Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Koupě BMW e60

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jirke

Re: Koupě BMW e60

#101 Příspěvek od Jirke »

Aha :roll:
Ja myslel ze se jedna o primovstrikovej motor a ze na daily use to zrovna nikdo dnes uz nepouziva...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od JaraX »

není to přimovstřik
mobilman Člen Klubu
Člen Klubu

#103 Příspěvek od mobilman Člen Klubu »

To kadli v tom já s tebou souhlasím, protože při mém nájezdu od STK do STK 5000km jezdím na vervu 100 a jen ve městě, tak mi BC ukazuje 15,1 a vůbec to neřeším a užívám si to (jede to jako z praku). Je to o tom co za značku auta a typ si vysníš a já měl to štěstí, že se mi naskytla příležitost si před léty vysněné BMW 545i koupit od kámoše a stále ho jen udržuji v kondici. A když je to splněný sen tak nelituji peněz na údržbu. Snad mě ostatní neukamenují mám 64 pryč a jsem po těžké operaci a ještě jedna mě čeká - no utekl jsem hrobníkovi z lopaty tak si to už jen užívám. :D
Filozof

#104 Příspěvek od Filozof »

mobilman : v pořádku jezdíš pár tisíc km ročně tam je to fakt jedno.

Ale jsou lidi co jezdí třeba 30k nebo i více ročně a tam je LPG nezbytnost jinak by vyhazovali statísíce z okna. ;)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od JaraX »

je jasné že pokud ti to zdravotní stav nedovolí, víc jezdit, tak je to blbost, je třeba si užívat život, ale pokud je člověk mladej, zdravej, zaplynovat a lítat jak drak všude kde to jen jde.
Jaris330D

#106 Příspěvek od Jaris330D »

V M5 jsem nikdy nejel, je to takovej sen se v tom svezt. Ten zvuk motoru a tak. Ja jsem vlastne nikdy nejel v E60 tce :lol:. Ani v Jaraxove 745tce, takze ani nevim, co poradne to auto dokaze :lol:.
Jirke

#107 Příspěvek od Jirke »

Ja v M5 V10 jel... na zimnich kolech v lednu na mokru...ve 130 to při plnym plynu zacalo hrabat.
Jackj07

#108 Příspěvek od Jackj07 »

to hrabe i 535d na užovkách a na mokru v týhle rychlosti :D :D
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#109 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Z toho lze usoudit, že E60 je přesto docela oblíbený auto, co? NE jak E39 ale trochu ten Bangle design dozrál a na lidi působí podle mě moderně. Takže na čínu si úspěšně zvykáme :P

Při jízdě se mi líbí jak je v zatáčkách znát ta šířka a stabilita. Podvozkově a jízdně (geometrie, trakce, motorově) je naštěstí E60 super, horší ten intec a elektronika no.. Jinak uvnitř to na mě pocitově od začátku působí jak jízda v E46, tj. v menším voze. Ale prostoru je tam hafo i ten kufr je big. No dávám tomu modelu v celkovém hodnocení 65%.
-Plusy za jízdu, motory, odolnej podvozek a nadčasovej vzhled exterieru a docela korozuvzdorný kastle.
-Mínus za poruchovou elektroniku a rychle opotřebenej divnej interier, gumy a plasty mi vydrželi na E36 víc.
Jaris330D

#110 Příspěvek od Jaris330D »

Mě třeba E39 příjde i teď pořád pěkné auto. Ale je jasné, že jízdně pozadu, ale nestyděl bych se za ní. Svezení je v tom pořád dostačující a bylo to jedno z nejoblíbenějších aut. E36 je legendární auto. Pamatuju si, když jsem v tom jel poprvé, byl jsem absolutně v nadšení. Můj sen byla vždycky V8 a ten se mně splnil, jao si vyzkoušet legendární třílitr v naftě, který jsem měl v E46. Super zvuk i zátah. A teď bych se chtěl svézt v M5 V10, kterou si nikdy bohužel nekoupím. Je to moc drahý sen.
Fido

#111 Příspěvek od Fido »

Nemám nic proti 7er, ale chápu, že pro hodně lidí je z mnoha důvodů vhodnější 5er. Obojí není levné na údržbu (myslím pořádnou údržbu a kvalitní díly), ale pokud se nic nezanedbává, tak to prostě jezdí a slouží. Já to ale mám tak, že pokud je potřeba koupit nové brzy tak prostě jdu a koupím je (origo) a neřeším levnou náhražku. To samé se vším ostatním. Tím pádem mě samozřejmě roční servis vyjde někdy na víc, někdy na míň. Už jsem to tu někde psal, zásadní problém těchto aut je, že si je kupují ve většině případů lidé, kteří horko těžko zaplatí kupní cenu a jaksi jim nedojde, že auto v původní pořizovací hodnotě 3M asi nebude mít stejně levný servis jako jejich původní O1.

Mám 545i touring jako daily car, za dva a půl roku jsem najezdil 100kkm po celé Evropě a jsem spokojen. Je v tom ticho, je to svižný tak akorát, spotřeba (nebo spíš dojezd na nádrž) je na ten výkon výborná (v porovnání se stejnou generací ostatních značek), má to slušnou výbavu a pořád to ještě docela slušně vypadá, pokud se udržuje vzhled v sérii. Občas mě napadne, že bych omladil, ale nějak nemohu najít zajímavou alternativu a vzhledem k tomu, jak jsem spokojen, mě to zase tolik netrápí.

Plyn je každého věc, spousta mých známých plyn má a jejich zkušenosti jsou zhruba půl na půl, jedni jsou spokojeni (většinou ti, kteří si na autě umí spousty věcí udělat sami) a pak ti, kterým to pořád víc nebo míň zlobí. Já osobně to do auta nechci, ačkoliv cena N98 není aktuálně zrovna přátelská, zvlášť za hranicemi :).
martyb

#112 Příspěvek od martyb »

Jaris330D píše:Mě třeba E39 příjde i teď pořád pěkné auto. Ale je jasné, že jízdně pozadu, ale nestyděl bych se za ní. Svezení je v tom pořád dostačující a bylo to jedno z nejoblíbenějších aut. E36 je legendární auto. Pamatuju si, když jsem v tom jel poprvé, byl jsem absolutně v nadšení. Můj sen byla vždycky V8 a ten se mně splnil, jao si vyzkoušet legendární třílitr v naftě, který jsem měl v E46. Super zvuk i zátah. A teď bych se chtěl svézt v M5 V10, kterou si nikdy bohužel nekoupím. Je to moc drahý sen.
https://www.youtube.com/watch?v=g3Lu4yBMr-s
Filozof

#113 Příspěvek od Filozof »

Fido : Víš problém je u nás ten že plyn dělá kdejakej franta z garáže ....a pak tady jezdí polovina rozladěných aut ...dalších 30procent aut s humusácky udělaným plynem a občas mají taky problémy ...a těch 20procent jezdí v klidu a pohodě ... na statisíce aut je to dost.

Já jsem se poučil a dal jsem to nejlepší co je na trhu a nechal si kvalitu posychrovat několika spokojenými majiteli jeden dokonce 380tis km jen na plyn v jednom autě a je to PRINS VSI.
Dávají záruku milion na vstřikovače že to prostě vydrží při pravidelném servisu filtrů atd.

Já mám 128k najeto ted 5tý rok a spokojenost co se týče plynu.

U té e60ky je fakt nanic ten prostor ...mít třeba V8 co si bere 15l LPG v pruměru a bombu kam se vleze 50-55L je opruz. Alespon aby to auto těch 450-500km najelo...takže ideálně 65-70l lpg.

Pokud by většina lidí dávala kvalitní LPG systém do aut u lidí co to umí montovat nebudou takové problémy jako jsou nyní kdy každej třetí na lpg nadává. ;)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#114 Příspěvek od JaraX »

je to spíš o kvalitně montáže než o systému.
i když třeba magic má poměrně poruchové vstřikovače.
JakoobCZ

#115 Příspěvek od JakoobCZ »

Z mojí zkušenosti na dvou autech (E65/E60) je potřeba mít na LPG v cajku i motor, resp hodně dělá stav svíček a cívek. Problém vidím v důvodu pořízení LPG, já jsem jen nechtěl vyhazovat peníze za benzín a raději koupím nový díly do auta, nicméně řada lidí nemá na provoz v benzínu a myslí si, že je zachraní LPG od tondy. Pokud do zanedbaného auta nacpete LPG, pojede ve výsledku ještě hůře. Pak ty negativní recenze...

Do kufru E60 jsem nacpal 65L nádrž a přišel asi o 4-5 cm podlahy, ale moc to neomezuje. Dojezd je cca 450-550 km, což už mi přijde použitelné. Navíc je k tomu nádrž z benzínem, takže lze ujet 1000 km bez zastavení.

Plus si nemyslím, že by nutně existoval klíč na kvalitní auto. Je řada míst, kam neuvidíš při koupi a může se ti to vysrat. Moje E60 stála na provoz zatím výrazně méně než bráchova E65, kterou tu vynáší do nebes. Přitom to auto rozhodně nebylo v žalostném stavu. Nicméně když se ti vysype na E65 CA+softclose, máš o zábavu postaráno.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#116 Příspěvek od JaraX »

jacoob, za pul roku vlastnění auta ještě nejsi schopen říct co stojí jeho provoz, to prostě poznáš po letech, ale samozřejmě, někdy stojí E65 víc jak E60, ale často naopak. Brácha je osel že tu e65 kupoval, prostě jít z Individual pětky do obyčejné sedmy je prostě nuda.

ty máš LPG vanka, dle mého je Vaněk nejlepší plynař v republice, ale pořád jen plynař, člověk co se nechce učit nové věci, nechce se posunout dál a je mu to tak nějak jedno, ale 90 procent plynařů to prostě najebe jak to jde, ja už to měl třeba několikrát vedení LPG mezi svodama atd, oni fakt vymýšlí hrozný věci.
ale je to pravda, než uděláš LPG, auto musí fungovat dobře, nejhorší jsou auta co z nějakého důvodu vypínají VVT, to pak extra dělá bordel na LPG.
JakoobCZ

#117 Příspěvek od JakoobCZ »

Myslím to především tak, že je sedma nadmíru vybavená, nemá nesmrtelné komponenty a když se něco posere, tak to umí stát taky ranec. A přijde mi, že to stojí za to zmínit, ať E60 nebo E65 ve vysoký výbavě mají spoustu míst, kde se můžou rozbít. Když pak nemůžeš odjet, protože se ti na sedmě přestanou zavírat dveře, docela to naštve. Brácha v té době volil kompromis, Individual je fajn, ale upřímně mi větší radost udělá spíš výbava a pohodlí, než barva kůže. Sedmiček v plné polní a individiualu je prostě málo.

Zástavbu na LPG má dělat někdo s referencemi a znalostmi BMW. Dát to servisu, kde mají zrovna slevu, ale BMW tam měli jedno nebo dvě je, je prostě blbost. Kolem Vaňka jezdím skoro denně, proto jsem ho volil. Přestěhuj se do Prahy a máme to vyřešené ;)

Přijde mi škoda, že nesdílíte s Vaňkem svoje postřehy a celkově to neposouváte dál. Jedeme v práci open source a vidím, jak obří skoky díky tomu děláme, protože nám může pomáhat zbytek světa s vývojem. Třeba kdyby se vám podařilo lépe odladit palivové mapy pro N62 (občas to kopne v obou autech), nebo propojit LPG jednotku s autem tak, aby to ukazovalo dojezd, aktuální spotřebu a pod 8-)
TANN3R

#118 Příspěvek od TANN3R »

To je solidní utopie. Vaněk je prostě plynař, co vydělává jako každej jinej na kvantitě, ne kvalitě. Akorát není vemeno, tak to i funguje. Pro něj nemá žádnej význam ladit zrovna N62, kolik těch motorů za rok zaplynuje?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od JaraX »

naše LPG nekope, neškube, to máme vyřešené :) ale dalo to dost práce.
já bych se chtěl posunout s LPG dál, ale nevím jak dál, nevím co prostě udělat líp, rád si necham poradit, kritika je potřeba.
aby to ukazovalo dojezd a spotřebu by šlo, ale stálo by to třeba 10ku navíc, a otázka kdo by si to zaplatil?
JakoobCZ

#120 Příspěvek od JakoobCZ »

Ten systém sám osobě šlape dobře, ale právě to přímé propojení by to mohlo posunout dál. Minimálně uživatelsky by to bylo přívětivější a třeba by to ovlivnilo i spotřebu a reakce na plyn.

Fakt si myslíš, že by to každou zástavbu prodražilo o 10k? Jasně, že to sežere spoustu času, ale taky neplynuješ dvě auta za rok. Nějak to rozpočítat.
Odpovědět