tak zaprvé,
- když mi teklo těsnění pod alternátorem, tak jsem to dělal s kolegou, stejně jako bych to dělal zákazníkovi za 600kč hod a prostě v tom nevidím rozdíl, prostě bud dělám auto zákazníka a na tom máme obrat 600kč hod, nebo děláme auto moje a na tom nemáme 600kč hod hrubý obrat, ale náklady jsou naprosto indentické a není tam zisk, prostě to stojí uplně stejně mě jak jakýhokoliv mýho zákaznika. jeslti půjdu dělat svoje auto a něco si spravím a jen to stojí peníze, nebo auto zákazníka, něco spravím a vydělá to peníze tak je to rozdíl. ta práce prostě není zadarmo, stejně jako není zadarmo dílna, materiál atd. jo něco jinyho kdybych dělal 8hod v BMW, pak přijdu dom a po práci si to uděláme relativně za prd, ale prostě takle je to uplně jedno.
- nafta vs benzín, ten benzín je v podobě je V8 je mnohem náročnější na to aby tomu ten zákazník rozuměl, prostě z toho teče olej, tak se vyřešení tečení oleje, teče voda, vyřešeí se tečení vody, není třeba znát přesně funkci jednoho z 10ti termostatů a každé dva roky je měnit jako u nafty, koumat tam egry, furt něco čistit. a když u dieselu budeš rok jezdit se špatným termostatem stane se co? ucpe se DPF, a prostě mít tam ty termostaty je nesmírně duležité. a když u benzínu bude špatnej termostat stane se co? vůbec ale vůbec nic, jen to bude víc žrát.
- CCC oprava stojí od 8-12k, a to je ještě s tím že to není prostě na 10 let, ASK oprava stojí u Falcona 3k a ty ASK odchází minimálně proti CCC, stejně tak Logic, prostě mě sem jezdí kolik 50 logiců? a jeslti se jich řešilo celkem 5 i s tím co si zákaznici řešili sami, tak to je moc, ASK to samý, kdežto CCC každý druhý co sem přijelo, to ti řekne i Falcon a Logic se sere i u 5er, pokud tam teda je

- ten nesmysl co jsi psal s tím Androidem je další žvást o kterém víš uplný ale uplný kulový, jelikož pro Android upgrade do E60 je třeba mít 100 procentně funkční CCC. není to prostě že ti odejde CCC, tak tam dáš Androiod a hotovo, to je oprava CCC nebo druhý a ještě Android. sám jsem se o to u mé E64 zajímal když mi odešlo CCC
- pokud vím tak přetěsnění motoru v E65 dělá Snejk za víkend, co mi říkal, tak v pátek ráno dojedeš a v neděli odjíždíš.
- takový 530D bych chtěl vidět, většina lidi co ke mě s 530D jezdí a dlouhobě ji mají, tak mají ted najeto 300k a nad těma autama visí mraky strašáků, houkají jim turba, vstřiky už špatný, DPF řešíme furt něco, termostaty furt něco, a když těm lidem řeknu, hele, tak do toho ted dáme 200 at to chvilku jezdí bez problému, tak na mě hledí jak kdybych spadl z višně. tak si prostě 1x ročně přijede vždycky na odtahovce, tady řemenica, tady pružina, to je taky velmi částa věc kterou E60 trpí a E65 ne. atd.-
- to by mě zajímalo jak zajistíš že za 500 tisíc nenetankuješ shit? ten tankujem furt, at už je to nafta, benzín nebo LPG a benzínu jedinýmu to nevadí.
- ještě jsem žádnou 5litrovou hajtru uvařenou na hlavně neviděl, mužeš mi to vysvětlit?
- pětky prostě vržou, tak to je, od E39 kde se začla dělit kvalita od 7er, přes E60, po Fka a Gčka, včetně nových kusů. to že jsou lidi nenároční a radši to neslyší je věc druhá.
zapoměl jsi na ty elektrické průsery pětek, svatá kombinace IBS, CCC, ELV, SMC, žhavící jednotky u nafty,
jak ovlivníš že ti nenateče do světel a nevytopí SMC jednotky? u pětek bežný, u sedmy že nateče do světel vyjímečny a když se to stane,sedma má aspon SMC jednotku chytře zboku světla, takže v tom světle by musela stát voda do pulky, pětka dole pod světlem, takže každá troška vody končí ve světle.
dále pak IBS, věčně se sere, a jediny řešení je prostě jít do BMW a plác 6k, to samý regulátory v altíkách, který zase shodí IBS, resp celý BSD. v sedmě IBS ani není, regulátor v altíku se nesere atd.
a co ty odcházející AHL jednotky? co ty airbagovy jednotky co prvním E60kácm odchází celkem často.
a co ELV kde měníš celou volantovou tyč? a jak se sere ELV v sedmě? nesere, není tam!
a co ty nekvaltiní kabelový svazky v E60-E64, prostě víka kufru se řeší furt, at je to sedan nebo kombík, PDC svazky hnijou jak na běžíčím páse, to samy přední svazek pod světlem, ty dráty se prostě vypaří. jaktože se to neděje na sedmách? jaktože tady na dílně ani na celym BMWklubu nebyl nikdo komu by v sedmě někde shnil drát?
a jak se o to prostě budeš starat aby ti neshnili dráty? nepojedeš s tím ven když je vlhkost přes 40 procent, prší nebo v poslední týdnu pršelo a před projetím kaluže ju vysušíš hadrem?
mě sem jezdí nepoměrně ale nepoměrně míň E60-E64 než E65, kterých sem jezdí mraky a problémy v elektrice jsou násobně častější.
každej mechanik kterýho znám a dělá BMW ti řekne že elektrika v E60-E64 je prostě katastrofa, a všimni si že většina těchto problémů je prostě jen u pětek a šestek, že třeba v 3kách se většina z toho vůbec neřeší, zlámané kabely u E90 jsou vyjímečnost, u E46 je to spíš u sedanu, u kombíků mnohem mín často, CCC v trojce odchází minimálně atd.
ono je potřeba o tom první něco vědět
třeba lidi co přešli z 5er do 7er napíšou rozdíly co v praxi pozorují, jak jim třeba odchází ta elektrika v sedmách a jak jim vaří hlavy.