Nemám nic proti 7er, ale chápu, že pro hodně lidí je z mnoha důvodů vhodnější 5er. Obojí není levné na údržbu (myslím pořádnou údržbu a kvalitní díly), ale pokud se nic nezanedbává, tak to prostě jezdí a slouží. Já to ale mám tak, že pokud je potřeba koupit nové brzy tak prostě jdu a koupím je (origo) a neřeším levnou náhražku. To samé se vším ostatním. Tím pádem mě samozřejmě roční servis vyjde někdy na víc, někdy na míň. Už jsem to tu někde psal, zásadní problém těchto aut je, že si je kupují ve většině případů lidé, kteří horko těžko zaplatí kupní cenu a jaksi jim nedojde, že auto v původní pořizovací hodnotě 3M asi nebude mít stejně levný servis jako jejich původní O1.
Mám 545i touring jako daily car, za dva a půl roku jsem najezdil 100kkm po celé Evropě a jsem spokojen. Je v tom ticho, je to svižný tak akorát, spotřeba (nebo spíš dojezd na nádrž) je na ten výkon výborná (v porovnání se stejnou generací ostatních značek), má to slušnou výbavu a pořád to ještě docela slušně vypadá, pokud se udržuje vzhled v sérii. Občas mě napadne, že bych omladil, ale nějak nemohu najít zajímavou alternativu a vzhledem k tomu, jak jsem spokojen, mě to zase tolik netrápí.
Plyn je každého věc, spousta mých známých plyn má a jejich zkušenosti jsou zhruba půl na půl, jedni jsou spokojeni (většinou ti, kteří si na autě umí spousty věcí udělat sami) a pak ti, kterým to pořád víc nebo míň zlobí. Já osobně to do auta nechci, ačkoliv cena N98 není aktuálně zrovna přátelská, zvlášť za hranicemi

.