Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
kam se letos chystáte?
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Re: kam se letos chystáte?
Za necelých 18 hodin jsem byl z Práglu u Černého moře v Rumunsku. Přes Transfagaraš s 3/4 hodinovou kecací přestávkou u tunelu na vršku. Na motorce. Do Bulharska je to co by kamenem dohodil.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
vidíš a zrovna na té motorce tě obdivuju, sám sem na moto jel nejdál tak 400km, v 7er nevíš nic, 1000, 2000,3000km, vše pohoda a tady se řeší jak je všecko daleko i 7er 

Vlastne máš pravdu.... do Bulharska som išiel 16 hodín.... z Bulharska som išiel 14Vlasta píše:No, to Bulharsko za 14 hodin bych chtěl vidět, obzvlášť, když jedeš v noci těma skalníma tunelama u Niše v noci

Naposledy upravil(a) lolko111 dne stř 21.03.2018 23:23, celkem upraveno 1 x.
Bratu.... Bývam v Poltári na juhu stredného Slovenska. Od domu to mám nejakých 80 km do Hatvanu v Maďarsku, z čoho je asi 20 km diaľnica. Od Hatvanu je diaľnica až po ten tebou spomínaný úsek na konci Srbska dlhý 80 km (ak ho ideš v noci, tak pohodička) a potom idem po diaľnici až do Burgasu a prípadne až do Prímorska, ktoré je južne a je to najsuper letovisko v Bulharsku. Ak nechytíš v Szegede na hranici turkov, tak za 14 hodín máš Prímorsko zmáknuté s prstom v nose s tromi - štyrmi krátkymi zástavkami na jedlo. Čo sa týka Srbsko-Bulharských hraníc, tie boli vždy v pohode. Tam sú na rozdiel od Maďarov charaktery a robia zvlášť jeden turniket pre autá v ktorých sa nevezie tá turecká háveď. Jediný fakt zlý úsek na tej ceste je severný obchvat Sofie, kde kamióny tú cestu rozmlátili. Lenže je aj južný obchvat, kam kamióny nesmú a ten ujde celkom v pohode. Bol som tam 5x, tak viem o čom píšem.Vlasta píše:Protože celá cesta nevede po dálnici a ty úseky jsou fakt na piču. Nehledě na to, jak už bylo psáno, můžeš vykysat i dýl, než hodinu, na Maďarsko-Srbskejch a potom Srbsko-Bulharkejch hranicích. A přes Rumunsko je to nesmyslná zajížďka
Naposledy upravil(a) lolko111 dne stř 21.03.2018 23:25, celkem upraveno 1 x.
Máš recht. A ani to s tou rýchlosťou veľmi nepreháňam. Tempomat na 150, čiže reálna rýchlosť nejakých 143. Nikdy ma nikto nezastavil.JaraX píše:Vlasta, když se dá za 18 hodin dojet na Lefkadu(muj rekord) obvykle to jezdím 22hod, tak proč by se nedalo za 14 do Bulharska?
jen tě nesmí změřit, ale 120 tam fakt nejezdíme
kdybych jel sám tak je mi to jedno ale manželka maximálně 10h v autě a dýl ne.... proto jsem psal že je to daleko.
Já osobně jsem byl v uřvané oktávce 1 1,9tdi přes 36hodin cesta přes celé rumunsko a zpátky na 3 místech kde jsme vykládali zboží a zpět do čr v jednom zátahu....děs a hruza a nikomu to nepřeji ...bez spaní ..tak snad chápete že já osobně problém s dálkou nemám ale žena s dětma jo. Navíc letos jedeme s dvěma rodinama a ty budou rádi i za 9h na začátek chorvatska.

Já osobně jsem byl v uřvané oktávce 1 1,9tdi přes 36hodin cesta přes celé rumunsko a zpátky na 3 místech kde jsme vykládali zboží a zpět do čr v jednom zátahu....děs a hruza a nikomu to nepřeji ...bez spaní ..tak snad chápete že já osobně problém s dálkou nemám ale žena s dětma jo. Navíc letos jedeme s dvěma rodinama a ty budou rádi i za 9h na začátek chorvatska.

Však Istria je fajn. Vlani sme boli pri Pule vo Fažane a bolo tam celkom super. Chodievame nižšie, ale dostal som zájazd cez rekreačné pobyty zamestnávateľa. 7 nocí pre dvoch s plnou penziou v stredisku 30 m od pláže za 200.-€ + 200.-€ mojimi nákladmi na cestu. Super dovolenka za super cenu
A Pula je fakt pekné mesto so super pamiatkami a koloseom 

tak co, už jste letos někam vyrazili? pojedete?
Tak podle fotek na FB jsem koukal, ze ty uz jsi nekde byl ne? 

zatím jen pro auta, ale nutně potřebuju někam vypadnout.
V patek se jede smer Italie-san benedetto del tronto. Jsem zvedavej jaky to bude poprve jet sedmou takhle daleko. Max to bylo zatim 200 km za jaraxem
tak to jako fakt vypadá takto?

Které lehátko u pláže máš rezervované? 

Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual

Ja letos jedu na dovcu jen na dvou kolech
Tak pozdravuj v rezidenci Michelangeloxdreamerx píše:V patek se jede smer Italie-san benedetto del tronto...
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
wizardead, dvě kola s motorem nebo bez?
úplně v pohodě. Tam jsem byl už je to dost let ale bylo tam moc fajn ...asi druhá dovolená u moře bylo zde kam mě vzala jedna EX ale bylo to takové skoro stejně jako bibione .
Jinak já byl i v e34 525i v o dost horším stavu než většina zdejších aut ... zdechla klima tehdy po cestě až dole v chorvatsku na Korčule samozřejmě a taky to šlo v pohodě. Jen se muselo vyjet z rána někam na výlet a dopoledne a přes oběd do odpoledne stát ve stínu pod stromem někde apod. A k večeru se přejíždělo dál ...tehdy bylo 41C ve stínu - MASAKR pro mě osobně v autě byla doslova sauna a nedalo se přes den nikam jezdit v tom extremním vedru A když tak v plavkách a vychlazené pití ...vlastně tam to byla dovolená jen v plavkách a tričku a vychlazené nápoje všeho druhu ... v ničem jiném to nemělo smysl... pro mě je tedy ideální začátek září a těch 30C značka ideál.
Dnes pokud se udělá prohlídka auta a vše funguje hlavně chlazení motoru u V8 převážně že ?
a klima tak by neměl bejt problém.... samozřejmě celé auto prohlédnout ale to jsou takové stěžejní věci.
No a pojistku asistenci pro případnou nouzi kdyby náhodou, těch pár korun to jistí.

Jinak já byl i v e34 525i v o dost horším stavu než většina zdejších aut ... zdechla klima tehdy po cestě až dole v chorvatsku na Korčule samozřejmě a taky to šlo v pohodě. Jen se muselo vyjet z rána někam na výlet a dopoledne a přes oběd do odpoledne stát ve stínu pod stromem někde apod. A k večeru se přejíždělo dál ...tehdy bylo 41C ve stínu - MASAKR pro mě osobně v autě byla doslova sauna a nedalo se přes den nikam jezdit v tom extremním vedru A když tak v plavkách a vychlazené pití ...vlastně tam to byla dovolená jen v plavkách a tričku a vychlazené nápoje všeho druhu ... v ničem jiném to nemělo smysl... pro mě je tedy ideální začátek září a těch 30C značka ideál.
Dnes pokud se udělá prohlídka auta a vše funguje hlavně chlazení motoru u V8 převážně že ?

No a pojistku asistenci pro případnou nouzi kdyby náhodou, těch pár korun to jistí.
tak letos i na doporučení Jaraxe Lefkada.
Cesta tam 18hod, ale musím se přiznat, že bez antiradaru ani ránu. Posledních 400km nebylo moc příjemných, kvůli únavě. Vyrazili jsme z ČR kolem 13hod a na místě jsme byli kolem 9hod ráno rovnou na snídani.
Cestu zpět plánujeme s mezipřestávkou v Srbsku. Pro mě je tak 1000 km na pohodu, pak už na mě jde únava.

Cesta tam 18hod, ale musím se přiznat, že bez antiradaru ani ránu. Posledních 400km nebylo moc příjemných, kvůli únavě. Vyrazili jsme z ČR kolem 13hod a na místě jsme byli kolem 9hod ráno rovnou na snídani.
Cestu zpět plánujeme s mezipřestávkou v Srbsku. Pro mě je tak 1000 km na pohodu, pak už na mě jde únava.

Lefkáda - tak nějakej report pro nás co se tam chystáme za rok chceme jet taky.
Kolik stojí jídlo v restauraci a nějaké fotky pěkných pláží atd.
Srovnání třeba s chorvatskem.
Cesta je dlouhá to mě malinko odrazuje ale chápu že ve vašich 745-750kách se jede parádně.
Kde jste ubytovaní a kolik to tam stojí na 10-14dní. At má člověk představu kolik to vyjde pro rodinu ve srovnání s chorvatskem atd.
Kolik stojí jídlo v restauraci a nějaké fotky pěkných pláží atd.
Srovnání třeba s chorvatskem.
Cesta je dlouhá to mě malinko odrazuje ale chápu že ve vašich 745-750kách se jede parádně.
Kde jste ubytovaní a kolik to tam stojí na 10-14dní. At má člověk představu kolik to vyjde pro rodinu ve srovnání s chorvatskem atd.
Já byl na Lefkadě dvakrát letecky od Fischera v Nydri. Autem bych to fakt asi jet nechtěl. Na celej pobyt jsme tam měli půjčenýho skůtra, poprvé 350 ccm, podruhý 400 ccm, objeli jsme celej poloostrov, byli jsme v horách, kde pěstujou vyhlášenou čočku a byli jsme s ním i trajektem na Ithace.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014