Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Chyba motoru po natankování

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
SpeedyGT

Chyba motoru po natankování

#1 Příspěvek od SpeedyGT »

Zdravím všechny, dneska jsem dolejval olej (cca 0,5l) tak jako semtam prostě protože auto krapet papá ale v tom bych problém neviděl. Jel sem už na rezervu tak sem cca po kilometru dotankoval plnou na benzince a při odjezdu asi po 5-ti metrech mi auto zahlásilo Enginte fault, reduced power a jelo max 50km/h. Dojel jsem kilák domu a odstavil to. Co s tím? Může to být nějakym špatným benzínem? Je mi jasné že tohle je na věšteckou kouli nebo diagonostiku ale jestli někoho něco napadne? Díky

E90, 318i 2006
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

Re: Chyba motoru po natankování

#2 Příspěvek od starML Člen Klubu »

- zkontroluj, jestli jsi dobře zavřel to nalévací víčko oleje,
- podívej se na účtenku, co jsi natankoval - pokladní se při placení zpravidla nesplete.
:D
SpeedyGT

#3 Příspěvek od SpeedyGT »

Oboje OK, v pondělí to nechám dát na diag. a uvidí se, ale asi spatnej benal, na náhody nevěřím.

// edit: předpokládám že chyba sama od sebe nezmizí a je potřeba ji ručně máznout přes diagnostiku a tam se i uvidí co to přesně zapřičinilo.
SpeedyGT

#4 Příspěvek od SpeedyGT »

Hlásilo to chybu lambdy, smazáno ale za 2 dni se to objevilo znova. Je tam ale pořád stejný benzín, takže sem zbytek dočepoval 100oct. benálem u Shellky a uvidím co to vytvoří až se to zase smaže :lol:
Odpovědět