Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW e39 530D Touring 142kW - TERMOSTAT
Re: BMW e39 530D Touring 142kW - TERMOSTAT
Ano, turbo se tahá spodem. Někde na netu je dokonce návod
-
Tak turbína je vyměněná a zatím vše šlape jako hodinky a myslím že i lépe. 

Super, tak to gratuluju
Takže auto jede teď líp než před tím?

-
Jen tak mimochodem, ohledně "runaway diesel". Když se to stane a máš manuální převodovku tak máš pár desítek vteřin na záchranu motoru, a to: zařadit 5R° šlápnout na brzdu a pustit spojku a udusit motor. Je to sice hulvátština ale jediné možné řešení (krom zaslepení přívodu vzduchu do sání, což je mnohem zdlouhavější). V případě automatu je s motorem většinou ámen.
Ano, to je jediné možné řešení. Nicméně může se stát i to, že jakmile se motor už dostane do toček tak už jej v některých případech nemusí zastavit ani tohle a jenom shoří spojka, jelikož ty motory mají rázem zhruba jednou tolik koní oproti sérii. Bohužel to bývá většinou jejich poslední hrdinský počin...
Takže pokud takováto situace nastane, tak je nejlepší tam duchaplně hodit pětku spolu s brzdami ještě dřív, než se ten motor dostane do otáček. Já sám jsem se s tímto jednou setkal u m21, kde mi turbo pustilo olej. Naštěstí jsem ti právě odchytil ještě úplně na začátku

Takže pokud takováto situace nastane, tak je nejlepší tam duchaplně hodit pětku spolu s brzdami ještě dřív, než se ten motor dostane do otáček. Já sám jsem se s tímto jednou setkal u m21, kde mi turbo pustilo olej. Naštěstí jsem ti právě odchytil ještě úplně na začátku
-
Možná je to sugesce, ale vážně mi přijde, že po výměně je motor ještě víc kultivovanější a asi to bude i tím termostatem. Nicméně, jak to tady čtu, tak jsem to měl za 5 dvanáct. Kdyby se mi stal "runaway diesel" tak bych nevěděl, co dělat.
-
Sugesce, nesugesce. Důležitý je, že ti to maká a že se nic nestalo (i když mohlo)... a taky to, že si o pár cenných informací bohatší. Mmch, teplota je jednou z nejdůležitějších faktorů mající vliv na výkon/spotřebu/životnost, takže nikdy nepodceňovat.
pozn:
Mě už runaway taky jednou potkal na starým Golfu a zareagoval jsem naprosto bez přemýšlení a tím motor zachránil.
pozn:
Mě už runaway taky jednou potkal na starým Golfu a zareagoval jsem naprosto bez přemýšlení a tím motor zachránil.
-
Jsem rád, že je vše ok a za informace děkuju, ty jsou k nezaplacení. 

Tak ať to jezdí 

-
Zatím je vše ok a snad to tak zůstane. 
Jo a díky za rady, i když to se mnou nebylo úplně jednoduchý.

Jo a díky za rady, i když to se mnou nebylo úplně jednoduchý.

Heh, ty jsi byl ještě v pohodě případ