Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW X6 E71,problém po výměně baterie ...
Re: BMW X6 E71,problém po výměně baterie ...
Jardo, zase ruku na srdce, BMW už není takový nadauto jako bývalo. Šetří se všude a ten rozdíl od outsiderů se zmenšuje každým rokem.
U BMW kvalita a spolehlivost nějak uvadá model od modelu a naopak u konkurence to šperkují.
Ale neviděl bych to jako důvod utíkat pryč. Zatím. Pořád má BMW potenciál, který málokdo nabídne.
U BMW kvalita a spolehlivost nějak uvadá model od modelu a naopak u konkurence to šperkují.
Ale neviděl bych to jako důvod utíkat pryč. Zatím. Pořád má BMW potenciál, který málokdo nabídne.
všecko jsou dnes sračky, BMW taky, ale furt je to jednooký mezi slepými. ale tady evidentně někdo něco nezvládl. spíš si lidi nejsou schopni připustit že už se to nespravuje kladivem a je teřeba tomu trochu rozumět. za mojí celou BMW servisní praxi se mi nikdy nestalo že při výměně baterky odejde nějaká jednotka.
V BMW o tom ví. Pokud se odpojí baterka u auta s FRM, které má prapůvodní software a zaplněnou flash kravinama, tak se FRM stane nefunkční-samozřejmě lze opravit
to sme ale zase o té udržbě, že lidi jezdí k mechanikům co těm autům absolutně nerozumí, nepřhrají jim sw atd.
- Don
Jenze BMW uz neni ten jednooky. Nevidim vubec nic navic - pouze znacku.JaraX píše:všecko jsou dnes sračky, BMW taky, ale furt je to jednooký mezi slepými. ale tady evidentně někdo něco nezvládl. spíš si lidi nejsou schopni připustit že už se to nespravuje kladivem a je teřeba tomu trochu rozumět. za mojí celou BMW servisní praxi se mi nikdy nestalo že při výměně baterky odejde nějaká jednotka.
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
Pokud to bereš jen z pohledu spolehlivosti, tak máš pravdu. Ale pokud chceš i něco navíc, tj. jízdní vlastnosti, zajímavou výbavu a (někde) lepší kvalitu zpracování, tak to pořád dostaneš, oproti běžné produkci. Na druhou stranu, když si dneska člověk koupí holou bazarovou pětku, tak opravdu dostane navíc jen tu značku a dražší servis.
- Don
Dobra mozna ty jizdni vlastnosti. Zpracovani urcite ne. U Fka staci trochu prasknout dverma a uz lita dekor. Za jizdni vlastnosti bych ale nebyl ochoten zaplatit 2m navic
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
Tak já se s tebou nehádám, moc dobře vím, jak svoji (ne)kvalitu BMW postupně dotahuje k dokonalosti.. Pro mě už Fko není. Tou běžnou produkcí sem myslel všechen ten koncern, co potkávám denně na cestách, a to je prostě ještě větší tragédie. Samozřejmě to nejde srovnávat, když stojí čtvrtinu. Jen jsem tím chtěl říct, že pokud chceš něco víc, stejně ti nic jiného nezbývá, než tyhle nedoparky. Leda že se smíříš se starším rokem výroby, ale to taky nepůjde do nekonečna.
Já to vidím, že to bude otázka prestiže. Možná. Protože kdo koupí 5ti letou past po 1. majiteli? Jestli jsou teď nový mergly na tom o něco lépe, tak spousta lidí změní značku. No a my to tady s těma starýma mrdkama časem doklepem a bude po slávě 
A nebude to tak o penězích, ale o nepříjemným pobytu po servisech.

A nebude to tak o penězích, ale o nepříjemným pobytu po servisech.
- Don
Spis to bude o sluzbach... operaky, nahradni vozidla... takova ta nestarost. Nemyslim si ale, ze by koncern byl momentalne mene kvalitni.
tak pánové, je to tak ať si koupí auto s píčou, prostě koupil si opici tak musí bejt i na banány
a taky majitelé plechů na čtyřech kolech , když sešlapu boty tak jsi jdu koupit nové boty
a řídící jednotka za 8500,- kč v hodnotě auta za dva míč ?????? je třeba se zamyslet

a taky majitelé plechů na čtyřech kolech , když sešlapu boty tak jsi jdu koupit nové boty

a řídící jednotka za 8500,- kč v hodnotě auta za dva míč ?????? je třeba se zamyslet

No to by si u PANA 1. majitele určitě vyžehlili. Ale co potom? Koupil bys 5ti letý auto za půl mega, který čeká na nový motor?
bmw_nuru: než frantíka, tak budu radši ve vyšmatlaných křuskách.
Nikde netlačí a neteče do nich 
V práci jsem dostal nový Berlingo a 2 km za branou jsem se otočil zpátky, bo takový rachot z nápravy šel, že jsem měl bobky.
V servisu mě řekli: Pane, vy jste nečetl recenze? To je normální. Tak.
bmw_nuru: než frantíka, tak budu radši ve vyšmatlaných křuskách.

V práci jsem dostal nový Berlingo a 2 km za branou jsem se otočil zpátky, bo takový rachot z nápravy šel, že jsem měl bobky.

laik píše:No to by si u PANA 1. majitele určitě vyžehlili. Ale co potom? Koupil bys 5ti letý auto za půl mega, který čeká na nový motor?
bmw_nuru: než frantíka, tak budu radši ve vyšmatlaných křuskách.Nikde netlačí a neteče do nich

z toho co je normálně dostupný (neberu rolls atd)
je dle mého ted nejlepší Mercedes, BMW předehnali, pak je BMW a pak je audi, japonci a pak zbytek koncernu, francie atd.
co jsem jezdil novyma autama, tak předohraby se strašně zlepšily díky vectoringu a ruzným těm jejich "samosvorům"
ale furt to svezení nejde srovnat se svezením v BMW, a z toho čím jsem v poslední době jezdil tak třeba nová X3 je fajn auto, jen nesmí být v naftě, 1er je taky ok, tydle dvě auta mají suprově zpracovaný interier, ta 1er třeba líp jak 5er, mužeš všecko mačkat a nikde nic nevrzne, ale 5er vrže jako stará skříň.
a uměl bych si představit i 3er a 7er pokud bych s ní nechtěl cestovat.
je dle mého ted nejlepší Mercedes, BMW předehnali, pak je BMW a pak je audi, japonci a pak zbytek koncernu, francie atd.
co jsem jezdil novyma autama, tak předohraby se strašně zlepšily díky vectoringu a ruzným těm jejich "samosvorům"
ale furt to svezení nejde srovnat se svezením v BMW, a z toho čím jsem v poslední době jezdil tak třeba nová X3 je fajn auto, jen nesmí být v naftě, 1er je taky ok, tydle dvě auta mají suprově zpracovaný interier, ta 1er třeba líp jak 5er, mužeš všecko mačkat a nikde nic nevrzne, ale 5er vrže jako stará skříň.
a uměl bych si představit i 3er a 7er pokud bych s ní nechtěl cestovat.
Je to uplne normalni vec ze se vysere FRM, nejen pri odpojeni baterie, nekdy staci i jen pripojit (a to ani nepouzit) diagnostiku, uz jsem menil pres 10ks FRM u X5 a X6 (tyka se pouze FRM3) za ty leta, tady v bmw desitky, vlastne uplne vsichni co znam uz se s tim setkali.
kazdopadne to lze opravit, mam na to programator ktery to da dokupy. Ale rozhodne to nejde ozivit nejakymy pokusy a uz vubec ne prehravanim softwaru, v tom modulu se rozhazi data v pameti a ten modul je proste uplne mrtvej. Ale jak rikam, zkurvit se umi sam a nemusi se u toho ani menit baterka, je to uplne bezna vec.
kazdopadne to lze opravit, mam na to programator ktery to da dokupy. Ale rozhodne to nejde ozivit nejakymy pokusy a uz vubec ne prehravanim softwaru, v tom modulu se rozhazi data v pameti a ten modul je proste uplne mrtvej. Ale jak rikam, zkurvit se umi sam a nemusi se u toho ani menit baterka, je to uplne bezna vec.
bmw_nuru: To je ale blbost co jsi napsal, copak on tohle někdo ojeté auto koupil za 2 míče ? Možná tak za 600, takže přesně tohle jsou ty kurv.... o kterých říká Jarax, jak to perfektně snižuje užitnost E70 oproti ostatním mdoelům.
Arnie_one píše:bmw_nuru: To je ale blbost co jsi napsal, copak on tohle někdo ojeté auto koupil za 2 míče ? Možná tak za 600, takže přesně tohle jsou ty kurv.... o kterých říká Jarax, jak to perfektně snižuje užitnost E70 oproti ostatním mdoelům.
no a kolik byla pořizovací cena nové x6 . 600tis sor. fakt se prosím zamyslete. 8500 za jednotku to není tolik to je jak za tu baterii
Tak si to přečti ještě jednou ju, třeba ti to cvakne.
Baterka stojí 8500 ? Tvl tebe bych chtěl mít v servisu, na to bě by byla rejža
Baterka stojí 8500 ? Tvl tebe bych chtěl mít v servisu, na to bě by byla rejža