Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Dezinfekce klimatizace E65 - E66
Dezinfekce klimatizace E65 - E66
Ahoj, ted jsem pred dovolenou resil, jak nejlip vydenzifikovat klimatizaci. Pouzil jsem 2 cesty.
Nejdriv jsem vydenzifikoval vyparnik specialni penou. Pokud se to ma udelat poradne, tak se musi demontovat vnitrni ventilator, ktery je pod kastlikem u spolujezdce. Tam si pak pomoci zrcatka muzete prohlednout v jakem je stavu. Ja ho mam krasne cisty a pomoci zrcatka jsem krasne nastrikal penu po cele plose.
Jako druhy krok jsem pak pouzil Ozon. Ten jsem nechal pusteny asi 3.5 hodiny. Ventilator na 80 % a otevrel jsem vsechny klapky a pruduchy. Pusteny jsem to mel na vnitrni cirkulaci.
Treba to nekomu pomuze, ja jsem to nikde nemohl najit.
https://jarisbmw.rajce.idnes.cz/Dezinfekce_klima/
Nejdriv jsem vydenzifikoval vyparnik specialni penou. Pokud se to ma udelat poradne, tak se musi demontovat vnitrni ventilator, ktery je pod kastlikem u spolujezdce. Tam si pak pomoci zrcatka muzete prohlednout v jakem je stavu. Ja ho mam krasne cisty a pomoci zrcatka jsem krasne nastrikal penu po cele plose.
Jako druhy krok jsem pak pouzil Ozon. Ten jsem nechal pusteny asi 3.5 hodiny. Ventilator na 80 % a otevrel jsem vsechny klapky a pruduchy. Pusteny jsem to mel na vnitrni cirkulaci.
Treba to nekomu pomuze, ja jsem to nikde nemohl najit.
https://jarisbmw.rajce.idnes.cz/Dezinfekce_klima/
Re: Dezinfekce klimatizace E65 - E66
Díky za info. Zrovna klimu řeším, takže se mi to hodí.
Když si ozonoval, tak si auto nechal 3,5 hod. nastartované?
Když si ozonoval, tak si auto nechal 3,5 hod. nastartované?
Dnes jsem se na to vrhnul..... vyparnik se zda byt cistej, ale prostriknul sem to dezin. sprejem a za chvili to prostriknu jeste jednou. Tak uvidime co bude za vysledek . Jinak smrad z pruduchu hroznej. Az tak, ze jsem mel vypnuty cely foukani.
Ja som použil dezinfekčnu tzv. "BOMBU" od Nanotechu
Naštartuješ, zapneš klimu ked sa auto ochladi cele tak to odistiš "odpališ" nechaš vnutri, klima naplno, fukare naplno, cele to trva 20minut.
Naštartuješ, zapneš klimu ked sa auto ochladi cele tak to odistiš "odpališ" nechaš vnutri, klima naplno, fukare naplno, cele to trva 20minut.
e46 M3 CSL “Mrcha”
e60 M5 "DailyCar"
e61 M5 "Pracant"
e64 650Ci "BySnejk"
e31 850Ci "Žít život"
e70 4.8i "BeastX"
Ram Sport 2020
CLA SB AMG "WifeCar"
AC Cobra s M62B44 s 6q
e60 M5 "DailyCar"
e61 M5 "Pracant"
e64 650Ci "BySnejk"
e31 850Ci "Žít život"
e70 4.8i "BeastX"
Ram Sport 2020
CLA SB AMG "WifeCar"
AC Cobra s M62B44 s 6q
a učinnost 20 procent,
my kombinujem bombičku, spray na vyparník a ozon
my kombinujem bombičku, spray na vyparník a ozon
Len pre zvedavost ten ozon je načo?
e46 M3 CSL “Mrcha”
e60 M5 "DailyCar"
e61 M5 "Pracant"
e64 650Ci "BySnejk"
e31 850Ci "Žít život"
e70 4.8i "BeastX"
Ram Sport 2020
CLA SB AMG "WifeCar"
AC Cobra s M62B44 s 6q
e60 M5 "DailyCar"
e61 M5 "Pracant"
e64 650Ci "BySnejk"
e31 850Ci "Žít život"
e70 4.8i "BeastX"
Ram Sport 2020
CLA SB AMG "WifeCar"
AC Cobra s M62B44 s 6q
Ja jsem to napichl na nabijecku, co dava 12A a nechal 3.5 hodiny jen foukat. 12A je sice stejne malo, ale vydrzelo to. Pak jsem to nechal dobit pres den.
Ozon vrazdi bakterie v interieru a v pruduchach, ale ozonem neprocistis vyparnik od plisni a vetsi necistoty. A pomoci peny si aspon odzkousis, jestli ti tece odtok.
Ozon vrazdi bakterie v interieru a v pruduchach, ale ozonem neprocistis vyparnik od plisni a vetsi necistoty. A pomoci peny si aspon odzkousis, jestli ti tece odtok.
Tak u me vysledek v pohode. Konecne to fouka beze smradu.
Tak super. Jsem rad, ze tenhle navod nekomu pomohl.
Jarisovi velke diky za tip, protoze jsem se rozhoupal vycistit klimu a kdyz jsem nasel ten hnuj pod krytem, tak se nedivim ze me obcas bolela hlava.
Jinak pro majitele predface - ventilator je krasne pristupny po odkrytovani krytu u spolujezdce, pod kterym je na leve strane cerny kryt ventilatoru (drzi na snad sesti sroubech a k zadnim je horsi pristup).
Bordel umyt dezinfekci ala Savo, nastrikan sprej na cisteni klimy, patnact minut vnitrni cirkulace na chemicke bombe a momentalne dva ionizery na standklima.

Jinak pro majitele predface - ventilator je krasne pristupny po odkrytovani krytu u spolujezdce, pod kterym je na leve strane cerny kryt ventilatoru (drzi na snad sesti sroubech a k zadnim je horsi pristup).
Bordel umyt dezinfekci ala Savo, nastrikan sprej na cisteni klimy, patnact minut vnitrni cirkulace na chemicke bombe a momentalne dva ionizery na standklima.

skoda, ze ta fotka je tak mala, ze tam zadnej bordel neni videt...
First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
fishmaker: ten byl hlavne na dne toho cerneho deklu nad kterym je ventilator na fotce, ten bilo-sedo-modrozeleny hnuj jsem nemel zaludek fotit
i ventilator jsem fotil az po ocisteni, fakt kentus hroznej. A to mam tak vyvoneny interier, no stydel jsem se az za roh.

Ale kde se ti tam ten kentus vzal? To jedine musel nekdo jezdit bez pyloveho filtru.
Clovece nevim. Ja jsem zpozornel kdyz mi pri vypnute klimatizaci - bud nasrartovane auto, nebo vypnuti klimy navecer - proletel autem smrad jak kdyz si nekdo nemyje nohy, a po celodenni jizde me pobolivala hlava.
Snejk mi delal auto zvrchu dolu pred rokem a pul, je mozny ze predchozi majitel to mel na praku. Kazdadne to vidim jaro-podzim preventivni cisteni.
Snejk mi delal auto zvrchu dolu pred rokem a pul, je mozny ze predchozi majitel to mel na praku. Kazdadne to vidim jaro-podzim preventivni cisteni.