Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E61 rozebrání pátých dveří/ reset LM

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
SpookyKT
Kontaktovat uživatele:

E61 rozebrání pátých dveří/ reset LM

#1 Příspěvek od SpookyKT »

Ahoj, neví někdo jak "odstranit" plastový dekl co je přes zámek patých dveří? Křížový šrouby mám venku a plast nejde ven, drží na vrchní straně co jsou další plasty okolo okna pátých dveří.
Nesvítí mi totiž levá strana na ostvětlení značky. Nejde tam proud. LM jsem si vyresetoval, tak bych se chtěl podívat dál po kabelu.
Kabely v pátých dveřích mám opravené a stejně nesvitíme. :(
Díky za nápovědu. Popř. jak se k tomu kabelu dostat jinak.¨

David

Resp. Abych byl úplně přesný, při resetování jednotky jsem v seznamu našel pouze jednu položku pro osvětlení RZ, tedy ne levou a pravou stranu, jak tomu bylo u jiných světel. Nemůže být zádrhel i tady?
mr_nitroz

Re: E61 rozebrání pátých dveří/ reset LM

#2 Příspěvek od mr_nitroz »

Pise ti to v chybach zkrat / kurzschluss?
SpookyKT
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od SpookyKT »

Ahoj
chyba z ISTY je :00931D License-plate light, left faulty
mr_nitroz

#4 Příspěvek od mr_nitroz »

No co se tyce resetovani zkratu, tak kazdy kanal ma svoje pocitadlo. U osvetleni spz by to tedy mely byt 2 kanaly, kazdy na jednu stranu. V tool 32 je moznost vycist aktualni hodnoty pocitadla pro kazdou z kanalu/zarovku a pripadne resetovat potrebny kanal.
SpookyKT
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od SpookyKT »

Bohužel jsem tam právě našel jen jeden "kanál" pro RZ. Což je divný. název byl nějak KNZ bez levé a pravé strany. :(
Nemáš někde po ruce E6x, jestli to sedí? Adresa podsvícení byla 0x15, to jsi ještě pamatuju.

Tady je video podle kterého jsem postupoval:

Kód: Vybrat vše

https://www.youtube.com/watch?v=Hn6U2I-RyOc
mr_nitroz

#6 Příspěvek od mr_nitroz »

Tak zkus 0x14 a 0x16 byva to u sebe. Vic ti neporadim. Je to rozdilne u LM1 nebo LM2 jednotek. Tool32 neni jednoduchy na ovladani a prace s nim vyzaduje urcite znalosti. Navic jsou funkce jednotlivych modulu v Nemcine. Pokud to nezvladnes, obrat se na nekoho kdo tomu vic rozumi. Podle tve lokality se ti bud nekdo ozve nebo doporuci cloveka co to dela. Ja operuji v okoli Noveho Jicina a Frydku Mistku.
SpookyKT
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od SpookyKT »

Ok, mrknu na to. V Němčině problém nebude. Mrknu na to o víkendu. Pak už mi opravdu nezbyde než někoho poptat. Díky za ochotu.
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Joshuax »

Ten kryt drzi jeste 2 sroubky nahore pod krytkou sterace. Radost to sundat, kdyz ti nefunguje otvirani toho okna :)

Jinak zalezi v jake fazi to pocitani je. Kdyz je to tusimze pod 50 cyklu, tak staci odstranit zavadu, kdyz je to pres 50, tak se dany okruh zablokuje a je potreba resetovat.
Rady tohle zpusobuji ledkove zarovky, ktere proste neshori jako bezne vlakno zarovky, ale jdou treba do zkratu.
E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
SpookyKT
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od SpookyKT »

Aha, tak ty šroubky jsem "nenašel". Pokusím se to ještě rozebrat. Počítadlo je určitě přes 50 cyklů, žárovky jsou klasika a v pořádku na obou stranách, nejde tam prostě šťáva. Takže buď je to zablokovaný (což jsem zatím nenašel) a nebo je problém někde na trase kabelu, což bude chuťovka to dohledat. Když jsou kabely v pantech komplet hotový. :roll:
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Joshuax »

Kdyz otevres to okno patych dveri, tak kolem toho disku motorku sterace je plast asi 20cm, ten jenom vycaknes nahoru a pod nim uvidis po stranach ty dva sroubky.
E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
Odpovědět