Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Poraďte kvalitní pneu

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
laik

Re: Poraďte kvalitní pneu

#21 Příspěvek od laik »

Mě se stalo podobný.
Před 15ti lety jsem přešel z contíku na Hankook a po 5.000 jsem je zahodil. Hluk a vibrace i po převyvážení.
Třeba už to pan Hankook za ty roky vychytal.
Tak proč ne u Tomketu, jestli jsou nováčci.

A Matador je kde v žebříčku? Někdo tu psal, že slušný za ty peníze.
tommee

#22 Příspěvek od tommee »

Já bych teda u prémiovýho auta s nějakým výkonem, který není za pětikorunu, za což 435i považuju asi alternativy neřešil, a šel do prémiových gum.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#23 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Nechápu ve vlákně "Poraďte kvalitní pneu" na premiové vozy, kde chodíte na Tomket a Matador ?

Na to si založte jinej topic "Poraďte lacné pneu kde bych moh ušetřit". Ještě, že se nedá napančovat benál, nebo s tím taky jezdíte do JZD ?

Zde nějaký přehled dle rozměru:
https://www.pneumatiky.cz/testy-letnich-pneumatik
https://www.test-pneumatik.cz/ace-test- ... -45-zr-18/
laik

#24 Příspěvek od laik »

:oops: sorry, to byl jen dotaz k Tomketu.
Já mám třeba zimní Michelin, tuším A4 a žádný zázrak, raději je teď dojíždím v létě.
Hodně asi záleží i na dezénu, že např. ani Michelin nemá vše nejlepší
Čínu na 4er bych si tedy nedal.
vita11 Moderátor
Moderátor

#25 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Michelin PS4 mám od jara na 650i a můžu je doporučit. Nejvíc mě překvapily na mokru, kde drží fakt dobře.
Btw. jsem je v rozměru 245/40 275/35 R19 koupil za 20k
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
kocis123

#26 Příspěvek od kocis123 »

Totic píše:Nechápu ve vlákně "Poraďte kvalitní pneu" na premiové vozy, kde chodíte na Tomket a Matador ?

Na to si založte jinej topic "Poraďte lacné pneu kde bych moh ušetřit". Ještě, že se nedá napančovat benál, nebo s tím taky jezdíte do JZD ?

Zde nějaký přehled dle rozměru:
https://www.pneumatiky.cz/testy-letnich-pneumatik
https://www.test-pneumatik.cz/ace-test- ... -45-zr-18/

Rozumím, čekal jsem kdy někdo s tímto přijde :D :D . Já měl Tomkety na předchozích autech a nebylo to takhle špatné. Ale jednalo se o "levnější" auta.
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od MattyX Moderátor »

S pneumatikou je to jak s ženskou... argument typu na to moje ježdění to stačí, je jako kdyby jsi píchal doma opici a říkal si ,že ti to stačí :twisted: :lol: :lol: :lol:
Vzhledem k tomu, že pár dní v mesíci trávím v "zaměstnání" , kdy se auta pohybují na limitu a za limitem adheze pneumatik, tak je to pochopitelně brutální alfa a omega v ovládání vozidla - a jsou pneumatiky, díky některým se vozidla stávají defacto neovladatelnými - Třeba Tomket na peugeotu 207 jsou vraždná kombinace :D
Paradoxně i prémiový výrobce umí překvapit - aktuálně i Michelin (nějakej eco shit na trojkové ovci) nebo continental (premium contact na novým aertonu) v některým rozměru, se v krizové situaci ukazuje jako dosti problematická pneumatika.
Takže samotná pneu je jedna věc, ale v daném rozměru aby fungovala stejně jako ten komu říká, že funguje je problém ...
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#28 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

:smich: a to ta opice je ještě prémiová, taky někomu musí stačit ovečka, bude levnější předpokládám, i na provoz - banány vs. tráva :D jako nafta vs. LPG

tomket je značka, kterou zavedly nejlevnějšípneu.cz ne? to bych na něco lepšího fakt nedával... :sad2:
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
tommee

#29 Příspěvek od tommee »

Jasně, nikdo nedělá z Michelinu nějakou modlu. Každej výrobce má v portfoliu nějakej ten shit a každá guma je trochu jiná i v jiným rozměru. Ale 435tka si myslím PS4 dokonale ocení. Naposledy jsem kupoval PSS v 18tce na Z4 a PSC2 v 19 na M3 a nestály takovej bambilion aby nešly zaplatit. V takovým autě na třeba Tomketech bych si přišel jako v obleku od Bosse a na rukou levný digitálky:))
Filozof

#30 Příspěvek od Filozof »

Co říkáte na korejce NEXENY ? Jsou celkem ok a dávají je borci na 330i nebo 540i apod.
Já mám 18" NFERA NEXENY a paráda. Jede to pěkně a na hraně drží ale mám jen 728i. Nevím co by to dělalo se 750i na hraně nebo u Mka bych asi připlatil za nějaké extra Pilot sport ideál.

Asi nejlepší jsou recenze od lidí co mají silnější auta.
Na oktávce nebo obyč 320d mohou bejt pneu ok. Ale pokud někdo má 335i a chce jezdit na hraně fyziky asi by měl brát to nejlepší co trh nabízí.
Pokud jezdím jako normální člověk bude fajn i alternativa osvědčená a NEXEN dávají x automobilek z výroby a myslím si že třeba Nfera nebudou špatné. Já osobně jsem spokojenej.

Ale pokud jsi závodník tak jedině TOP a tím je Michelin Pilot Sport 4

https://www.testpneumatik.eu/michelin-pilot-sport-4
brbla

#31 Příspěvek od brbla »

já teda nikdy nepochopim, jak může vůbec někoho napadnout dát si na auto takový pneu.. ještě k tomu, když už má někdo prachy na 435i, tak musí bejt jinak s prominutím pako a chtít ušetřit na gumách.. :roll: Pneumatika, je váš jedinej kontakt s vozovkou, kterej rozhodne jestli dojedeš celej nebo ne.. řeči typu na to moje ježdění to stačí nebo nejezdím jako šílenec.. :sarcasm:

kvůli tomu sem se neustále hádal s lidma co měli mk5 gti, který sem právě taky měl..

a teď k pneu, měl sem na S3 nankangy-už na autě byly a to téměř nový, hned sem řešil co koupit jinýho protože horší gumu sem nikdy neměl.. shit největší, ve 110cca se mi auto zvedlo na vodě, to mi neudělaly ani barumky na corse :lol: další pneu pak už na gti sem měl dunlop sportmaxx rt, proti těm tak nějak nemůžu říct nic, dokonce i výdrž měly slušnou bych řekl, kolem 50tis. určitě.. následně sem koupil michelin PS4 ze kterých sem teda zrovna dvakrát nadšenej nebyl.. nejdříve jsem měl na předek nějaké jeté (dunlopku sem píchnul a do konce léta jsem nechtěl kupovat nový), které brutálně hučely.. holt špatně zajetý, po zimě jsem koupil nové PS4, od března/dubna jsem na nich do září najel sotva 10k? a předek byl pod půlkou, takže shit.. co se vlastností týče, čekal sem je rovněž lepší po předchozí zkušenosti s jetýma, několikrát se mi stalo že mi ulítly na místě, kde bych to fakt nečekal a utrhnout je kolikrát nebyl problém, jasně 250 koní není úplně nejmíň, ale nic extra taky ne.. další gumy jsem vyhlížel PZERA nebo mi hodně doporučovali Potenzy nejsem si jistý, ale myslím že S001.. rozměr jsem měl 225/40/18
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od JaraX »

no já ti můžu říct že čím dražší auto přijede na servis, tak tím horší má gumy, nějaky ty číny obovají lidi nejčasteji na Fka apod
Filozof

#33 Příspěvek od Filozof »

Brblo které značky myslíš ? NEXENY ? Dávají se na oktávku RS máš stím problém nebo to byla reakce na jiné ? :lol:
Na běžné auta se dávají klasické a na sportovní edice ruzných značek Nfera. Jsou to pneu za dobrou cenu a řekl bych hodně slušná kvalita.
Zatím si nemohu stěžovat a to jsem zkoušel i ostřejší jízdu v zatáčkách a 140km/h za hustého deště drželi velice pěkně.

Neplette si čínu a korejce je to sto a jedna.
Bud jsem to zkusil nebo ne. Reference tisíce lidí jsou snad dostačující.

Osobně bych si taky nikdy nedal Čínu na auto jen z duvodů toho že vím jak pracují lidé v číně. Měli jsme tam kontrakt který byl zrušen firmou. Nedokázali prostě dodržet postupy ani certifikaci. Korejci jsou uplně jinde. Už se mohou srovnávat s kvalitou evropských výrobců co se týče pneumatik.

Špičkové pneu na závodní M3 nebo M4 či apod bych taky očekával Ale jen díky tomu že auto jezdí rychleji a potřebuje lépe držet v zatáčkách a potřebuje ten extrémní výkon dobře přenést na silnici.
Corleon

#34 Příspěvek od Corleon »

brbla píše:já teda nikdy nepochopim, jak může vůbec někoho napadnout dát si na auto takový pneu..
Protoze se dost casto stava, ze si takova auta koupi i lidi co na nej realne nemaji (provoz, poradnej servis atd..) a pak to dopada, ze se setri kde se da. Znam nekolik lidi, co maji "luxusni/drahy" auto, ale jakejkoliv nahled vydaj v radech desetiticisu by proste nedali a auto by stalo..
Vapinecko

#35 Příspěvek od Vapinecko »

Dnes jsem měnil na služebním Continental po 110tkm! To je podle mě bezvadná výdrž. Myslel jsem, že na nich ještě dojedu sezónu, ale píchnul jsem na D1 v zúžení a zabít se kvůli kolu nenechám. Takže KO i disk. Bavím se teda o 185/65-15, ale myslím si, že i v ostatních rozměrech budou OK.
Henry_E90

#36 Příspěvek od Henry_E90 »

Pročetl jsem to jen ze zvědavosti a tak nějak jsem si připomněl svoje těžké nepochopení lidí, co si koupí poměrně technicky vyspělá auta s velmi dobrými podvozky a rozhodne se všechno zku*vit pneumatikami, na kterých ušetří 4 000 Kč za sadu, ale limit auta se posune o 20 km/h dolů...

Nicméně pro lidi, co mají snahu přeci jen ušetřit, tak pár mých zkušeností s levnějšími (i jinak "atypickými") pneumatikami:

- Toyo Proxes T1R - je to "tuningová" guma. Super sportovní design, docela měkká směs, ale neskutečně slabé bočnice, takže se při sportovní jízdě během pár tisíc km sjedou a guma je na vyhození. Za mě nebrat.
- Hankook V12 Evo2 - na můj vkus trochu měkčí bočnice, která mi brala jistotu, ale jinak pro civilní použití poměr cena výkon výborný.
- Bridgestone Potenza RE002 Adrenalin - za mě asi nejlepší guma pro lehce sportovní jízdu při zohlednění ceny. Navíc poměrně lehká a komfortní, na rozdíl od semislicků (Toyo R1R, R888, Yokohama AD08R...).
- Toyo R1R - na okruhu se rychle přehřívají, na okresce až zbytečně tvrdé bočnice.
- Yokohama AD08R - asi nejlepší guma, co se použitelnosti na okruhu i okresce týče. Solidní výdrž, měkčí bočnice, než konkurence, na okruhu odolnější vůči přehřátí, na vodě taky OK.
- Bridgestone Turanza T005 - podle mě nejlepší cestovní guma. Sice nevyhrává testy, ale na rozdíl od Continentalu má stejné vlastnosti napříč životností, takže ji člověk nebude mít chuť vyhodit po 10 000 km.

S Michelinem mám zatím zkušenosti jen na zimu :)
brbla

#37 Příspěvek od brbla »

Filozof: především sem útočil na ty tomkety, ale ani nexen bych asi nepovažoval za nějak zvlášť kvalitní pneu.. a co že se dávaj na rs oktávku? to je jako nějakej ultimátní stroj bo co? :D dát mi tohle někdo na nový auto za 500k+ tak mu řeknu ať tam dá pořádný gumy, jinak auto nepřeberu, resp. ošetřit to ještě předtím:)

já taky zrovna prachy netisknu(zatím :mrgreen: ) a nemám na přehnanou údržbu, ale zrovna jsou věci, na kterých se zkrátka šetřit nemá a když na to nemám, tak chvilku nebudu jezdit... s tím co nasypu do benzínu mam za chvilku bez výletů novou sadu :lol:
Woyta

#38 Příspěvek od Woyta »

S Nexenama mam zkusenosti akorat ze sluzebniho Rapida abyli to desne gumy.

Na bezne jezdeni mam rad Dunlop.
Na okruhove blbnuti mam Nankang NS-2R a Toyo R1R.

No a na zimni driftovani Vraniky Green Diamond :D
(Mam je kvuli offroad vzorku do hlubokeho snehu a kdyz je driftem odrbu, tak zadna skoda)
dogeatdog

#39 Příspěvek od dogeatdog »

Kdyź je řeč o pneu, tak jen jedno varování resp doporučení, pokud koupíte nové pneu tak se snažte je nazout a odzkoušet co nejdříve ať máte možnost u internetového nákupu zboží vrátit do čtrnácti dnů. Zakoupil jsem pneumatiky a u snejka jsme zjistili že zřejmě špatným skladováním jsou obě pneu šišaté a hážou.
Prý je takových případu čím dál víc tak ať nemáte problém.
Filozof

#40 Příspěvek od Filozof »

WOYTA: Nezmínil jsi přesně druh a značku nexenu, oni dělají několik druhů pneumatik. A taky kolik měla naskákáno po čr cestách ? Pokud stím jezdí hovada ve firmě a pneu měla 3mm a jistě to byli N8000 a ne NFERA atd. Těch aspektů je spousty a když vidím že spousty lidí konkrétní pneu chválí na ruzných autech i BMW 335i atd asi to něco má do sebe nemyslíš ? Většinou letní NFERA. a já jsem snimi taky spokojenej. Stejne i se zimníma. TOP to nejsou ale drží se na krásných místech co se týče testů a zkušeností lidí.

Pneumatiky Nexen jsou používány jako originální vybavení u vozů značek VW, Škoda, Hyundai, Kia, Seat, Renault, Porsche a dalších ;)
Takže i PORSCHE ... už nic dál říkat nebudu kdo chce si informace najde.

https://www.test-pneumatik.cz/nexen-win ... now-g-wh2/

zimní pneumatiky.

Jinak se lidi hádají i u contíků že nevydrží tolik co by měli a že je sjedou velice rychle atd. Takže i premiovky jsou pro některé k naštvání z koupě když pak mají 7mm a sjedou se za 1-2 sezony.
Odpovědět