Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e91 předface - příjem rádia a zlobí keyless

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
surfis
Kontaktovat uživatele:

e91 předface - příjem rádia a zlobí keyless

#1 Příspěvek od surfis »

Ahoj,

poslední měsíc mě zlobí příjem rádia. Velmi malý výběr stanic a často šumí, i když je vysílač takřka "za humny".

Druhá věc, která mě zlobí je keyless. Když je auto studené, nebo stojí několik hodin, tak jde auto odemknout či zamknout v pohodě. Se startováním už je to horší. Někdy na třetí i čtvrté zmáčknutí se nastartuje. Když je zahřáté, tak jde zamknout obtížně, někdy držím na klice prst i deset vteřin, různě s ním pohybuji, než se zamknutí povede. S odemčením to samé. U pátých dveří je to skoro zázrak odemknout. Odemykání a zamykání klíčem funguje na 100%. Při bouchnutí dveřmi (nastartovaný motor) třeba když někdo vystupuje mi často auto hlásí, že není klíč s dosahu.

Nějaké nápady na co se zaměřit? Tyto dvě chyby začaly takřka nastejno. Nevím, zda mají souvislost, či nikoliv.

Diag chyby nehlásí...

Díky za rady :)
FreeTree

Re: e91 předface - příjem rádia a zlobí keyless

#2 Příspěvek od FreeTree »

surfis píše:Ahoj,

poslední měsíc mě zlobí příjem rádia. Velmi malý výběr stanic a často šumí, i když je vysílač takřka "za humny".

Druhá věc, která mě zlobí je keyless. Když je auto studené, nebo stojí několik hodin, tak jde auto odemknout či zamknout v pohodě. Se startováním už je to horší. Někdy na třetí i čtvrté zmáčknutí se nastartuje. Když je zahřáté, tak jde zamknout obtížně, někdy držím na klice prst i deset vteřin, různě s ním pohybuji, než se zamknutí povede. S odemčením to samé. U pátých dveří je to skoro zázrak odemknout. Odemykání a zamykání klíčem funguje na 100%. Při bouchnutí dveřmi (nastartovaný motor) třeba když někdo vystupuje mi často auto hlásí, že není klíč s dosahu.

Nějaké nápady na co se zaměřit? Tyto dvě chyby začaly takřka nastejno. Nevím, zda mají souvislost, či nikoliv.

Diag chyby nehlásí...

Díky za rady :)
Baterii v klíči si předpokládám měnil...? :)
surfis
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od surfis »

Jistě a dělá to na oba klíče...
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Vzhledem k typu vozidlo Touring bych si tipnul na přelámané kabely v 5. dveřích. Souvisí to tak, že přes ty kabely je napájen anténní předzesilovač, který zesílí úroveň signálu pro rádiový příjem. A ty dráty výhřevu v zadním okne vlastně slouží jako anténa pro FM, i pro dálkové ovládání a možná i pro Keyless. Tedy je třeba prověřit napájení Aerial diversity A421 a současně vyzkoušet, jak se změní příjem signálu rádia při zapnutí výhřevu zadního okna.

https://www.newtis.info/tisv2/a/en/e91- ... ey/rA2PMG7
https://www.newtis.info/tisv2/a/en/e91- ... 89/S1lQb83
https://www.newtis.info/tisv2/a/en/
https://www.bmwklub.sk/topic57658.html?hilit=fantom
:D
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Jak píše StarML, řešíme to fakt často, defakto každý týden jeden touring s tím přijede. Blbé je, že tam je veden i koaxiální kabel a některé dráty vedou po hadičce ostřikovače, která se v tom ohybu umí taky krásně zlomit... Takže na problém krásně zaděláno.

Opravujeme to opravnými sadami s vodiči v silikonové bužírce, která nemá takovou tendenci se lámat.
FreeTree

#6 Příspěvek od FreeTree »

Není anténa náhodou v zadních bočních kufrových oknech?
Odpovědět