Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
M57 řemenice
M57 řemenice
Jak se projevuje vadná řemenice u M57? Onehdá jsem přijel na otočku z Moravy, při příjezdu bylo v nádrži 10 litrů nafty. Dotankoval jsem, dal auto do garáže. V pátek jsem jel akorát na otočku do Makra, při zpáteční cestě se začaly ozývat divné zvuky od LP kola. Zastavil jsem, mrknul na kola, jestli není nějaký povolený, a nic. Příznaky klasické regenerace DPF poznám, ale tohle byly naprosto intenzivnější zvuky. Dal jsem auto do garáže, protože jsem musel jet jiným jinam, i v garáži to tak různě praskalo. Dnes jsem dal cca 50 km po dálnici, ale přesto mám dojem, že i po tom to při jízdě vydává trochu divné zvuky. Mám najeto necelých 150 tis. km
JaraXe prosím o názor, ale zdrženlivost ve vyjadřování se k dieslu. Já taky Hitlerpohon nekomentuju.
JaraXe prosím o názor, ale zdrženlivost ve vyjadřování se k dieslu. Já taky Hitlerpohon nekomentuju.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Re: M57 řemenice
todle moc nevypadá
spíš výpadky serva, klepání od motoru zepředu, třepání se auta na volnoběh atd.
spíš výpadky serva, klepání od motoru zepředu, třepání se auta na volnoběh atd.
Ona ta řemenice umí i horší věc, než se jen utrhnout a nikde se o tom moc nemluví. Když je nějakým způsobem šikovně načnutá, tak zřejmě tím nevyvážením se umí i povolit a rozbít uložení na klice. Logicky by se to ale mělo projevovat minimálně vibracema.
Jinak "divné zvuky" je širokej pojem, bohužel
Jinak "divné zvuky" je širokej pojem, bohužel

ale podlě mě to prostě nikdy nebude "od LP kola",
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pokud je ta řemenice načnutá tak většinou i fest kmitá a není už v ose vůbec ...
LP kolo bude asi něco spíše na příslušenství, ale takhle to bdue těžko diagnostikovat ...
LP kolo bude asi něco spíše na příslušenství, ale takhle to bdue těžko diagnostikovat ...
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Výrazné vibrace, Výraznej rachot, Výrazně kmitá jen se na ní podíváš. Kdo zažil tak ví, že tohle si třeba s vadným vstřikem nespleteš:)
Osobně si myslím, že životnost načaté řemenice je tak do 100km? Buďto jsou vibrace na motoru takové že s tím normální člověk nemůže jet nebo prostě uletí rovnou a už se s tím nedá jet:). Já jsem byl u m57 ten druhý případ, 500m od baráku najednou lup, bez serva, dobíjení apod., slušný kouřový efekt k tomu, naštěstí sežrala pouze řemeny a pouze se mi protočila. Do tohoto incidentu žádné podobné příznaky které popisuješ. Přišlo to jako blesk z čistého nebe 

E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
-
matal
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Když jsem měl 525d e39, tak mě to začalo dělat zvuky při jízdě do prudkého kopce a pak i na zpátečku,
zvuky byly pravidelný, tak jsem si říkal,že jde automat do kopru.
Nakonec to byly sylembloky motoru, oba byly vyteklý..
zvuky byly pravidelný, tak jsem si říkal,že jde automat do kopru.
Nakonec to byly sylembloky motoru, oba byly vyteklý..
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
- silentbloky motoru jsou základ a nafty je žerou jak na bežícím pásu, ty podtlakové moc nevydrží, takže kontrola je základ.
- řemenice nemusí odejít ze dne na den, ja měl pána co co mi volal že mi nejde servo a altík když je studenej motor, ale na servis se mu s tím nechtělo, tak jezdil dokud to neupadlo, a najel ještě pár tisíc. jen prostě prvních pár sekund po startu motoru to nešlo.
- řemenice nemusí odejít ze dne na den, ja měl pána co co mi volal že mi nejde servo a altík když je studenej motor, ale na servis se mu s tím nechtělo, tak jezdil dokud to neupadlo, a najel ještě pár tisíc. jen prostě prvních pár sekund po startu motoru to nešlo.