Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e65 - mohu si umýt motor ? bojim se
e65 - mohu si umýt motor ? bojim se
Chtěl bych si umýt motor, dokud není zima. Jarax mě zjebal, že je špinavý
. Mám strach na motor stříkat vodou. Starého Peugeota jsem normálně posříkal takovou sračkou na mytí motoru a pak to spláchl proudem vody a motor je pěkně čístý, až na místa kam jsem se nedostal. Tady u tohodle mám strach na to stříkat vodou, nějaký tip, jak to udělat a nic nezničit ?

Re: Mytí motoru
Prečo sa bojíš?
Ja umývam motory pravidelne a nikdy sa nič nestalo.
Umývam wapkou, teplou vodou 60° a max 7barou samozrejme, používam PPR7 ako zmes do vapky.
Robím to roky takto a nikdy nikdy sa nič nestalo.
Obzvlašt ked kupiš auto a motor vypadá ako keby ho pogrcalo 9prasat.
Je to BMW tam sa hadam ani nič stat nemože, jednotky su mimo, konektory su v IP, samozrejme neumývat ked je motor rozohriaty ale iba jemne teplý aby si udržal nanom ruku, kryty nedávat dolu a ideš.
Po zime a pred zimou vždy, občas ked ma chytí rapel tak docela často, ked bolo to obdobie ked lietal ten vysraný pel žltý vtedy každu nedelu.
Ja umývam motory pravidelne a nikdy sa nič nestalo.
Umývam wapkou, teplou vodou 60° a max 7barou samozrejme, používam PPR7 ako zmes do vapky.
Robím to roky takto a nikdy nikdy sa nič nestalo.
Obzvlašt ked kupiš auto a motor vypadá ako keby ho pogrcalo 9prasat.
Je to BMW tam sa hadam ani nič stat nemože, jednotky su mimo, konektory su v IP, samozrejme neumývat ked je motor rozohriaty ale iba jemne teplý aby si udržal nanom ruku, kryty nedávat dolu a ideš.
Po zime a pred zimou vždy, občas ked ma chytí rapel tak docela často, ked bolo to obdobie ked lietal ten vysraný pel žltý vtedy každu nedelu.
e46 M3 CSL “Mrcha”
e60 M5 "DailyCar"
e61 M5 "Pracant"
e64 650Ci "BySnejk"
e31 850Ci "Žít život"
e70 4.8i "BeastX"
Ram Sport 2020
CLA SB AMG "WifeCar"
AC Cobra s M62B44 s 6q
e60 M5 "DailyCar"
e61 M5 "Pracant"
e64 650Ci "BySnejk"
e31 850Ci "Žít život"
e70 4.8i "BeastX"
Ram Sport 2020
CLA SB AMG "WifeCar"
AC Cobra s M62B44 s 6q
jedinej trabl může nastat, když se zaplaví díra se svíčkou. Ne že by to moc vadilo, ale mokrý boty taky nemáš rád. Pak musíš vzít vysavač a vhodnou hadici a je tam zase suchoučko jak pán.
Ale ked nebudeš dávat dolu kryty tak sa tam voda nedostane, tie kryty majú tesnenia.
e46 M3 CSL “Mrcha”
e60 M5 "DailyCar"
e61 M5 "Pracant"
e64 650Ci "BySnejk"
e31 850Ci "Žít život"
e70 4.8i "BeastX"
Ram Sport 2020
CLA SB AMG "WifeCar"
AC Cobra s M62B44 s 6q
e60 M5 "DailyCar"
e61 M5 "Pracant"
e64 650Ci "BySnejk"
e31 850Ci "Žít život"
e70 4.8i "BeastX"
Ram Sport 2020
CLA SB AMG "WifeCar"
AC Cobra s M62B44 s 6q
Ten kryt nad svickama mam v planu taky dat pryc. Voda by se tam nemela dostat ne, ty civky to neutesni? Nebo to pod krytem udelam steteckem a cisticem (lihem)
ja mel kryt a bylo to plny vody, pravdou je ze moje civky a kryty asi nemaji tak dokonale tesneni - do M52 a M54 to zatyka jak nic 

a nemeju vapkou, nastrikam mafru, pak narusim steteckem a pak splachnu proudem vody z hadice
stará auta tím měla problem, E65 už má cívky dost těsné.
každopádně doporučuju
- projet auto, zahřát, 10min odstavit (aby to co je žhavé vychladlo na pár desítek stupnů)
- nastříkat čistič motorů (doporučuju supermafrasol),
- nastříkat i na kapotu ze spodu (pozor u E90, tam dochází k poškození deky kapoty, u E65 vydrží vše)
- nastříkat i do odtoků pod stěračema, vyndat pylové filtry a nastříkat do prostoru pod něma
- 5 min nechat působit, resp dle počasí, pokud bude zasychat tak dřív
- owapkovat do čista, v případě velkého znečištění umýt znova
- snažit se nestříkat přimo do ložisek altíku, klimakompresoru a kladek.
- nastartovat auto a 20-30km projet, tím dojde k vysušení většiny vody.
každopádně doporučuju
- projet auto, zahřát, 10min odstavit (aby to co je žhavé vychladlo na pár desítek stupnů)
- nastříkat čistič motorů (doporučuju supermafrasol),
- nastříkat i na kapotu ze spodu (pozor u E90, tam dochází k poškození deky kapoty, u E65 vydrží vše)
- nastříkat i do odtoků pod stěračema, vyndat pylové filtry a nastříkat do prostoru pod něma
- 5 min nechat působit, resp dle počasí, pokud bude zasychat tak dřív
- owapkovat do čista, v případě velkého znečištění umýt znova
- snažit se nestříkat přimo do ložisek altíku, klimakompresoru a kladek.
- nastartovat auto a 20-30km projet, tím dojde k vysušení většiny vody.
Ok, zkusim. Diky za rady.
JaraX dokonalo popísane!!!
e46 M3 CSL “Mrcha”
e60 M5 "DailyCar"
e61 M5 "Pracant"
e64 650Ci "BySnejk"
e31 850Ci "Žít život"
e70 4.8i "BeastX"
Ram Sport 2020
CLA SB AMG "WifeCar"
AC Cobra s M62B44 s 6q
e60 M5 "DailyCar"
e61 M5 "Pracant"
e64 650Ci "BySnejk"
e31 850Ci "Žít život"
e70 4.8i "BeastX"
Ram Sport 2020
CLA SB AMG "WifeCar"
AC Cobra s M62B44 s 6q
Re: e65 - mohu si umýt motor ? bojim se
Tak motor umytý a ošetřen.
Použil jsem :
Meguiar's Engine Cleaner - čistič motoru
Meguiar's Engine Dressing - ochrana a lesk na motorové díly
Supermafrasol bych musel objednat a čekat.
Výsledek:

Škoda, že tam mám 2 úniky. Z Vakuovky a mezi motorem a převodovkou (domeček?)
Kdybych motor dokázal vyndat, tak bych to udělal na 100%, ale snažil jsem se.
Použil jsem :
Meguiar's Engine Cleaner - čistič motoru
Meguiar's Engine Dressing - ochrana a lesk na motorové díly
Supermafrasol bych musel objednat a čekat.
Výsledek:

Škoda, že tam mám 2 úniky. Z Vakuovky a mezi motorem a převodovkou (domeček?)
Kdybych motor dokázal vyndat, tak bych to udělal na 100%, ale snažil jsem se.
Dobře ty!!!
e46 M3 CSL “Mrcha”
e60 M5 "DailyCar"
e61 M5 "Pracant"
e64 650Ci "BySnejk"
e31 850Ci "Žít život"
e70 4.8i "BeastX"
Ram Sport 2020
CLA SB AMG "WifeCar"
AC Cobra s M62B44 s 6q
e60 M5 "DailyCar"
e61 M5 "Pracant"
e64 650Ci "BySnejk"
e31 850Ci "Žít život"
e70 4.8i "BeastX"
Ram Sport 2020
CLA SB AMG "WifeCar"
AC Cobra s M62B44 s 6q
Dík,
Jarax měl pravdu, že se na ten motor líp kouká a hlavně si kvůli nějaké prkotině hned nezasereš ruce a taky poznáš nové úniky.
Jarax měl pravdu, že se na ten motor líp kouká a hlavně si kvůli nějaké prkotině hned nezasereš ruce a taky poznáš nové úniky.
Hezky. Skoda ze nemas dekl na motoru jeste. A torpedo je pokapany vodou nebo co to tam je za fleky?
Jaky torpedo? Dekl musim sehnat, predesli majitel me ho mel poslat, ale nenasel ho.
torpedo se říká krytu pod čelním sklem, tens mě taky umýt.
jinak palec nahoru.
jinak palec nahoru.
Děkuju, potěší
.
To musím dodělat zítra, vůbec jsem nestíhal. Jsou pěkné dny, tak je potřeba připravit na zimu zahradu a ostatní auta, abych to nedělal na poslední chvilku v zimě. Jako vždy.

To musím dodělat zítra, vůbec jsem nestíhal. Jsou pěkné dny, tak je potřeba připravit na zimu zahradu a ostatní auta, abych to nedělal na poslední chvilku v zimě. Jako vždy.
No vidis Jarasis ty si hrajes z autama, normalni lidi makaj na stavbach protoze jedinej volnej den je nedele, vid LAIKU. Hold, kdo na to ma muze se bavit u aut.
Je to pškný, jen ten kryt na motor by to chtelo. Kazdopadně jsi se nebal tam hulit vodu, když máš ten dekl motoru dole ? LPG atp co tam přeci jenom je.
Je to pškný, jen ten kryt na motor by to chtelo. Kazdopadně jsi se nebal tam hulit vodu, když máš ten dekl motoru dole ? LPG atp co tam přeci jenom je.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

Já mám stavbu už za sebou
. Teď doděláváme zahradní domek ( chatička ) v těch největších pařákách jsem se jebal s elektrikou a kopal výkop. Teď už jen čekám až příjdou vypínače a pak už jen oplechování, okapy a takové věci, které se můžou dělat průběžně.
Co jsem koukal, tak všechny konektory jsou utěsněné a cívky u svíček těsnili, až na jednu. Za tu jsem vzal a šla ůplně sama vyndat, tak jsem jí vyměnil za reservní. Stejně by to chtělo pomalu koupit nové cívky a svíčky. Cívky mají odhadem 90 000 km namotáno.

Co jsem koukal, tak všechny konektory jsou utěsněné a cívky u svíček těsnili, až na jednu. Za tu jsem vzal a šla ůplně sama vyndat, tak jsem jí vyměnil za reservní. Stejně by to chtělo pomalu koupit nové cívky a svíčky. Cívky mají odhadem 90 000 km namotáno.
Já jsem docela překvapený že mytí motoru vodou ničemu nevadí. Vždycky jsem měl za to že to pro něj a hlavně elektrosoustavu není dobré a hrozí někde probití.JaraX píše:torpedo se říká krytu pod čelním sklem, tens mě taky umýt.
jinak palec nahoru.