Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
335i n55 servis po nákupu auta
335i n55 servis po nákupu auta
Ahoj..Tak konečně jsem sehnal auto a včera ho dovezl domů..je to 335i n55 e91 lci m paket.. má najeto 118 tisíc a dovezl jsem si ji osobně od prvního majitele ze švýcarska.. hned až auto přihlásím, musím udělat servis.. výměna oleje: jaký olej se tam má dávat? 5w30 ling life? Samozřejmě ho budu měnit mnohem dřív, než po 30tkm, ale jen jestli tam patří( mám ho doma koupený na 320d, ale tu budu prodávat) a za druhé kolik toho oleje tam padne?
Převodový olej: auto je v automatu, mám nechat udělat převodový olej?
Co dalšího udělat? V listopadu to bylo v BMW na check control a já podle diagnostiky nenašel žádnou závadu..
Děkuji za rady a typy..
Převodový olej: auto je v automatu, mám nechat udělat převodový olej?
Co dalšího udělat? V listopadu to bylo v BMW na check control a já podle diagnostiky nenašel žádnou závadu..
Děkuji za rady a typy..
Re: 335i n55 servis po nákupu auta
5w-30 určitě ne, na běžné ježdění ideálně 5w-40, nebo i 5w/10w-50, pokud to chceš nějak trápit v létě.
Olej v automatu určitě udělej, čím dřív tím líp.
Olej v automatu určitě udělej, čím dřív tím líp.
pokud s tím budeš jezdit normálně, dej tam 5W40, pokud sportovně, dej 5W50, v žádném případě ne 5W30!
automat bych zatím nedělal, první bych nechal auto zkontrolovat u nějakého BMW odborníka a nechal spravit duležitější závady, olej v automatu mužeš klidně nechat udělat za 3-6 měsíců, až si budeš jistej tím že si auto necháš.
ted nech prvně auto pořádně prověřit,velkou prohlídku, od všech filtrů, přes podrobnou BMW diagnostiku, kontrolu na zvedáku atd.
automat bych zatím nedělal, první bych nechal auto zkontrolovat u nějakého BMW odborníka a nechal spravit duležitější závady, olej v automatu mužeš klidně nechat udělat za 3-6 měsíců, až si budeš jistej tím že si auto necháš.
ted nech prvně auto pořádně prověřit,velkou prohlídku, od všech filtrů, přes podrobnou BMW diagnostiku, kontrolu na zvedáku atd.
U nás v jižních čechách bohužel moc odborných BMW mechaniků neznám..říkal jsem si, že abych pokračoval ve vedení historie auta, tak bych to dal přímo do BMW.. neříkám, že jsou to nejlepší odborníci, ale snad by mi mohli nějakou podrobnou prohlídku zvládnout udělat..
Jinak jsem auto koupil s úmyslem si ho nechat, nebylo zrovna za pár korun a výběru jsem věnoval maximální pozornost.. takže doufám a pevně věřím, že s ním budu spokojen a že v něm není schovanej nějakej průser.. majitel nás nechal svést ve všech režimech, od úplně studeného motoru až po prohřátý a celou dobu auto pracovalo bez problémů.. dignostika nám taky neukázala žádnou závadu.. věřím, že bude v dobré kondici
Jinak jsem auto koupil s úmyslem si ho nechat, nebylo zrovna za pár korun a výběru jsem věnoval maximální pozornost.. takže doufám a pevně věřím, že s ním budu spokojen a že v něm není schovanej nějakej průser.. majitel nás nechal svést ve všech režimech, od úplně studeného motoru až po prohřátý a celou dobu auto pracovalo bez problémů.. dignostika nám taky neukázala žádnou závadu.. věřím, že bude v dobré kondici

V BMW ti tam nalejou právě 5w-30 

jenže se třeba pak svezeš lepším a zjistíš že to už nechceš, nebo třeba zjistíš že to na tebe moc žere atd atd, prostě nevím, nemyslím si že člověk den po koupi auta ví že ho má na 5 let, muže to být blbej kus a může se to hodně srát, nebo to muže to být ve strašným stavu, jen o tom nevíš.
v BMW nikdo nechce aby ti to auto vydrželo, ono už na jejich poměry vydrželo víc než dost. Musíš se naučit si za svým mechanikem dojet, když mi mužou jezdit zákaznici z Německa, Švýcarska, Holandska, Košic atd, a třeba jedou 12 hodin za servisákem, tak proč bys neobětoval 1-2 hod že zajedeš třeba za Snejkem do Prahy. dobrý mechanik ušetří svým zákazníkům 10tisíce až stotisíce.
v BMW nikdo nechce aby ti to auto vydrželo, ono už na jejich poměry vydrželo víc než dost. Musíš se naučit si za svým mechanikem dojet, když mi mužou jezdit zákaznici z Německa, Švýcarska, Holandska, Košic atd, a třeba jedou 12 hodin za servisákem, tak proč bys neobětoval 1-2 hod že zajedeš třeba za Snejkem do Prahy. dobrý mechanik ušetří svým zákazníkům 10tisíce až stotisíce.
Možná se zeptám blbě,ale proč tam nemám dávat 5w30,když v BMW ho dávají? Já navíc počítám s nájezdem do 5 tisíc ročně,takže i kdybych ho měnil po dvou letech,tak to bude výrazně před intervalem.. samozřejmě pokud mi tady řeknete,ze je to prostě na prd, protože 5w40 maže líp a zároveň rozpustí případný usazený karbon a omladí mi celý motor, nebo já nevím co
tak koupím 5w40..jinak auto bude na denní ježdění,na okruhy,nebo něco podobného s tim jezdit opravdu neplanuju
Jde mi jen o laické vysvětlení rozdílu, děkuji
A potom ještě,nechají se nějak sundat koncovky z výfuků? Ten chrom na nich už nevypadá hezky, tak bych objednal nové originál koncovky... Ale nevím jestli tyhle sundám bez použití násilí

Jde mi jen o laické vysvětlení rozdílu, děkuji

A potom ještě,nechají se nějak sundat koncovky z výfuků? Ten chrom na nich už nevypadá hezky, tak bych objednal nové originál koncovky... Ale nevím jestli tyhle sundám bez použití násilí

o tom oleji je tady popsaná pulka BMW, tak taky někdy hledejte místo aby jste se furt dokola ptali.
prostě 5W30 do motoru s takovým teplotním namáháním nepatří, přepaluje se, karbonuje atd. vlastně většina N55 prostě umře na zakarbonování. přitom by stačil jiný typ oleje. v BMW ho tam dávaji protože navržených 150tkm to na něj většinou vydrží, dál to nikoho nezajímá. ono třeba s tou 5W30 to bude mít proti 5W40 třeba o 2-3 gramy lepší emise,což při počtu prodaných aut dělá pěkný tuny CO2, ale nám už to muže být tak nějak jedno jeslti to dává o gram víc nebo ne.
prostě 5W30 do motoru s takovým teplotním namáháním nepatří, přepaluje se, karbonuje atd. vlastně většina N55 prostě umře na zakarbonování. přitom by stačil jiný typ oleje. v BMW ho tam dávaji protože navržených 150tkm to na něj většinou vydrží, dál to nikoho nezajímá. ono třeba s tou 5W30 to bude mít proti 5W40 třeba o 2-3 gramy lepší emise,což při počtu prodaných aut dělá pěkný tuny CO2, ale nám už to muže být tak nějak jedno jeslti to dává o gram víc nebo ne.
Teď čtu na internetu, že 5w40 dokáže pracovat ve větším rozsahu teplot( jak nízkých, tak vysokých), než 5w30..je to tedy ten důvod, proč ho upřednostnit, nebo je těch důvodů víc? Popř kterou značku oleje preferujte? Castrol?
Tak jsi odepsal dřív, než jsem dal doplňující dotaz
Tak jsi odepsal dřív, než jsem dal doplňující dotaz

a pokud bys jezdil ostře tak ani ta 5W40 nestačí a chce to 10W60, 5W50 apod,
5W30 by měla smysl pokud by jsi jezdil jen trasy do 10-15km, např dojíždění do práce, než se olej ohřeje, ale nesměl bys pak na výlety
sám uvidíš jak ti spadne teplota oleje jen výměnou za hustší.
5W30 by měla smysl pokud by jsi jezdil jen trasy do 10-15km, např dojíždění do práce, než se olej ohřeje, ale nesměl bys pak na výlety

sám uvidíš jak ti spadne teplota oleje jen výměnou za hustší.
No do práce s tím jezdit budu, ale koupii jsem to hlavně na výlety, tak si nechám rád poradit
Právě já doufám, že když jsem vzal auto ze švýcar od prvního majitele, tak že tomu moc nenakládal, jsou tam přísné předpisy, neviděl jsem tam nikoho jet rychle..Tak že v tom ten olej nedostával tolik zabrat a motor nebude plný karbonu uz teď..
Ale je to prostě vždycky loterie no

Právě já doufám, že když jsem vzal auto ze švýcar od prvního majitele, tak že tomu moc nenakládal, jsou tam přísné předpisy, neviděl jsem tam nikoho jet rychle..Tak že v tom ten olej nedostával tolik zabrat a motor nebude plný karbonu uz teď..
Ale je to prostě vždycky loterie no

tak snad jste při koupi kontrolovali jestli tam není karbon ne?
taky nehcápu koupi tak drahé E90 (předpokládám že to nestálo 100k) a pak nájezdu 5k, to mi přijde škoda.
taky nehcápu koupi tak drahé E90 (předpokládám že to nestálo 100k) a pak nájezdu 5k, to mi přijde škoda.
Tak dnes emise a vše v pohodě..
Ale...chci se zeptat, jestli jdou sundat ty koncovky výfuku? Ten chrom na nich už není hezký, chtěl bych koupit jiné.. jen jsem nikde nenašel žádný mechanismum sundavání...
Ale...chci se zeptat, jestli jdou sundat ty koncovky výfuku? Ten chrom na nich už není hezký, chtěl bych koupit jiné.. jen jsem nikde nenašel žádný mechanismum sundavání...
-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Pokud budeš používat 5W30, tak to uvnitř bude vypadat takto:

více se dočteš zde http://dfens-cz.com/bavorske-motory-z-v ... -propasti/ , který napsal náš bývalý kolega Mentuli - R. I. P.

více se dočteš zde http://dfens-cz.com/bavorske-motory-z-v ... -propasti/ , který napsal náš bývalý kolega Mentuli - R. I. P.
Jo jo, to už jsem četl ještě před výběrem auta..Já zrovna dnes volal do BMW a říkal, že CHCI 5w40 a ten technik se divil, ale říkal, že je to moje věc..
tak ted každý povinně každý panáka za Mentuliho 

-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
což o to 5w30, jen tomu nesmíš dávat plynej plyn a nechávat ho tam 30tis km
i ta 5w40 se v tom škvaří... ten motor v letě jede furt 105-110 na oleji

i ta 5w40 se v tom škvaří... ten motor v letě jede furt 105-110 na oleji

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník

E70 3.0d - mamacar
110° na oleji má N62 i v zimě běžnou jízdou a olej v tom nekarbonuje (většinou). Takže těch faktorů bude víc, než jen třída oleje. Každopádně není žádný důvod dávat tam 5w-30, pokud nebydlíš v oblasti s průměrnou teplotou pod nulou a nemáš to na krátké trasy.
No tak s autem budu jezdit denně..do práce to mám kousek a to bude bohužel většina cest.. No a jinak výlety, ale stejně rozhodně nebudu jezdit na krev, mám rád svižnou jízdu, ale nejezdím jak magor..
Jinak když mě takto strašíte, koukal jsem na netu na nějaký preventivní proplach, úplně pro jistotu..našel jsem BG care, zrovna u nás je na to autorizovaný servis, kde to dělají tím přístrojem.. udělal bych to pro klid v duši.. Ale otázka je, jestli je to k něčemu? Máte s tím nějakou zkušenost? Resp doporučil by mi někdo nějaký prověřený preventivní proplach?
Ten motor na fotce je děs, ale taky je otázka jakým stylem byl ježděn atd...
Jinak když mě takto strašíte, koukal jsem na netu na nějaký preventivní proplach, úplně pro jistotu..našel jsem BG care, zrovna u nás je na to autorizovaný servis, kde to dělají tím přístrojem.. udělal bych to pro klid v duši.. Ale otázka je, jestli je to k něčemu? Máte s tím nějakou zkušenost? Resp doporučil by mi někdo nějaký prověřený preventivní proplach?
Ten motor na fotce je děs, ale taky je otázka jakým stylem byl ježděn atd...
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Proplách je blaznovina... Proplachuješ něco, aby jsi se něčeho jakoby zbavil, ale pak ti tam zůstane zase zbytek toho proplachovadla, tak co to je za nesmysl ?
Častěji měnit olej a hotovo... Já mám N54 na daily, leju 5w50 a měním cca co 7-8tis km
v mém případě třikrát za rok... Pokaždý to z toho vyteče černý jak bota, a pod ventilovým víkem to vypadalo více než pěkně, ale stačí zomubjit trochu na proti 

Častěji měnit olej a hotovo... Já mám N54 na daily, leju 5w50 a měním cca co 7-8tis km

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar
E46 M3 SMG - žlučník

E70 3.0d - mamacar