.

Prijde mi ze u kodovani to maji pekne pojistene, proste to rekne, ze spojeni neni stabilni a nepusti te to. Nestalo se mi, ze bych mel nekdy nejaky problem. Jednou mi to ohlasilo problem behem kodovani, ale vzapeti to obnovilo puvodni stav ze zalohy jednotky. Zalohu to dela pred kazdym pristupem k jednotce.

Z jejich codovacich moznosti, a ze jsou siroke, mi to funguje na nejakych 99%, sam jsem si nastavil asi 20 veci. Cas od casu tam pridaji novy parametr.

Pro rady 1,3,5 to umi jeste vic veci nez pro mou asi ne tak beznou X3.
(popsano zde, vyber model!: http://support.mycarly.com/knowledge-ba ... paign=home)

Diagnostika ala vycteni chybovych kodu mi bezi take, neni to uplne nejrychlejsi, ale OK.

Jen doporucuji at jiz pri kodovani nebo diagnostice hodit to na nabijecku pripadne aspon nastartovat. Baterku to zdime rychle. Nastesti opet si to hlida napeti a kdyz poklesne, tak vas to nenecha dal kodovat.

Z plugin mam servis intervals a iDrive. Oboje funguje pez problemu.

Ostatni funkce jsou jiz rozporuplne (informace o aute, life sledovani parametru a treba regerace NOx nefunguje - ale to je tim ze mozna pro muj model to nemaji doladene a ja to zatim nepotreboval, tak jsem to s jejich podporou neresil)

Za sebe jsem velmi spokojen, jasne nejake penize to stalo, ALE za moznost si prizpusobit auto jak chci, kdykoli si udelat zakladni diagnostiku z ECU.. kdybych pri kazdem, co jsem chtel neco zmenit za nekym musel jet a platit jeho cas, vyslo by mi to asi na 10x tolik.

Mejte se
Naposledy upravil(a) Andzin dne ned 11.03.2018 10:23, celkem upraveno 1 x.
ice.blade
Bydliště: profiracing.sk BMW Diagnostika - predaj viac info na - www.diag.sk

#5 Příspěvek od ice.blade »

Pri tom kodovani by som bol opatrny, prepisuje to pamat modulu ako takom a nie trc konfig, rovnako si to lubovolne pri kodovani prepisuje FA vybavu a je s tym potom na original diag problem

Inak ako sekundarna diag aj s dalsim softom Carista je to fajn
dogeatdog

#6 Příspěvek od dogeatdog »

Ta Carista ma nejake extra veci ktere Carly nema? Nebo v cem je vyhoda, pls?
ice.blade
Bydliště: profiracing.sk BMW Diagnostika - predaj viac info na - www.diag.sk

#7 Příspěvek od ice.blade »

nieco malo na diag, toolov ktore funguju na bmw je malo, spomenul som nech odskusate
inspi1981

#8 Příspěvek od inspi1981 »

Jj, je to pak sranda dávat ty auta po zásahu s Carly dohromady
Odpovědět