Tak, ukážeme si jak opravit AUC snímač. Nevím co přesně ta zkratka znamená, pravděpodobně 'Air Control' a to U nevím ale v podstatě je to snímač kvality vzduchu v autech kteří mají automatickou klimatizaci, tak že když máš zapnutou automatickou recirkulaci a jedeš za nějakou Тatrou nebo Trabantem, přestane to sát vzduch z venku aby ti ten smrad nefoukal přímo do xichtu. Mně o tom počítač hodil chybu jinak si toho pravděpodobně ani nevšimneš. Skopčáci za něj chtejí kolem 2000, na vrakovišti taky hromadu ale dopravy je to jenom krabička z umělý hmoty ve který je kousek vaty a čidlo Figaro TGS 822 který stojí kolem $4 na Ali Express nebo eBay, v ČR jsem ho nikde nenašel.
Figaro TGS 822 je čidlo který reaguje na ethanol, kysličník uhelnatý atd... a mění odpor. Tady je jeho dokumentace: http://www.figarosensor.com/products/822pdf.pdf
Nikdy tohle celý nekupovat nový ani použitý, oprava je jednoduchá.
Postup:
1) Koupíme nový čidlo.
2) Vyndáme starý, rozebereme ho. Uvnitř je krabička s vatou kterou vyndáme a pod ní je taková destička s čidlem. Na tý destičce jsou 4 nožičky který je třeba odchlípnout a zároveň zatlačit šroubovákem tam kde jsou kontakty pro zástrčku. Jde to blbě ale dá se to udělat.

Zábava
Teď se můžeme trošku pobavit, když dáme měřák na kolíky 1 a 4, podle dokumentace by odpor při pokojový teplotě měl být 38 ohmů, přesně jako na mým novým čidlu. Když zapojíme ostatní nožičky na 12V, a dáme k čidlu vatičku namočenou do vodky nebo lihu, odpor by měl začít padat.

3) Starý čidlo se v jednom kuse nepodaří vyndat. Já jsem ho rozlámal kleštěma.

4) Zamáčkneme do direk nový čidlo, na orientaci ne záleží.

5) Vyměníme vatu, nebo vypereme starou.
6) Zapojíme všechno zpátky.
Udržujte svůj automobil, nemusí to bejt drahý!