zdravim mel bych dotaz ohledneho meho bmw 325i e91 160kw motor n52.
Problem je v tom že v urcitem rozsahu otacek citim vykonovy propad asi nekde mezi 3-4tis v nizsich i vyssich otackach uz je vykon normalni. Poznal jsem to hlavne pruznym zrychlenim.
kdy na 5stupen 60-100 12s
ale pri 5stupni 80-120 16s!. neni tam citit ze by to skublo nebo tak ale trva nez se to proste rozjede.
jeste poznamenam ze se jedna o xdrive a diagnostika nehlasi zadne a vsechny systemy jsou v norme a funkcni.
Timto se se ptam, zda li nekdo vi ktery system nejvice ovlivnuje vykon z hruba 3-4tis otacek? vvt nebo vanosy nebo neco jineho? ale proc by to nic nehlasilo?
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e90 325i n52b problem s vykonem v urcitych otackach
-
Re: e90 325i n52b problem s vykonem v urcitych otackach
Zdravim, předem říkám, že nejsem automechanik, ale mám E90 se stejným motorem a napadlo mě, jestli by nemohl být problém s DISA klapkami. Přeci jen jsou tam dvě a jejich špatná funkce by chování motoru v určitých otáčkách mohla ovlivnit a na diagnostice nemusí být nic vidět. Já mám občas trochu jiný problém. Někdy mi příjde, že auto do cca 2,5 až 2,7 tis. otáček zabírá tak nějak vlažně, ale na těhle otáčkách se chytne a už táhne v podstatě až do omezovače.
-
jeste by me zajimala jedna vec. zkousel jsem jizdu s odpojenym snimacem vvt (snimac z vrchu na krytu vacek pred vvt) a auto jelo uplne stejne jako se zapojenym snimacem. je to normalni?
-
dekuji vsem za pomoc a za ochotu opravdu to byly disa klapky. velka uplne na kasi ale zbytky zustaly v sani. a mala sice dobra ale stejne koupim nove obe. po rozebrani byly obe cele zalite olejem tak jeste vymenim odlucovac a bude to parada
Kolik máš nalítáno?
E91 330i, N52, manual, M-Paket, (2/2006)