Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Výměna těsnění olejové vany

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
HEGI

Výměna těsnění olejové vany

#1 Příspěvek od HEGI »

Ahoj.
Mám 325ix Touring r.v. 2004 s nájezdem 188000km. Zjistil jsem že mi s největší pravděpodobností teče olej přes těsnění olejové vany. Nejdříve jsem měl podezření na simering který je mezi motorem a diferákem ale po důkladném umytí celého diferáku, převodky řízení, olejové vany, rozvodovky, jsem udělal krátkou jízdu a hodil auto na zvedák. Bylo zřejmé že na straně u řidiče ( pod vzduchovým filtrem ) prolíná olej z vany. Je tam sice blbě vidět ale jsem na 90% přesvědčen že to tak je.

Nemám ale zkušenost jak co nejlépe (nejjednodušeji) sundat víko olejové vany.. ? Máte s tím někdo zkušenost ?? Děkuji za Vaše rady ! :D Hegi
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

Re: Výměna těsnění olejové vany

#2 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

A zkusit dotáhnout šroubky?
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Jsi si jistý spojem vana-blok? Nesákne ti spoj filtrboxu na blok motoru nebo pod výměníkem tepla voda-olej?
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
HEGI

#4 Příspěvek od HEGI »

Francis píše:Jsi si jistý spojem vana-blok? Nesákne ti spoj filtrboxu na blok motoru nebo pod výměníkem tepla voda-olej?
Na to se ještě podívám. Dobrá poznámka ! Děkuji !!!!
Jinak tady super video STEP by STEP výměny těsnění vany..... https://www.youtube.com/watch?v=R1c2wfo4-jw
HEGI

#5 Příspěvek od HEGI »

HEGI píše:Ahoj.
Mám 325ix Touring r.v. 2004 s nájezdem 188000km. Zjistil jsem že mi s největší pravděpodobností teče olej přes těsnění olejové vany. Nejdříve jsem měl podezření na simering který je mezi motorem a diferákem ale po důkladném umytí celého diferáku, převodky řízení, olejové vany, rozvodovky, jsem udělal krátkou jízdu a hodil auto na zvedák. Bylo zřejmé že na straně u řidiče ( pod vzduchovým filtrem ) prolíná olej z vany. Je tam sice blbě vidět ale jsem na 90% přesvědčen že to tak je.

Nemám ale zkušenost jak co nejlépe (nejjednodušeji) sundat víko olejové vany.. ? Máte s tím někdo zkušenost ?? Děkuji za Vaše rady ! :D Hegi

Tak to teklo jak těsněním vany motoru tak těsněním příruby olej. filtru. Rovnou jsem přetěsnil i vanu převodovky :D
DKx
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od DKx »

HEGI píše:Tak to teklo jak těsněním vany motoru tak těsněním příruby olej. filtru. Rovnou jsem přetěsnil i vanu převodovky :D
Jak dlouho Ti to trvalo? V garáži na koleně ležením od zvedákem? Bylo to složité.
Též mě to čeká a rozhoduji se, zdali to zvládnu sám, nebo servis.
HEGI

#7 Příspěvek od HEGI »

DKx píše:
HEGI píše:Tak to teklo jak těsněním vany motoru tak těsněním příruby olej. filtru. Rovnou jsem přetěsnil i vanu převodovky :D
Jak dlouho Ti to trvalo? V garáži na koleně ležením od zvedákem? Bylo to složité.
Též mě to čeká a rozhoduji se, zdali to zvládnu sám, nebo servis.
No protože pracuji v autosalonu (nejsem automechanik), tak jsem to mohl dělat na servisu tzn. na zvedáku. Jediné s čím jsem potřeboval pomoci od mechanika bylo vyndání poloos. Vše ostatní zvládne člověk sám. Dokonce i sundání nápravnice. Jen musíš k tomu použít opěru s hydraulikou aby ti to nespadlo dolu nebo to dělat ve dvou kdy jeden drží a druhý povoluje / utahuje....

Protože jsem to nikdy nedělal (koukal jsem jen na Youtube) tak mi to trvalo cca. 10 hodin, ale kdybych to dělal teď tak bych to měl asi rychleji. Na Youtube je video kde to ukazuje na zadokolce. Já mám iXdrive takže v mém případě jsem musel ještě povolit přední diferák… Ale taky v pohodě.. Vše je přístupné, vše jde vyndat bez problémů (pokud nemáš zareznuto). Doporučím výměnu těsnění na přírubě olej. filtru zároveň když máš odstrojeno pro výměnu těsnění vany motoru....
Odpovědět