Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

M57 řemenice

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

M57 řemenice

#1 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Jak se projevuje vadná řemenice u M57? Onehdá jsem přijel na otočku z Moravy, při příjezdu bylo v nádrži 10 litrů nafty. Dotankoval jsem, dal auto do garáže. V pátek jsem jel akorát na otočku do Makra, při zpáteční cestě se začaly ozývat divné zvuky od LP kola. Zastavil jsem, mrknul na kola, jestli není nějaký povolený, a nic. Příznaky klasické regenerace DPF poznám, ale tohle byly naprosto intenzivnější zvuky. Dal jsem auto do garáže, protože jsem musel jet jiným jinam, i v garáži to tak různě praskalo. Dnes jsem dal cca 50 km po dálnici, ale přesto mám dojem, že i po tom to při jízdě vydává trochu divné zvuky. Mám najeto necelých 150 tis. km

JaraXe prosím o názor, ale zdrženlivost ve vyjadřování se k dieslu. Já taky Hitlerpohon nekomentuju.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
JaraX
Kontaktovat uživatele:

Re: M57 řemenice

#2 Příspěvek od JaraX »

todle moc nevypadá
spíš výpadky serva, klepání od motoru zepředu, třepání se auta na volnoběh atd.
TANN3R

#3 Příspěvek od TANN3R »

Ona ta řemenice umí i horší věc, než se jen utrhnout a nikde se o tom moc nemluví. Když je nějakým způsobem šikovně načnutá, tak zřejmě tím nevyvážením se umí i povolit a rozbít uložení na klice. Logicky by se to ale mělo projevovat minimálně vibracema.
Jinak "divné zvuky" je širokej pojem, bohužel :D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od JaraX »

ale podlě mě to prostě nikdy nebude "od LP kola",
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Pokud je ta řemenice načnutá tak většinou i fest kmitá a není už v ose vůbec ...

LP kolo bude asi něco spíše na příslušenství, ale takhle to bdue těžko diagnostikovat ...
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
tommee

#6 Příspěvek od tommee »

Výrazné vibrace, Výraznej rachot, Výrazně kmitá jen se na ní podíváš. Kdo zažil tak ví, že tohle si třeba s vadným vstřikem nespleteš:)
Sweden

#7 Příspěvek od Sweden »

Osobně si myslím, že životnost načaté řemenice je tak do 100km? Buďto jsou vibrace na motoru takové že s tím normální člověk nemůže jet nebo prostě uletí rovnou a už se s tím nedá jet:). Já jsem byl u m57 ten druhý případ, 500m od baráku najednou lup, bez serva, dobíjení apod., slušný kouřový efekt k tomu, naštěstí sežrala pouze řemeny a pouze se mi protočila. Do tohoto incidentu žádné podobné příznaky které popisuješ. Přišlo to jako blesk z čistého nebe :D
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od matal Moderátor »

Když jsem měl 525d e39, tak mě to začalo dělat zvuky při jízdě do prudkého kopce a pak i na zpátečku,
zvuky byly pravidelný, tak jsem si říkal,že jde automat do kopru.
Nakonec to byly sylembloky motoru, oba byly vyteklý..
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od JaraX »

- silentbloky motoru jsou základ a nafty je žerou jak na bežícím pásu, ty podtlakové moc nevydrží, takže kontrola je základ.
- řemenice nemusí odejít ze dne na den, ja měl pána co co mi volal že mi nejde servo a altík když je studenej motor, ale na servis se mu s tím nechtělo, tak jezdil dokud to neupadlo, a najel ještě pár tisíc. jen prostě prvních pár sekund po startu motoru to nešlo.
Odpovědět