Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW F10/F11 nebo audi a6
Re: BMW F10/F11 nebo audi a6
A taky je to o tom ze pro nekoho je absolutni modla 7er. Napred e38 a vsechno ostatni jsou mrdky, hlavne bochnik. Pak na meho nasetris a je to nejlepsi auto galaxie
Jarax, pochop, ne kazdy chce vypadat jako pansky koci, majitel night klubu nebo cokoliv dalsiho s tim spojeneho. (Plati pro vetsinu techto ojetych korabu, cest vyjimkam) 5er nebo A6, proste vyssi stredni trida, porad to jsou fantasticky auta a neumim si predstavit ze za milion koupim lepsi 3 roky stare auto nez toto, samo ze ve spravne specifikaci.

však si kupte každy co chcete 
pro někoho je modla fabiie, někdo zase chce nejvíc vybavy za dany prachy a atd.
muj celej vozovej park je do 0,7 mio a mužu si vybrat jeslti pojedou kratkou sedmou, dlouhou sedmou, 6kou v kabriu, trojkou v kabriu, a někdo si za to koupí rozvrzanou pětku. jinej zas kodiaqa co je uplně krám a další to prochlastá nebo utratí za kurvy. Každej at si vybere co se mu líbí.

muj celej vozovej park je do 0,7 mio a mužu si vybrat jeslti pojedou kratkou sedmou, dlouhou sedmou, 6kou v kabriu, trojkou v kabriu, a někdo si za to koupí rozvrzanou pětku. jinej zas kodiaqa co je uplně krám a další to prochlastá nebo utratí za kurvy. Každej at si vybere co se mu líbí.
Až budu mít chvilku čas, zkusím najít nějaký tvůj příspěvek, kde není vrzající 5ka.....Už je to trošku nuda, lepší by byla opravdu rada či pomoc.JaraX píše:však si kupte každy co chcete
Jedna věc je si porovnat jízdní výkony a osobně jsem zatím neseděl v Audi, které by mě bavilo. Je to pohodlné, ale zároveň takový Playstation na kolech, mrtvé řízení a při ostřejší jízdě nemám pocit úplné kontroly. Otázkou je, jestli podobnou práci ze stáje koncernu neodvede např Passat za méně peněz.
Druhá věc a podle mě nejpodstatnější je komunita okolo. Starý a vybavený auta se budou srát a upřímně autorizované servisy jsou u nás neuvěřitelná bída (mám osobně vyzkoušeno BMW, Mergl, Subaru, Toyota, Škoda). Takže kvituji lidi jako je Snejk/Jarax, kteří ti pomůžou, poradí a případně opraví za rozumný peníze, nebo si to vyměnit sám. V tomhle směru mi přijde BMW nejdál.
Poslední věc je kvalita, F10/F11 a F01 se zdaj být velmi nepovedený a poruchový. Na druhou stranu nevím, jak jsou na tom Audi ze stejné doby, třeba to bude stejná tragédie.
Druhá věc a podle mě nejpodstatnější je komunita okolo. Starý a vybavený auta se budou srát a upřímně autorizované servisy jsou u nás neuvěřitelná bída (mám osobně vyzkoušeno BMW, Mergl, Subaru, Toyota, Škoda). Takže kvituji lidi jako je Snejk/Jarax, kteří ti pomůžou, poradí a případně opraví za rozumný peníze, nebo si to vyměnit sám. V tomhle směru mi přijde BMW nejdál.
Poslední věc je kvalita, F10/F11 a F01 se zdaj být velmi nepovedený a poruchový. Na druhou stranu nevím, jak jsou na tom Audi ze stejné doby, třeba to bude stejná tragédie.
ano, kvalita jde do řiti. Na druhou stranu, je to o tom zda koupíš za pár korun napucovaný vrak s 20x objetou zeměkoulí a očekáváš bezporuchový provoz nebo zda koupíš "draze" pěkné auto. Měl jsem 535d E60, ten strašný model co se tak sere, prodával jsem ve stavu 370tis km, prodáno do týdne prvnímu zájemci za peníze co by nikdo neuvěřil, nic se na něm nesralo a fungovalo úplně super. Od najetých 80 tis km se zastavilo jen jednou, řemenice na klice, odtah do servisu, do druhého dne opraveno. Jen to chce adekvátní chování a adekvátní preventivní údržbu. Nyní mám 535d F11, nevrže a funguje. Ale taky nestála pět korun. A ty povzdechy na vnitřní prostor, jsme 2 plus 2 děti, nevím co bychom museli převážet aby mi to auto přišlo malé... Zapadnu do sedačky a sedím, procházet se můžu doma v obyváku nebo na zahradě.
Thomasi - jsi trochu předpojatý ..někdo nechce koupit za 800k auto které sice bude fungovat ale taky stojí jako 3 7er e65-66... vím že o tom tady debata není ale možnost pro lidi co chtějí zajimavé auto.
ona se dá sehnat i krásnej kus 7er ročníky 07-08 a to už jsme zase jinde i cenou ale stále je to polovina co 5er.
Mě osobně se taky fko 5er líbí a je to jistě lepší volba pro fandu řízení jako audi A6 která je prostě hnusnej koncern a mě to auto ničím neoslovilo. A kdybych si měl vybrat tak raději Fko. Ale jak píšeš člověk musí koupit top stav s malým nájezdem a patřičně se o to starat.
Ber to tak že jsou lidi co chtějí luxus a pohodlí za rozumnou cenu. A ano pokud koupím jakékoliv auto co má 3-4roky po prvním majiteli a bylo o něj pečováno a garážováno s 50-80tis km tak bude jistě dlouho bezvadně fungovat.
To máš pravdu a stím souhlasím na sto procent. Ale kolik takových je co dají skoro mega za jete BMW.
ona se dá sehnat i krásnej kus 7er ročníky 07-08 a to už jsme zase jinde i cenou ale stále je to polovina co 5er.
Mě osobně se taky fko 5er líbí a je to jistě lepší volba pro fandu řízení jako audi A6 která je prostě hnusnej koncern a mě to auto ničím neoslovilo. A kdybych si měl vybrat tak raději Fko. Ale jak píšeš člověk musí koupit top stav s malým nájezdem a patřičně se o to starat.
Ber to tak že jsou lidi co chtějí luxus a pohodlí za rozumnou cenu. A ano pokud koupím jakékoliv auto co má 3-4roky po prvním majiteli a bylo o něj pečováno a garážováno s 50-80tis km tak bude jistě dlouho bezvadně fungovat.
To máš pravdu a stím souhlasím na sto procent. Ale kolik takových je co dají skoro mega za jete BMW.
Nevim co je divneho na f10 za 800tis kdyz nova 535d atakuje cenou 2mil Kc, osobne mi to prijde naprosto odpovidajici cena za 3-4 lete auto. A za tuto cenu si muzes vybrat krasne auto a mas vicemene bezstarostny zivot... Pokud chci jak rikas pohodli a luxus za rozumnou cenu tak si klidne kup kolik sedmicek chces, ale nebrec kolik to stoji udrzet v provozu. To bude proste dan za to ze koupis auto za 10% puvodni ceny. Proste dnes se sere elektrika, driv to zase rezavelo. Kazdopadne psat nekomu kdo chce f10 nebo a6 v nejsilnejsim dieselu jak je super 7er z roku 2008 je trochu mimo misu 

Bezstarostný život s efkem
Říkám to furt, nejlíp se mají lidi, co se v autech nepohybují a neznají potenciální problémy. Ti si jezdí, neví co jim hrozí a mají "bezstarostný" život. Pořád se prostě hraje jen na pravděpodobnost, někoho nepotká nic, někoho něco a někdo udělá všechno a totálně na tom vykrvácí. Tak to bylo i dřív, jen ten poměr se radikálně změnil.

Jo, tak nejak to bude, jen nevim proc se z toho dela veda. Proste se vynasnazis koupit pekne auto, kdyz se poroucha tak ho opravis a jedes dal.
no abys na ten servis pak měl, lidi s Fkama totiž nejvíc brečí když maj něco opravovat, nějak by to nejraději ojebali a když je repas za 60 a novej díl za 70, tak vyberou repas.
Vzdyt to pisu celou dobu, kdyz koupis zanovni auto s prokazatelnou historii, nemusis se bat, nejhorsi jsou ty napadene kusy domacim kutilem... a oprava za 70tis zaboli vzdy, ale porad je to jen 3-5% z kupni ceny.. a navic jsou v servisu ochotni i po zaruce resit veci na kulanci
Nemusíš se bát asi nebude úplně pravdivé tvrzení.. spíš budeš mít menší pravděpodobnost, že se něco vysere.. známý má f11 535d, najeto cca 100 tisíc, z toho asi 15tisíc on a měnilo se dost věcí 

Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
Tak to ma jeste v zaruce ne? Co vsechno menil?
Opravdu je na tom f-ková řada tak mizerně? Vzhledově se mi líbí víc jak a6, ale zaráží mě že na autě s najezdem větším jak 100 tisíc odchází tolik věcí.
Je to asi kus od kusu, znam 530d s najezdem pres 250tis km a ten clovek na to auto uplne sere a nikdy si auto o nic nereklo a nikde ho nenechalo. A to je takovej blazen, ze jednou by se neco stalo a auto by slo do sveta
naprosta spokojenost po vsech strankach

nevěřím že to funguje vše jak ma, nikde se nic netřepe, nevibruje atd. vidím ty Fka tady.
Co konkretně se tam třepe a vibruje?
S panem jarax je zbytecne cokoliv resit, je naprosto zaslepen sedmickama. Aktualne je nejlepsi auto sveta 750 e66, behem pristich let to bude nejspis f02. Dokonce bude naprosto logicky tvrdit ze je jejich provoz mnohem levnejsi nez cehokoliv jineho co jezdi po silnici, hlavne ale 5er. To je nejvetsi srot sveta, nikdy to nekupuj, rozumis, nikdy
. Staci procist topic 7er pro zlepseni nalady.
P.S. ultimatnost 7er nezpochybnuji, je to vlajkova lod se vsim co k tomu patri, vc. servisu.

P.S. ultimatnost 7er nezpochybnuji, je to vlajkova lod se vsim co k tomu patri, vc. servisu.
Naposledy upravil(a) thomas dne čtv 23.08.2018 21:53, celkem upraveno 1 x.
od cca 150tisíc už jsou KO poloosy, kardan, převodovka, všecko ma vule, je to prostě citit, ubereš plyn a cele auto se mirně chvěje, nebo v zatahu z křižovatek atd.
už jsou tam prostě vůle, stejně tak v diferaku. vyjimkou je xdrive, tam 100tkm ty polosy ani nevydrží, ted se ke mě objednal pán s F10 co ma najeto 230k a už má 3tí polosy.
už jsou tam prostě vůle, stejně tak v diferaku. vyjimkou je xdrive, tam 100tkm ty polosy ani nevydrží, ted se ke mě objednal pán s F10 co ma najeto 230k a už má 3tí polosy.
s panem thomasem je taky zbytecne cokoliv řešit, vy o tom kuloví, viděl jednu dvě pětky a bude poučovat, až mu projde rukama stovky BMW tak může poučovat. takovy chytráky miluju. a mě to je jedno, kupte si všichni klidně rapidy jak doporučuje kalasnikov a je to. hlavně se starejte až se vám to posere at máte na servis a neodmlouváte a nekoumáte jak to zalepit, přihnout, přivařit atd.thomas píše:S panem jarax je zbytecne cokoliv resit, je naprosto zaslepen sedmickama. Dokonce bude naprosto logicky tvrdit ze je jejich provoz mnohem levnejsi nez cehokoliv jineho. Staci procist topic 7er pro zlepseni nalady.
P.S. ultimatnost 7er nezpochybnuji, je to vlajkova lod.