Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
730D (2004) nejde zamknout dálkově
-
730D (2004) nejde zamknout dálkově
Ahoj.
Zničehonic mi přestalo fungovat zamknutí auta dálkově klíčem. Vše ostatní funguje. Odemykání, otevírání kufru, rozsvícení auta, ale zamknout nejde. Klíčem zamknou jde, stejně tak i tlačítkem uvnitř auta. Mám dva klíče a nefunguje to ani s jedním. Vyzkoušel jsem všechno možné, co jsem tady přečetl, ale bez výsledku.
Máte, prosím, někdo nějakou radu, kde hledat chybu? Díky moc.
Zničehonic mi přestalo fungovat zamknutí auta dálkově klíčem. Vše ostatní funguje. Odemykání, otevírání kufru, rozsvícení auta, ale zamknout nejde. Klíčem zamknou jde, stejně tak i tlačítkem uvnitř auta. Mám dva klíče a nefunguje to ani s jedním. Vyzkoušel jsem všechno možné, co jsem tady přečetl, ale bez výsledku.
Máte, prosím, někdo nějakou radu, kde hledat chybu? Díky moc.
Re: 730D (2004) nejde zamknout dálkově
Upadlý mikrospínač v klíči
-
Vypadá to tak. Ale oba klíče...
-
Auto mi při zamykání nebliklo. Při odemykání jo. Teď přestalo blikat i při odemykání a nejde už zamknout ani klíčem. Zamknu mechaniky pouze dveře řidiče. Zevnitř tlačítkem odemykání a zamykání funguje. Nemáte někdo nějakou radu, kde hledat? Může to dělat ta diversity anténa?
-
Tady se žádné rady nedočkáš
carlos0111 : ještě, že tys mu tak dobře poradil 

First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
-
pro fishmaker:když nevím tak neporadím, ale když se tu objeví téma totálně o ničem, tak má milion příspěvků, v okamžiku, že někdo potřebuje poradit nebo pomoc, tak je ticho po pěšině, pokud se mýlím tak se všem omlouvám
- Don
Aspon, ze se omluvis
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
a co chceš za rady?carlos0111 píše:Tady se žádné rady nedočkáš
to chce diagnostiku, bez té ti těžko po netu někdo pomůže, ale já ti nepomůžu ani tak, jelikož nafty nedělám?
-
Já nečekám, že to někdo opraví po netu. Diagnostika zatím nic nenašla. Ptám se na fóru, protože je možné, že to někomu dělalo taky a že to třeba již vyřešil. Od toho to snad je. Když to náhodou vyřeším, napíši to tady a nějaký další nešťastník to bude mít třeba trochu snadnější. 
Že jsi, Jaraxi, odborník, vím, že neděláš nafty se nedá přehlédnout.
Proto jsem hned na začátku názvu vlákna napsal 730D, abys věděl, že to není pro tebe. 
Každopádně je to takové fajn retro, zamykat BMW stejně jako kdysi Škodu 105.

Že jsi, Jaraxi, odborník, vím, že neděláš nafty se nedá přehlédnout.

Každopádně je to takové fajn retro, zamykat BMW stejně jako kdysi Škodu 105.

Jaký má vliv nafta na dálkové zamykání auta? Veškerá elektronika v interiéru je stejná jak na benzín, tak i na naftu.. klíčky jsou také stejné..
to je vidět jak o tom víte uplně prd.
ta elektronika není vůbec stejná, stejná je většina věcí, ale část je prostě uplně jinak. např jednotka žhavení umí krásně kazit celé dobíjení a další věci. naftové webasto má taky jinou jednotku a umí taky zhazovat k-bus atd.
no a další věc je že když prostě neděláš naftovy auta, tak neděláš naftovy auta, a je prostě jedno jestli jde o výměnu pístu nebo dolití ostřikovačů. prostě když budeš chtít na BMW vyměnit olej, tak s tím taky nepojedeš do škoda servisu i když ta výměna oleje je přece stejná, taky ho jen vypustí, dají filtr a nalejou, ale nedělaj BMW.
a jak odiagnostiku jsem nesmyslel připojit auto na diag, načíst chyby, říct že tam nejsou a hotovo. To není žádná diagnostika.
Diagnostika = zkušeny člověk si tam sedne s počítačem, načte si CAS a FBD a sleduje data z klíčku, jestli tam chodí nebo ne při mačkání tlačítek, jak na ně auto reaguje atd. pak si sedne do druhé E65 co mu stojí vedle a sleduje zase jeslti tam chodí ty data z toho tvýho klíčku, každá E65 přijmá data z klíčů všech E65, jen je odmítá.
já tu nikdy neměl nikoho komu by přestal jít na E65 central, krom uraženyho tlačitka, kdybych se s tím setkal, tak ti napíšu, ano řešil jsem něco podobnyho, zlobil nějaky modul, ale aby to nakonec nedělala třeba jednotka žhavení.
ta elektronika není vůbec stejná, stejná je většina věcí, ale část je prostě uplně jinak. např jednotka žhavení umí krásně kazit celé dobíjení a další věci. naftové webasto má taky jinou jednotku a umí taky zhazovat k-bus atd.
no a další věc je že když prostě neděláš naftovy auta, tak neděláš naftovy auta, a je prostě jedno jestli jde o výměnu pístu nebo dolití ostřikovačů. prostě když budeš chtít na BMW vyměnit olej, tak s tím taky nepojedeš do škoda servisu i když ta výměna oleje je přece stejná, taky ho jen vypustí, dají filtr a nalejou, ale nedělaj BMW.
a jak odiagnostiku jsem nesmyslel připojit auto na diag, načíst chyby, říct že tam nejsou a hotovo. To není žádná diagnostika.
Diagnostika = zkušeny člověk si tam sedne s počítačem, načte si CAS a FBD a sleduje data z klíčku, jestli tam chodí nebo ne při mačkání tlačítek, jak na ně auto reaguje atd. pak si sedne do druhé E65 co mu stojí vedle a sleduje zase jeslti tam chodí ty data z toho tvýho klíčku, každá E65 přijmá data z klíčů všech E65, jen je odmítá.
já tu nikdy neměl nikoho komu by přestal jít na E65 central, krom uraženyho tlačitka, kdybych se s tím setkal, tak ti napíšu, ano řešil jsem něco podobnyho, zlobil nějaky modul, ale aby to nakonec nedělala třeba jednotka žhavení.
Zkus kontaktovat Falcona, dela pro nej nejaky kluk, ktery se specializuje na diagnostiku BMW. Kluci jsou z Prahy. Ale pokud nemas istu a nevyznas se v tom, tak se s tim budes akorat trapit. Ono by to bylo super, kdyby diag pokazde napsal, co tomu je. Ona ta jednotka ani nemusi vedet, ze to chces odemknout.
-
Problém vyřešen. Nakonec to opravdu byly špatné klíče. Oba se rozbily úplně stejně a do toho se ještě rozbilo i to centrální zamykání klíčem. Ale nebyly upadlé ty mikrospínače, cvakat cvakaly. Musely se opravit tištěné spoje. Hned mi vyměnil i ty mikrospínače.a nechal jsem dát nový obal.
Dělal mi to tady ten borec: https://www.auto-klic.cz. Minimálně pro ty z vás, co jste ze Moravskoslezského kraje, dobrá zpráva - chlápek je z Bystřice u Třince.
Všem diskutujícím děkuji za rady či snahu poradit.
Dělal mi to tady ten borec: https://www.auto-klic.cz. Minimálně pro ty z vás, co jste ze Moravskoslezského kraje, dobrá zpráva - chlápek je z Bystřice u Třince.
Všem diskutujícím děkuji za rady či snahu poradit.