aha tak to me zajima.
Takze ja musim platit jako soukroma osoba v byte a v dome, a musim platit jako osvc za kazdy pristroj zvlast. Stejne jako vy vsichni. Tzn. platime dan z vlastnictvi pristroje - nikoho nezajima, zda jsem ho kdy pouzil, zda je funkcni, ci zda ty slunickare na CT/CRo sleduju nebo posloucham. Musim platit a je to dano zakonou normou.
A tohle neni dan jo? Presto ze je to plosne urceno pro vsechny zakonem? A silnicni dan je teda dan nebo poplatek?
Poplatek ma byt za sluzbu.
Dan je plosne dana zakonem.
Jakou sluzbu/protihodnotu za svuj "poplatek" konzumuji pokud nesleduji Ceskou TOP09 Televizi a zaroven neposloucham CRo?
Tady je akorat rozdil, ze tuhle dan vybira CT/CRo a nevybira to Financni urad cili stat. Cili najednou je situace, ze dane nevybira stat, ale nejake instituce. Takze to najednou radsi neni dan, ale je to jen poplatek. Jakoby. Protoze Koncesionarsky poplatek zni lip nez Televizni dan, Rozhlasova dan.
Nejhorsi je, ze i kdyby se dnes nekdo jen pokusil ten soucasny model s vypalnym zmenit, i kdyby jen navrhl debatu, hned by ho neomarxisticka uderka v mediich totalne zdiskreditovala, protoze demogracie by byla v ohrozeni....!!!!!!!!!!!!! Na CT a jeji miliardy si sahat nenechaji. CT je totiz garantem pravdy a je potreba plebsu rikat koho volit a jak premyslet. Reditel CT a beckovy wannabe celebrity by hned chcipaly verejne do novin, DVTV by tocilo apely vo sto sedum a vsuchni dobroserove slunickari by plakali ve svych statusech na FB. Pritom kdyby se poplatky zrusili nestalo by se nic. Republice by se nestalo nic, lidem by se nestalo nic, par firem by prislo o zakazky. Ale myslim, ze uz to zname, je to stejne jako kdyz v CR napriklad chcipla demogracie po volbach, ktere vyhral babis, po prvnim pokusu o vladu, druhym, pak chcipla podle medii, kdyz Babis ziskal duveru pro svou vladu.... Proste furt se bude strasit jak je nase demogracie v ohrozeni, je mi z toho na bliti a proto bych si i pral nejakyho autokrata, co by tu udelal poradek
PS: bezna vec v zahrnici? Neco treba jako BBC? Tak to tady fakt nechci. Stejne jako nechci jine bezne veci ze zahranici: treba zenskou obrizku, sekani clanku prstu pri umrti v rodine, pohrbivani shozenim do reky, rodinne snatky mezi detmi, vrazdy ze cti. Tyhle veci jsou v zahranici bezne, pro nas to nic neznamena a nemusi znamenat.