Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

kam se letos chystáte?

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Filozof

Re: kam se letos chystáte?

#241 Příspěvek od Filozof »

vyvalit břicha do chorvatska ... :lol:

Rozumnou dovolenou do 30-35k se vším všudy neseženeš pro 4lidi.
Pak už jedine pod stan do lesa v kempu ... v chorvatsku ale žerou tě tam komáři a chudší němci dělají bordel... :lol:

Jarax jezdí jen do Řecka co je přes pul světa.
Já osobně bych jel kamkoliv kde bude klid a jídlo a děti si budou moci kde hrát společně a nezrujnuje to rozpočet. :)
kawaman

#242 Příspěvek od kawaman »

Na Chorvatsko seru, to je drahé a je tam lidí jak sraček.
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#243 Příspěvek od JaraX »

ty seš taky pul světa, 1900km je prd, když pojedeš pro auto do Holandska tak je to větší masírka a na konci cesty tě nečeká gyros.
ostatně kawaman na Lefkadě už byl, proto by do Chorvatska už nejel a já taky ne, předražený, hnusný, přečechovaný.

proč bys nesehnal? do řecko dáváme do 35k pro 4 lidi a třeba Albanie je ještě mnohem levnější, ale zas tam není ten gyros.
Lukas7

#244 Příspěvek od Lukas7 »

Na tú cestu sa najviac teším. Kolko cca vyjdú poplatky za dialnice? Plyn je tam drahý po ceste?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#245 Příspěvek od JaraX »

poplatky skoro nic, SK známka, Hu známka a pak nějaké směšné mýto.
http://www.recko-autem.cz/pro-motoristy ... stu-online

http://www.recko-autem.cz/pro-motoristy ... -srb-mk-gr

mě vyjde celá cesta na Lefkadu a zpět cca 10k s poplatkama,
plyn je drahý jen v HU, a GR, v Srbsku a Makedonii je naopak levnější než u nás.
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#246 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

JaraX píše:... Albanie je ještě mnohem levnější, ale zas tam není ten gyros.
Albánie sousedí s Řeckem, není problém pobývat v Albánii a zajet si do Řecka na gyros :-D
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#247 Příspěvek od JaraX »

já vím, však to tak nějak bude :)
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#248 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

No, jako pozor, ten gyros v pita chlebu není v Řecku až taková samozřejmost a na každým rohu. Na Lefkadě v pohodě, nejlepší u Poláků v Nidri, na Chalkidiki úplně všude, ale na některých ostrovech ho vůbec nedělají, nebo dalo velkou práci najít jedinej stánek v širokým, dalekým okolí.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Filozof

#249 Příspěvek od Filozof »

Já vám věřím že Řecko je pecka a sám bych tam jel ale s manželkou a dvěma dětma 2roky a 4,5 a vysvětlit že pojedeme 22-24hodin... to nevím... prostě co nejblíže k moři ideálně nahoru chorvatsko 7-9hodin max.

Bohužel ale třeba za 4-5let pojedeme všichni na Lefkádu a když tak daleko tak aspoň na 10-14dní.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#250 Příspěvek od JaraX »

to je vše jen na Tobě, pokud bys tam chtěl, tak bys tam jel, a je uplně jedno jeslti s ženou, dětma, atd. dokud se ti tam nebude chtít tak tam nepojedeš. když jsou rodiče nadšeni, ty děti to vycítí a můj malej i kawamanův malej dali 27 hodinovou cestu (bohužel jsme jeli v nejhorším termínu), uplně bez problémů. nemám problém jet někam 5000km a určitě bych se nebál že to bude daleko, jen bych si to rozdělil na víc dní. jsou lidí co ti řeknou že Řecko je šíleně daleko, pak jsou lidi co ti řeknou že je daleko Chorvatsko a jedou na mácháč a pak sou lidi co ti řeknou že i to je daleko a tak sedí doma. a pak sou lidi co stopem objedou svět a klidně i s dětma. je to stejný jako když řekneš že jezdíš v BMW, ale lidi co maj škodovku řeknou že to moc žere, a je to šíleně drahý že musíš vydělat 100k měsíčně abys na to měl, no a lidi co maj dvoulitr mi řeknou že mít V8 je hrozný, lidi co mají 3 válce řeknou že 4 válec žere atd. je to vše jen o tom co sám chceš.
ale dneska v době dnešních aut určitě Řecko autem není daleko, když mi zákaznici vyprávěli jak byli jako malí každý rok v Turecku Trabantem v 5ti lidech. a dřív se jezdilo s koňma do Indie pro koření atd.
kawaman

#251 Příspěvek od kawaman »

Daleko to určitě není. Je to jak píše Jarax, pokud si ty řekneš, že je to daleko a děti to nezvládnou, tak je naprosto normální, že to nedají. Ani to nezkusí ;) dětem vegetariánů taky moc nevoní maso, když ho ani neviděli. No a pak někde na návštěvě zkusí maso a hltají jak by rok nejedli :D
A to Chorvatsko taky není v hlavní sezóně na 9-10 hodin cesty. Třeba loni to bylo až ke 20ti hodinám a to díky pěkně :oops: a ceny tam jsou oproti Lefkády taky úplně mimo.. ale třeba je tam levněji než v Itálii
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#252 Příspěvek od JaraX »

je pravda že někdy loni jel kamarád z Chorvatska dva dny, a když jsem byl v Choratsku loni já, tak mužu říct že ta cesta je unavnější než Řecko, furt stojíš někde jak osel.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#253 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

kawaman píše:A to Chorvatsko taky není v hlavní sezóně na 9-10 hodin cesty. Třeba loni to bylo až ke 20ti hodinám a to díky pěkně :oops: a ceny tam jsou oproti Lefkády taky úplně mimo.. ale třeba je tam levněji než v Itálii
Na Istrii se to za těch 10 hodin z Moravy dá v pohodě. Jezdili jsme to z Prostějova chcíplým, 70 koňovým Transitem za 14 hodin. A to nebyla hotová celá dálnice z Mariboru do Lublaně
lolko111

#254 Příspěvek od lolko111 »

JaraX píše:je pravda že někdy loni jel kamarád z Chorvatska dva dny, a když jsem byl v Choratsku loni já, tak mužu říct že ta cesta je unavnější než Řecko, furt stojíš někde jak osel.
Kua chalani, to kadiaľ chodíte do Chorvátska? Vlani som bol pri Pule (780km) za 7,5 hoďky. Predvlani na Makarskej (1000 km) za 10 hodín. Predtým v Bulharsku v Prímorsku (1370km) za 14 hodín aj s hodinovou zastávkou na srbsko-maďarskej hranici kvôli turkom, ktorí tiahnu v húfoch na prázdniny z Nemecka domov. Ak chcete ísť do Chorvátska a nestáť v zápchach, tak určite nejazdiť v sobotu !!!!
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#255 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

No, to Bulharsko za 14 hodin bych chtěl vidět, obzvlášť, když jedeš v noci těma skalníma tunelama u Niše v noci
Filozof

#256 Příspěvek od Filozof »

JaraX píše: ... a dřív se jezdilo s koňma do Indie pro koření atd.
Tos mě rozsekal Jaraxi :lol:
No když to tak porovnáváš můžeš rovnou napsat že ještě nedávno chodili lidé pěšky a to je teprve výlet na 14dní či měsíc dojít tam navíc zde bylo plno zvěře třeba takovej medvěd a vlci si několik lidí dali na svačinu ...takže ne všichni došli. To je taky pravda ale to už jsme v pravěku ... zase bych to tak nepřeháněl.

Dnes u většiny lidí dost rozhodují manželky kam a co a hádat se nehodlám. Takže moje žena chce k moři a ideálně nahoru na Istrii aby se jelo do max 10hodin. No takže budeme rádi že vůbec nějaké moře je a dostaneme se tam. Pak tu mám ještě dvě rodiny co chtějí jet společně a hlavně děti že si mohou hrát.
NEchci hledat výmluvy jen říkám že jo Řecko proč ne ale ne pro nás a letos. Holt si každej musí počkat na svůj čas.... taky jsem čekal než jsem měl své první auto ... pak BMW a ted čekám na V8 750il ... vše má svůj čas. :D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#257 Příspěvek od JaraX »

tak čekej až vyrosteš když tě to baví :)

https://www.youtube.com/watch?v=lXItaLbMWb4
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#258 Příspěvek od JaraX »

Vlasta, když se dá za 18 hodin dojet na Lefkadu(muj rekord) obvykle to jezdím 22hod, tak proč by se nedalo za 14 do Bulharska?
jen tě nesmí změřit, ale 120 tam fakt nejezdíme :D
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#259 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Protože celá cesta nevede po dálnici a ty úseky jsou fakt na piču. Nehledě na to, jak už bylo psáno, můžeš vykysat i dýl, než hodinu, na Maďarsko-Srbskejch a potom Srbsko-Bulharkejch hranicích. A přes Rumunsko je to nesmyslná zajížďka
tommee

#260 Příspěvek od tommee »

JaraX píše:tak čekej až vyrosteš když tě to baví :)

https://www.youtube.com/watch?v=lXItaLbMWb4
Přesně:) Mám kámošku, dostala řidičák, táta jí půjčil auto (fábku) s tím ať jede kam chce, za odměnu. Frajerka vzala kámošku, a vyrazily do Řecka :D a zpět..
Odpovědět