Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Přední světla E90 U-Led

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dave320

Přední světla E90 U-Led

#1 Příspěvek od Dave320 »

Zdravím, chtěl jsem se zeptat zda má zde někdo zkušenost s předními světly na E90, typ U Led 3D ve verzi xenon, viz. odkaz. Zajímalo by mě kvalita světel, zpracování, životnost, svitivost. Díky za jakékoliv info.

https://youtu.be/0RDQJTRyHs0
czNEWMANcz

Re: Přední světla E90 U-Led

#2 Příspěvek od czNEWMANcz »

Předpokládám, že ted máš xenony, nebo? Osobně bych do toho asi nešel, už jenom proto, že jsem zatím neviděl ani jedno přední aftermarketové světlo, které by bylo xenon. Všude cpou jen čočky a H7 žárovky, takže horší svítivost oproti xenonům a tohle není výjimkou. Navíc na stránkách prodejce píšou, že tohle konkrétní taky není pro xenon světlomety, ale pouze pro halogeny. Pokud máš předface E90 a jde ti o denní svícení kroužky, tak bych šel cestou origo LCI xenonů (relativně drahé řešení) nebo holt oželet denní svícení AE a renovovat stávající xenony (pokud už špatně svítí).
Dave320

#3 Příspěvek od Dave320 »

Ano mám xenon, verze předFL a nejde jen o denní svícení ale i o celkové zlepšení svítivosti a celkového stavu předních světel, no o LCI jsem přemýšlel ale zase můžeš sehnat LCI xenon světla a už třeba boudou mít vysvícené čočky a jsem zase na začátku. A ty LCI sednou do E90 předFl bez problémů či jiných zasahů? A ve verzi LCI není už tam bixenon? Nebo potom jak píšeš ty, kompletní repasi celých světel. Je někdo kdo to dělá? Rozebrání světel, vyčištění zřejmě výměna čoček, dodělání denního svícení, rozleštění plexi? No to jsem si tak nějak myslel u těchto aftermarketových světel ale radši jsem si to ověřil, takže radši origo světla.
Díky Dave
Skaletonz

#4 Příspěvek od Skaletonz »

Zdravim. Pokud by si řešil komplet renovaci(nové projektory, UHP kroužky atd.), tak jedině tady: http://www.svitlip.cz. V roce 2016 to vycházelo na cca. 15 tis, ale výsledek je naprosto skvělej. Kluci opravdu vědí, co dělají.
czNEWMANcz

#5 Příspěvek od czNEWMANcz »

Přesně, jak píše Skaletonz, je na ně jen samá chvála a cenově to vychází relativně OK s tím, že kluci umí dodělat i denní svícení kroužky (jejich výměnou a doděláním potřebné elektroniky, aby AE uměly měnit intenzitu, když rozsvítíš klasická světla).
Dave320

#6 Příspěvek od Dave320 »

Skeletenz - Ahoj, asi ano vypadá to na komplet renovaci jak píšeš. Díky za info ohledně svitlip.cz, zkusím so optat co a jak a uvidím.
No cca. 15 tis. není málo ale je to zhruba stejná cena nebo ji možná méně než koupit přední světla z LCI a ještě sehnat a dokodovat FRM2 modul. A ty jsi u nich měl světla? A spokojenost? Co kvalita a výdrž vše v pořádku? Co to rozlepení je poznat že byly rozlepeny?

czNEWMANcz - Určitě, pokud bych dělal tu komplet repasi tak i s jejich kroužky AE aby to fungovalo jako denní svícení. Uvidím. zkusím tam napsat co a jak a budu chytřejší a hlavně budu vědět cenu.

Díky
Marek-WAR

#7 Příspěvek od Marek-WAR »

Ja u nich mam delane svetla meli nejakou akci tak to vyslo podstatne min. No ale max spokojenost. a zatim svitim uz 4 roky a sviti to brutalne a nejezdim malo..
Odpovědět