Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW X6 E71,problém po výměně baterie ...

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Zpráva
Autor
Richii

BMW X6 E71,problém po výměně baterie ...

#1 Příspěvek od Richii »

Zdravím pánové ... obracím se na vás se záměrem o získání informace ohledně problému s X6 po výměně baterie.
Zakoupil jsem dle orig.čísla obdobnou baterii jako z prvovýroby,tedy Banner AGM.Baterii jsem vyměnil klasickým způsobem,vozidlo bylo v tu chvíli a dva dny před tím zaparkováno v servisu,po celou dobu odemčené se s taženým okénkem u řidiče.Před výměnou baterie jsem momentální funkčnost vozidla nezkoušel,každopádně vozidlo bylo pod proudem.
Po výměně baterie mi přestalo fungovat kompletní ovládání předních dveří,blinkry + výstražné,automatické ovládání světel s denním svícením,stropní osvětlení sporadicky (někdy jde a někdy ne) atd.
Vozidlo jako takové jede normálně,centrál na DO funkční,ale ručně pouze dveře řidiče.Při stahování oken přes DO jdou pouze zadní okna a to ne vždy,někdy jde pouze jedno ...
Tuší tady někdo co se mohlo odehrát a v čem je chyba?
Díky moc za případnou radu vedoucí k opravě.
bmw_nuru

Re: BMW X6 E71,problém po výměně baterie ...

#2 Příspěvek od bmw_nuru »

Richii píše:Zdravím pánové ... obracím se na vás se záměrem o získání informace ohledně problému s X6 po výměně baterie.
Zakoupil jsem dle orig.čísla obdobnou baterii jako z prvovýroby,tedy Banner AGM.Baterii jsem vyměnil klasickým způsobem,vozidlo bylo v tu chvíli a dva dny před tím zaparkováno v servisu,po celou dobu odemčené se s taženým okénkem u řidiče.Před výměnou baterie jsem momentální funkčnost vozidla nezkoušel,každopádně vozidlo bylo pod proudem.
Po výměně baterie mi přestalo fungovat kompletní ovládání předních dveří,blinkry + výstražné,automatické ovládání světel s denním svícením,stropní osvětlení sporadicky (někdy jde a někdy ne) atd.
Vozidlo jako takové jede normálně,centrál na DO funkční,ale ručně pouze dveře řidiče.Při stahování oken přes DO jdou pouze zadní okna a to ne vždy,někdy jde pouze jedno ...
Tuší tady někdo co se mohlo odehrát a v čem je chyba?
Díky moc za případnou radu vedoucí k opravě.
blbá otázka, jestli nedošlo k tomu, že napršelo do auta? možná odešla jednotka FRM Modul prostoru pro nohy :shock:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od JaraX »

to chce diagnostiku.
baterka je řádně zaregistrovaná?
Richii

#4 Příspěvek od Richii »

Předem děkuji za postřehy,jak jsem již psal,vozidlo stálo v servisu,tedy uvnitř v teplém a suchém prostředí . Okénko zůstalo staženo z důvodu předchozí manipulace na zvedák.Na vozidle se mezi tím konala výměna DPF filtru.
Jen si uvědomují že po celou dobu dvou až tří dnu zůstaly klíče v zapalování.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od JaraX »

a ta baterka se po výměně registrovala nebo ne?
každopádně doporučuju vyměnit servis za nějaký kde tomu rozumí.
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Myslím Jaraxi, že Richii vůbec neví co po něm chceš už po druhé za odpověď a bojím se že až ji dostaneš, budeš mít zase nervy co to ej za pos.. poj.. servis :)
Richii

#7 Příspěvek od Richii »

Ano ... baterie se pomocí diagnostiky Bosch registrovala . Také se zkoušelo testování vnitřních ovladačů skrze diagnostiku ale s nefunkčními prvky jako např. přední dveře se diagnostika nedokáže spojit a provést test.Tam kde prvky fungují jako např. zadní dveře lze kladně otestovat.
Mám ten pocit ze tomu vozidlu málokdo rozumí a to i v originálním autoservisu.
Přijde mi že všichni jen zkouší stylem pokus a omyl a čas i peníze litají oknem.
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#8 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

A to jsme si myslel, že pouze orig diagnostika umí registorvat, že tyhle náhražky to neumějí. Jinak máš pravdu nidko tomu nerozumí, protže to nikdy na servisu neměl. Těch lidí je na jedný ruce.
Už se to tady bere donekončna, ale dát někomu kdo zná, jinak platíš pokus omyl.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od JaraX »

Bosch to neumí :D
to máš pravdu, rozumí tomu jen málo kdo, a proto je lepší zajet za tím kdo tomu rozumí než vyhazovat peníze z okna.
Richii

#10 Příspěvek od Richii »

Tak a je to tady,originální diagnostika načetla závadu krom stovek dalších.
Výsledek je FRM modul bez komunikace a z něho se odvíjející další sporadické závady.
Řekne mi někdo co to obnáší?
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#11 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Richii, já nechci prudit, ale odtáhni to někomu kdo to zná. Snejk, Jarax, TANNER, tohle smrdí vlekým průserem a možná i zbytečným.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od JaraX »

tak bud umřel FRM, nebo je jen seklej,
bmw_nuru

#13 Příspěvek od bmw_nuru »

Richii píše:Tak a je to tady,originální diagnostika načetla závadu krom stovek dalších.
Výsledek je FRM modul bez komunikace a z něho se odvíjející další sporadické závady.
Řekne mi někdo co to obnáší?

tak jak jsem říkal :lol:
dát novou cca 8500,- a bude to chtít naprogramovat ista-D

:D
Richii

#14 Příspěvek od Richii »

A to je tedy běžné že k baterii se rovnou kupuje tento modul ?
Přijde mi to tak trochu zvláštní u auta za "takové" peníze.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od JaraX »

no pokud to dělá kdo to neumí tak asi jo :D
mě se to ještě nepovedlo :)
Richii

#16 Příspěvek od Richii »

Před výměnou jsem četl diskuzi a kousek níže a tam všichni radí běžný postup . Také mě puvodně napadlo udělat u vozidla jiný okruh napětí pomocí jiné baterie a kabelů a v oné diskuzi to bylo zlehčováno.
Upřímně ... za život jsem měl desítky luxusních vozidel včetně několika modelu BMW ale takový problém z výměny baterie jsem nikdy nezažil.
Je možné že onen modul půjde zachránit ?
Někdy začne samo od sebe fungovat stropní osvětlení včetně podsvícení přístrojové desky a náhlé opět přestane.Ostatní nefunkční prvky stále nefungují.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od JaraX »

jak jsem psal, zavez to někomu kdo tomu rozumí a neexperimentuj.
bmw_nuru

#18 Příspěvek od bmw_nuru »

JaraX píše:jak jsem psal, zavez to někomu kdo tomu rozumí a neexperimentuj.
Ano, tak jak říká tady kolega "JaraX", žádného experimentu se nedopouštět

příklad : jedna dáma s x1 2,0D, natahala v zimě spoustu sněhu do vozidla, kobereček uplně nacucanej vodou se solí, pak teplo ve voze a voda se pěkně vypařuje do jednotky která je umístěná přesně nad pedálama, jednotka není nijak zalitá a ošetřná proti vlchkosti . to je ten problém .jednotka skratuje a končí její funkce. myslím, že si za to mužeš sám. bohužel .

sám jsem si udělal opatření, aby se toto nestalo, přeji hodně štěstí a zážitků s BMW
můžu pomoci, jsem z UL.
Richii

#19 Příspěvek od Richii »

Pánové ... děkuji vám všem zúčastněným za Vaše názory a podněty vedoucí k opravě vzniklého problému.
Dovoluji si ovšem konstatovat že pokud se na vozidle za 2 mil korun a stáří 7 let mám smířit s tím že je to běžný problém,tak se s tím nesmířím.
BMW pro mě již není značkou nesoucí ve svém jménu kvalitu za kterou jsem dříve rád platil.
Je to stejná sračka jako všechny ostatní krámy za polovinu ceny a možná i méně.
Přeji pěkný večer a snad někdy u příjemnějšího tématu.
PS : Vždy jsem jezdil jen do autorizovaného servisu a vozidlo mám ručne čištěné několikrát ročně,koberečky mám na výměnu ve třech sadác a jsem si jist že problém je v kvalitě,ne v příčině.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od JaraX »

houby, jen to někdo zkurvil, tak to honem prodej a utíkej pro ovci
Odpovědět