Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e90 (2007) ccc bluetooth

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
kubajz79

e90 (2007) ccc bluetooth

#1 Příspěvek od kubajz79 »

zdravím.
mám problém s párováním telefonu a auta.dva a půl roku,od novoty,jsem měl handsfree v autě k telefonu připojené.vždy se bez problémů připojilo.
ze dne na den toto přestalo komunikovat.ve většině pokusů handsfree telefón vůbec nenajde.když už ano,tak jen jeho číselný kód(standardně je vidět jako bmw+posledních sedm.znaků v.č.).připojení je však neúspěšné.jiné telefony auto bez problémů najdou i se sparují.takže jednotka by snad mohla být ok.
telefón je s androidem.zkoušel jsem i tovární nastavení,hard reset.paradoxně se bez větších problémů páruje s telefonem,který se bez problémů páruje s autem.jsem z toho jelen.školy nemám,ale podezřívám ten posranej google...
pokud někdo řešil stejný či podobný problém,budu rád za každou radu.děkuji.jirka
Bury

Re: e90 (2007) ccc bluetooth

#2 Příspěvek od Bury »

jj stejnej problém (přesně ty samé příznaky) jsem řešil s S7 Edge a android 7, až po více jak půl roce, kdy Samsung vydal velkou aktualizaci systému se připojení rozeběhlo a od té doby funguje bez problémů....
E91 330i, N52, manual, M-Paket, (2/2006)
kubajz79

#3 Příspěvek od kubajz79 »

hm.takže pomalu ale jistě spěji k tomu,že prdím na android a pro změnu vyzkouším ios...
DKx
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od DKx »

BT funguje různě s různými verzemi Androidu, a i různých výrobců.
Některé verze fungují naprosto nádherně, stáhnou telefonní seznam, vše fičí. Takto mi např. fungoval Samsung Galaxy S3.
Některé verze nefungují vůbec, ani se nedokáží spárovat. Např. Lenovo užnevím.
Některé verze nedokážou stáhnout telefonní seznam, jako např. Sony Xperia Z5. Avšak, s neoficiálním Lineage OS stáhne, kvalita zvuku je ale špatná.

Aneb nejenom kubajz prdí na Android, prděli na něm již v BMW.

Předpokládám, že to s každou verzí FW CCC funguje jinak. Však když mi před lety v origo servisu upradovali jednotky, dopředu mě varovali, že nejspíš mi pokazí bluetooth, protože s ním mají problémy.
ugurundu

#5 Příspěvek od ugurundu »

DKx píše:BT funguje různě s různými verzemi Androidu ....
Tady jsi dost vedle. Tohle neni chyba BMW ale bohuzel chyba implemntace protokolu od vyrobce SW.
Krasny priklad je sony, ktere nacpalo do systemu svuj balast a pak to treba nefunguje spravne ani s hodinkama suunto spravne.

Nikdy jsem nemel problem s cistym androidem. At uz nexus nebo pak custom rom.
pindour
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od pindour »

Takhle se i chová vadný BT modul.
Odpovědět