Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Z4 MY2009 - Baterie AGM - registrace (kdy je třeba provést?)
- pavproch
Z4 MY2009 - Baterie AGM - registrace (kdy je třeba provést?)
Chlopi, mám otázku - zdá se že baterka v m4Zlikovi je kaput (je to ještě OEM, m4Zlik je MY2009, takže už má nárok). Koupím podle ETK novou (70Ah, 760A, AGM), zřejmě v autorizáku podle VIN, ale mám otázku:
Starou baterku odpojím, vyndám, dám tam novou, zapojím, pak budu muset asi nastavit hodiny a možná pár věcí, to je mi jasné. Co mi není jasné:
Můžu pak nastartovat a dojet k matizovi (cca 100 km) ji zaregistrovat (ref. AGM) nebo sa ta registrace musí dělat ještě před prvním nastartováním/jízdou?
Starou baterku odpojím, vyndám, dám tam novou, zapojím, pak budu muset asi nastavit hodiny a možná pár věcí, to je mi jasné. Co mi není jasné:
Můžu pak nastartovat a dojet k matizovi (cca 100 km) ji zaregistrovat (ref. AGM) nebo sa ta registrace musí dělat ještě před prvním nastartováním/jízdou?
- pavproch
Re: Z4 MY2009 - Baterie AGM - registrace (kdy je třeba prové
Tak děkuju všem za jasné odpovědi k věci....
Možná ale to nebudu muset řešit (fčíl = letos, do budoucna určitě ano), napodruhé se zdá, že c-tek začal tu baterku nabíjet, takže možná ešče není úplně fprteli (ta baterka).

Možná ale to nebudu muset řešit (fčíl = letos, do budoucna určitě ano), napodruhé se zdá, že c-tek začal tu baterku nabíjet, takže možná ešče není úplně fprteli (ta baterka).
-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Ta nová baterie by se měla zaregistrovat co nejdříve, ale nikoliv okamžitě. Zdrojová soustava vozu se k té nové baterii bude chovat jako k té původní staré "babičce", takže té nové baterce neuškodí.
Můžeš:
1) namontovat novou baterii a dojet k Matizovi, který tu registraci provede,
2) dát novou baterku do kufru, k Matizovi dojet na starou baterku a tu novou založit až u Matize, pokud by ta stará po cestě klekla, použiješ bod 1)
3) udělat si tu registraci sám pomocí INPA a tím ušetřit palivo za 200km.

Můžeš:
1) namontovat novou baterii a dojet k Matizovi, který tu registraci provede,
2) dát novou baterku do kufru, k Matizovi dojet na starou baterku a tu novou založit až u Matize, pokud by ta stará po cestě klekla, použiješ bod 1)
3) udělat si tu registraci sám pomocí INPA a tím ušetřit palivo za 200km.

- pavproch
Kuju.
Tu otázku sem blbě naformuloval - dyž m4Zlik stojí v garáži, kiksne mu definitivně baterka, koupím novou, namontuju ale nemám doma diag (teda mám ale neumím a nechci používat) .... proto sem se ptal, esli dojedu těch cca 100km a nenapáchám nevratné škody na něčem
Tu otázku sem blbě naformuloval - dyž m4Zlik stojí v garáži, kiksne mu definitivně baterka, koupím novou, namontuju ale nemám doma diag (teda mám ale neumím a nechci používat) .... proto sem se ptal, esli dojedu těch cca 100km a nenapáchám nevratné škody na něčem
- pavproch
Btw, neska ji (tu baterku) ctek dobil do plna za asi 6 hodin. Zítra nebo pozítří ji ještě jednou "kondičně" na ten ctek upíchnu.
-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Na tom CTEKu použij režim RECOND a nech ho makat tak 2 dni.

Nestane se vůbec nic. Mě Snejk tu moji kódoval asi až po týdnu ježdění a nic se nedělo 

- pavproch
@star: jasňačka, RECOND
@tomasis: kuju
@tomasis: kuju