Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Bmw e90 zrcátko protočený.

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
ondra9898

Bmw e90 zrcátko protočený.

#1 Příspěvek od ondra9898 »

Zdravím, chtěl bych se zeptat.
Normálně se mi z ničeho nic začalo protáčet zrcátko viz. Foto.
Stalo se to tak, že jsem odešel od auta auto zamknul zrcátky šli nahoru, za 30 minut jsem prisel cca ze jedu pryc odemknul jsem zrcatka sli dolu a najednou tohle.
Normalně vemu treba i za kliku a zacne se to otacet taky. Vcera pri 160 na dalnici se mi to otocilo za jizdy
Poraďte co s tim prosim :(

Zkousel jsem to prostříknout ten mechanizmus wd40 a nic..

Obrázek
TurboShnek

Re: Bmw e90 zrcátko protočený.

#2 Příspěvek od TurboShnek »

V tomto vysoce kvalitním německým produktu je mechanizmus s kolečkama a šnekem z umělý hmoty a úplně stejnýma motůrkama jako jsou v autíčkách na dálkový ovládání z číny za $1.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Auto za 1 milion korun. :ja_nic:

Nejspíš se prostě ulomili zoubky z tý umělý hmoty protože plastik za ty leta už zdegradoval. Bohužel ten mechanismus na sklápěný zrcátek je zalisovanej a nejde jednoduše rozebrat a zase složit, a kolečka by jsi stejně musel nechat vytisknout na 3D tiskárně pokuď je čínani neprodávají na eBay.

Nejlepší je prostě koupit jiný zrcátko, nejlepší je podívat se na http://www.allegro.pl protože tam jsou ceny obvykle 5x - 10x nižší než u zlodějů na českých vrakovištích. ;)
lupik

#3 Příspěvek od lupik »

má tam být nějaká zarážka, na který se proudově vypne chod motorků a ta se očividně ulomila :-)
matiz
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od matiz »

Mam cele zrcatko. Prostriknout to opravdu nepomuze :cry: :cry: :cry: Budto vymenit nebo se s tim smirit. Zrcatka za anglicaku jsou sice levnejsi, ale nevunguji a maji samozrejme i jine skla, takze jako bonus v nich nejde videt. Ale zase jsou levne :D :D :D :D
Woyta

#5 Příspěvek od Woyta »

Ty dva motorky co mas na obrazku jsou jen na sklapeni zrcatka. Samotnou budku otaci treti motor.
https://www.youtube.com/watch?v=La4TgvcYumA
Nejjednodussi reseni bude zrcatko srovnat do spravne polohy a ten treti motor odpojit. Sice uz se nebude budka otacet ale jinak by melo fungovat.
TurboShnek

#6 Příspěvek od TurboShnek »

Woyta píše:Ty dva motorky co mas na obrazku jsou jen na sklapeni zrcatka. Samotnou budku otaci treti motor.
https://www.youtube.com/watch?v=La4TgvcYumA
Nejjednodussi reseni bude zrcatko srovnat do spravne polohy a ten treti motor odpojit. Sice uz se nebude budka otacet ale jinak by melo fungovat.
To je pravda, ale tím zrcátkem taky otáčí ten samej motůrek. Bylo by zajímavý změřit kolik tam vůbec jde elektřiny, ve VW Passatu jsem to měřil a jde tam plnejch 12 voltů, při tom tylhe motůrky jsou dělaný jenom na 3 - 6 voltů, a pak se diví že ve škodovkách pořád odchází zámky. Prostě shoří motůrek. :lol:

To už nemohli v tak drahým autě udělat kovovýho šneka a zubatý kolečko a normální silnej 12 voltovej motůrek aby to vydrželo na věky?

Každopádně jak jsem říkal, aby se to rozebralo musí se vyvrtat ten čep, přivařit zpátky přesně jak to děla v tom videu a je to prostě na ..., čert ví jestli se to pak podaří dát zpátky a když ne, nebudeš moct jezdit, nejlepší je koupit jiný. :D
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Ty hliníkový díly zase na vzduchu oxidujou, plast zase křehne, 15let nic tak jemnýho horko/zimy nevydrží. Ale že to nejde zvlášť vyměnit je horší, moc by to nestálo. No a v těch lacnějších Brexit zrcátkách můžete pak jen přehodit skla L/P ne?
inspi1981

#8 Příspěvek od inspi1981 »

Jen sklo nestačí. To zrcátko je celý pod jiným úhlem
TurboShnek

#9 Příspěvek od TurboShnek »

inspi1981 píše:Jen sklo nestačí. To zrcátko je celý pod jiným úhlem
Je to tak, můžeš se podívat na Real OEM:

Pravostranný řízení:

https://www.realoem.com/bmw/enUS/showpa ... Id=51_5705

Levostranný řízení:

https://www.realoem.com/bmw/enUS/showpa ... Id=51_5705

Zrcátka jsou velmi důležitý, na tom bych nešetřil jinak můžeš přijít ne jenom o auto ale i o život. :P
Woyta

#10 Příspěvek od Woyta »

Když navrhujeme zrcátka pro auto tak levá a práva budka se liší protože sklo musí být natočeno pod jiným úhlem kvůli výhledum. Pokud by byli budky stejně tak na pravé straně by jsi viděl zhruba půlku skla zrcátka.

Zkus si z horního pohledu nakreslit úhly pohledu do zrcátek. Opravdu to jsou větší rozdíly než si lidi mysli.

Některé plasty fungují lépe než kov v v daných aplikacích. V případě ozubení může jít o menší opotřebení, nižší hluk a samomazne vlastnosti.

Podle videa co jsem postnul se zaseknul kovový čep v odlitku. Striknout ho shora wd40 asi nepomůže. Možná silnější čistič kontaktu?
matiz
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od matiz »

No ale zase jsou ty zrcatka levne, zhruba o tisicovku na kus -)) A to se prece vyplati.
Odpovědět