Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Navigace mk4 e46

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
anaru

Navigace mk4 e46

#1 Příspěvek od anaru »

Zdravím, je tady někdo kdo umí opravit navigaci mk4? Díky za tipy...
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Navigace mk4 e46

#2 Příspěvek od patras Čestný člen »

zvladnes i sam :) neni to nic tezkeho .. objednej si novou jednotku laseru .. na netu spousta videi a fotek ..
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
anaru

#3 Příspěvek od anaru »

Trošku rozvynu problém... Koupil jsem si cabrio na léto kde místo na i je nějakej trapnej multimediální systém... Mam k tomu orig navigaci a když jsem jí zapojil tak mi naskočil modrá obrazovka s možností přepínání mezi navi, TV a board computer... Všechny tyhle funkce fungují, ale nemůže se dostat třeba na rádio nebo CD, je to jakoby nefungovala levá strana tlačítek.... Zkoušel jsem dát CD, toho spolkne, ale nic se neděje.... Nehraje, ani mi nesvítí nalevo dole ta dioda standby... Má někdo ponětí co s tím...? Díky moc
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Pavel 528 »

anaru píše:Trošku rozvynu problém... Koupil jsem si cabrio na léto kde místo na i je nějakej trapnej multimediální systém... Mam k tomu orig navigaci a když jsem jí zapojil tak mi naskočil modrá obrazovka s možností přepínání mezi navi, TV a board computer... Všechny tyhle funkce fungují, ale nemůže se dostat třeba na rádio nebo CD, je to jakoby nefungovala levá strana tlačítek.... Zkoušel jsem dát CD, toho spolkne, ale nic se neděje.... Nehraje, ani mi nesvítí nalevo dole ta dioda standby... Má někdo ponětí co s tím...? Díky moc
No pokud to nekdo prebastlil na neco jinyho,tak to nemuze chodit ne? To aby to hralo a svitila ta oranzova LED vepredu,tak tam musi byt zapojen radiomodul BM54,ten je montovan vzadu v kufru.
anaru

#5 Příspěvek od anaru »

Ty dva svazky kabelu, které patří do navigace tam jsou od nich je udělá vývod na tu eurokoncovku do toho nového rádia.... Tu navigaci jsem dával na "opravu" v Praze jednomu tipkovi, kterej se má tím zabývat.. BTW bmwcesky. cz a ten po třech nedělích poslal SMS, že to nejde opravit, osobně si myslím, že se na to normálně vysra.... Tak myslíš, mám zkusit elektrikáře, jestli není odpojen ten radiomodul a popřípadě, znáš někoho kolem Prahy kdo tomu rozumí? Dik
anaru

#6 Příspěvek od anaru »

Jo a ještě se zeptám, kde v kufru je ten radiomodul? Viditelně tam mám jen DVD mechaniku a CD changer..
hansm5

#7 Příspěvek od hansm5 »

anaru píše:Jo a ještě se zeptám, kde v kufru je ten radiomodul? Viditelně tam mám jen DVD mechaniku a CD changer..
myslim,ze tam nekdo znicil origo kabelaz.....jinak radiomodul je
http://forum.motorsport-passion.com/top ... autoradio/
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Pavel 528 »

Hele to je tezky takto popisovat,kdyz nikdo nevi co tam je a jak to kdo predelal...musel by si poslat fota v jakymm stavu to je...

Vepredu v palubce je jen displej,tedy bavime se o origu,ne nejakym bastlech,v kufru je BM54 ,zalezi zda je to kombi,ci sedan nebo coupe,pokazde je jinde,to si take nenapsal....no a jeste je tam navi MK4 ci Mk3,ja je na boku vlevo k kufru....

Proste neni to tak jednoduchy,jak se muze zdat,jako kdysi,ze vse vedlo do palubky ja jeden ISO konektor a jen si menil radia....
anaru

#9 Příspěvek od anaru »

Pavel 528 píše:Hele to je tezky takto popisovat,kdyz nikdo nevi co tam je a jak to kdo predelal...musel by si poslat fota v jakymm stavu to je...

Vepredu v palubce je jen displej,tedy bavime se o origu,ne nejakym bastlech,v kufru je BM54 ,zalezi zda je to kombi,ci sedan nebo coupe,pokazde je jinde,to si take nenapsal....no a jeste je tam navi MK4 ci Mk3,ja je na boku vlevo k kufru....

Proste neni to tak jednoduchy,jak se muze zdat,jako kdysi,ze vse vedlo do palubky ja jeden ISO konektor a jen si menil radia....
Je to cabrio a navi by měla být mk4,teda podle toho co jsem zjistil na netu, že když na CD mechanice k navigaci je DVD což v kufru mám... DVD mechanika je na levé straně kousek od subwooferu (mám origo Harman/kardon) a CD changer je na levou u blatníků, ale jako na podlaze kufru, ne na boku... Bohužel fotku teď neposlu, nejsem teď v Čechách....
airbone

#10 Příspěvek od airbone »

Mas v tom trochu hokej. Radiomodul je taka “plechova skatula” kam ide klasicky fakra radio konektor. Jednoducho si vygoogli “bmw bm54” aby si videl ako to vyzera. A to je vlastne to radio. To co mas vpredu a cumis na tu obrazovku, nie je ziadne radio, len zobrazovacia a ovladacia jednotka, tzv. “Bordmonitor”. Radio na nom neukazuje a ani nejde ziadny zvuk, pretoze tam nemas radiomodul bm54, alebo mas, ale je odpojeny. Totizto, ten co tam narval to cinske radio, musel odpojit bm54 a tahat predlzovaci kabel od jeho konektoru az dopredu, k cinskemu radiu. A tam, kde sa ti vzadu pripaja na ten povodny konektor, tak ten povodny ma ist do bm54. Kapisto? Takze ak pises o nejakom zvazku co ma ist do navigacie a eurokoncovke ktora vedie do noveho radia, tak to nie je zvazok commal ist do navigacie, ale do toho modulu bm54. A kedze ho nemas, tak ti nefunguje ziadny zvuk a nic ostatne, co s nim suvisi. Obraz bezi len preto, ze tam je pripojena navigacia. Navigacia je taka cierna skatulka kam sa dava navigacne dvd. A ak ma byt mk4, tak na nej musi byt logo dvd. Ak nie je, tak je to mk3 na cd.
Cize vsetko mas pozapajane spravne, akurat ti chyba modul bm54, resp. ho mas odpojeny. Ak ho nenajdes, urcite sa u mna najde nejaky na predaj.
anaru

#11 Příspěvek od anaru »

Tak už to chápu, děkuji za upřesnění... Myslím, že je Teda pouze odpojenej ten radiomodul... Kouknu na to. Dík...
Odpovědět