Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E70 hučení zezadu, rozvody

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Zpráva
Autor
Dolfus

E70 hučení zezadu, rozvody

#1 Příspěvek od Dolfus »

Ahoj,

mam E70 uz pomerne dlouho a stejn tak delsi dobu pozoruji huceni od zadni napravy pri vyssi rychlosti..nad 80km/h.
Huceni je se zvysujici se rychlosti intenzivnejsi, ne nejak zasadne neprijemne, ale je tam.. Beru to spis jako vlastnost E70, odhlucneni zadku, gumy..ale asi je to blbost..

Nechaval sem kdysi kontrolovat loziska, pry sou ok, nejak me nenapadl zadni dif. Uz ani nevim, jestli to pri prezuti na zimu mizi, nebo ne..nejak jsem si na to zvykl. Az ted me napadlo, ze by to mohl byt zadni dif a tak mam par dotazu na zkusene..

- jak moc odchazeji zadni dify na E70 3.0D, mam najeto 140tis?
- jak pripadne overit, jestli to dif je, nebo neni? (pred 10tis km jsem nechaval kontrolovat stav oleje a hladinu, vs ok)?
- ke komu se pripadne v Praze stavit, aby na to hodil oko?

Pripadne me napadlo, nechat checknout i stav rozvodu.? Umi nekdo, lze treba stroboskop a checknout, jak je retez vytahany?
Ke komu se idealne stavit, jak lokalizovat huceni/diferencial?

Diky moc
Ruda
Naposledy upravil(a) Dolfus dne sob 13.10.2018 22:11, celkem upraveno 1 x.
Dolfus

Re: E70 hučení zezadum rozvody

#2 Příspěvek od Dolfus »

ad dif vs huceni..napad sem dostal. Zkusim na zadni napravu umistit kameru a natocit to za jizdy...pripadne pak poskytnu.
pokud je ale neco vic profi, kazda rada dobra :)

co se tam tak cetl, X5 sou na pneu a huceni docela nachylne..zvuk mi neprijde nejak nezdravy, jen celkem rusivy..
JaraX
Kontaktovat uživatele:

Re: E70 hučení zezadu, rozvody

#3 Příspěvek od JaraX »

máš zajimavé metody, vůbec nevím jak kamerou poznáš hučení difu a stroboskopem stav rozvodů.

- na hučení je nejlepší roztočit auto na zvedáku s podloženýma ramenama, automechanickym stetoskopem i běžně uchem poznáš okud hučení jde, otázka 20min a máš jistotu. ta kamera je nesmysl, za jízdy je tam spousta ruzných prodění vzduchu a dalších hlučných věcí
- zadní dify na E70 vydrží 100-250k, jak komu, odchází dost, hlavně na naftách
- vytahání rozvodů poznáš na diag, ale je to ničemu, to že je vytáhlej rozvod ještě neznamená že musí skočit a stejně tak pokud je ten rozvod nevytahanej tak neznamena že to nemůže prasknout. prostě pokud se to ještě nedělalo a chceš mít klid tak bych ty rozvody udělal, ja viděl E70 3.0D. jeli jsme tam v noci jako asistence, pan z Prahy přijel a říkal že mu to zdechlo a nejde nastartovat, na diag čidlo vačky, tak říkam mrknu na čidlo a ona ta vačka při startování stála :D :D auto mělo najeto něco přes 100tkm a pán to kupoval novy a pak sou auta co mají 250k a mají rozvody původní. todle se prostě nedá říct, ty rozvody jsou poddimenzovany a prostě některy se povedli víc a jiný míň.
Dolfus

#4 Příspěvek od Dolfus »

No jo, co píšeš je neoddiskutovatelny fakt.. Postupoval bych tak, mít toto vybavení,, nemam ani zvedák.. nebo bych se na to vyprdl, mít Te v blízkém okolí a vědět, že mě vezmeš, neřeším a jedu.. :)
Leč bohužel, nemam ani jedno :) :( a tak než pojedu, do servisu, hledám řešení samo domo.
Takhle, byť úplně amatérsky kamerou prilepenou na různá místa nápravy , sem si např odhalil při vrzání při sjezdu z obrubniku vadná ramena. V servisu, kde jsem byl předtím, řekli.. "to vrza málo, to bych neřešil".. Může To být tisíc věci a na to teď nemáme čas. Ramena byla ko.

No, bohužel, má zkušenost se servisy v okolí je spíš taková, že přijedu, řeknu co myslím, že to je, koukají na mě jak na blázna, dohadují se že určitě neee, pak udělají půlku věci co sem říkal, problém se nevyřeší a nakonec dodělaji druhou půlku s tím, že "no jo, měl jste pravdu.." :( oboji ale na dvě návštěvy, protože se neobtěžuji před servisem ani po servisu auto projet, jak jsem ostatně říkal, že to odhalí..

Takže, co můžu, udělám si sám, co nemůžu, zkusím alespoň odhalit a připravit se.. Ad rozvody, jasny.. Vytahani je jen jedna, malá čas problémů.. Chystám se na ně..

Diky moc!
laik

#5 Příspěvek od laik »

No ale ten zvedák je dobrá rada. Servis ti to někde na 5 min zvedne, nebo samo domo na špalkách. Třeba aspoň vyloučíš gumy aaaanebo potvrdíš a je po problému.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od JaraX »

no a převrátí se špalek a máš vyřešenej i repas světel :D :D
já bych si sehnal servis kde tomu autu rozumí a neexperimentoval, vůbec nechápu že vás to baví, lepit si na auto nějaké kamery atd.
laik

#7 Příspěvek od laik »

Dyť píše, že nikoho nemá.
:D repas světel...musí otevřít vrata... a pak to zrychlení :shock:
Na zvedáku je to taky nebezpečný ...někdo psal :?: pomalu roztáčet, pomalu brzdit
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od JaraX »

nedávno se mě někdo ptal co si má koupit za auto, já jsem mu říkal, vybírej si podle servisu, ale lidi si vždycky zmateně koupí nějaké auto a pak teprve řeší co s tím.
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#9 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Jaraxi, ale to neni fer, ten servis je problem vicero lidi, ja taky zadnej servis nemam, je to blby, ale jak lidi pokoupili vice aut a presli s ultra sunek na lepsi auta, najednou je kazdej servis plnej a čtvrt roku není délka.
Z tohodle pohledu je pro mě BMW mrtvé, jsem zvědavej jak dlouho ještě budu pykat za chybu v podobě E65.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44
Obrázek
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od JaraX »

to že tvoji E65 nemá smysl servisovat už víš, ale co ti brání koupit nějakou pěknou s kterou budeš do servisu jezdit 1-2x do roka jako většina mých zákazníku.
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#11 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Prvně musím vyřešit mrtvoly (opravit+pordat), svědomí mě hryže, kdybych měl E65 hodit do šrotu, tak vychovanej nejsem.
Klidně bych jel pro tu Gold co jste dovezli, ale ta se ke mě nedostala. Pokud bude něco takovho, za tak směšný prachy, tak pro to jedu, ale za celou dobu se nic takovýho suprovýho neobjevilo.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44
Obrázek
Dolfus

#12 Příspěvek od Dolfus »

vybirej auto podle servisu. To je supr rada :) a jak poznam dobry servis, dokud do nej neprijedu s autem?
Krom toho, chtel sem X5, mam X5, kvuli servisu ji za Ford Mondeo menit nebudu ;)

a bavi experimentovat? No ne, nebavi...nez se s nima dohadovat a jezdit tam trikrat, zkusim co se da.
A na spalek tohle fakt delat nebudu :D nejsem blazen.. to muzu rovnou koupit ctyri panenky a hodit to na to, roztocit kola..a pak uz huceni resit nemusim...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od JaraX »

no kdybys měl benzína tak už bys měl třeba dobrej servis :)
ale zase všem auta poservisovat nemužu :)
nebo máš třeba kamarada co dělá mercedesy a lepší bys měl koupit mercedes.

já prostě když bych si dnes koupoval jako laik auto, tak před koupí bych první řešil kam s tím budu jezdit na servis.

prostě když vidím stav servisů v ČR tak se mi chce brečet, v 80 procentech tě okradou a naučtujou věci co nemění a dalších 70 procent nemá ponětí o tom co dělá, znalosti a zkušnosti. a fakt nevím kam bych si dal auto.
Dolfus

#14 Příspěvek od Dolfus »

to JaraX - promin, cist to nemusis..sem se nejak rozepsal.. :)

be sure, ze dalsi X5 je benzin!!! ;) Uplne si rvu vlasy za D, ne kvuli nynejsi anti-dieslove propagande, ani kvuli servisu vs narocnosti provozu (zatim mam stesti a resil sem "jen" vstriky). Ale ten projev benzinu, ta radost, zvuk, tah..styska se mi po tom....

Covece, kdyz ja MB nemam rad, nelibi se mi to, venku ok, ale interier? Ty fotoramecky misto displeje? uf.., dost sem o tom uvazoval... v zasade asi muzu vybirat z BMW, Range, Jaguar, Lexus.. :D zadna hitparada, to asi nejjednodussi servisovat BMW ..myslim :D

Ja uz predtim BMW X5 mel, E53..jezdil sem k pupikum a vice mene ok, k tem budu jezdit dal, s vice specializovanymi vecmi... ale i tam. Kdyz sem privezl auto s tim, ze mi tam neco klepe...projeli jsme to a oni, "tam mate aktivni rizeni? To bude tlumic, byvaji tam vule.. to je tak 20tis, sem tam klepne, neresil bych, stejne na to ted nemame cas"..ok, kaslal sem na to, zadna tragedie, sem tam kleplo..2 roky s tim jezdim, klepe vic a vic...az sem to nevydrzel. No a tlumic? Houby, rameno a tycky stabilizatoru, oprava za par tisic, 2 roky mi kvuli par korunam a jejich 10 min na zvednuti auta klepe od predku..no, vystridal sem par servisu....casem ale vsude neco. Poprve se snazi skoro vsude, podruhe, potreti a.. pak to jde do haje. Alespon tady v Pze..

..objevil sem ted o ulici vedle SUPER Fordacky autorizak, snazi se, velmi slusne ceny, i tam male vyhrady, napr privezes auto, reknes, co je spatne, detailne popises, natocis video, povis jak se to projevuje, napriklad, ze auto spatne startuje po delsim stani (nekolik dni, transit) a napodruhe ci napotreti uz vetsinou chytne a spoustu dalsich detailu a ze sem ho umyslne pred servisem nechal tyden stat, az budou POPRVE startovat, at to udelaji s diag a technikem. CO myslis? Prisli, nastartovali, nechtelo chytnout, tak sli pro diag a technika, napodruhe uz to chytlo v pohode, tak auto stalo dalsi tyden (14 dni bez auta, misto letniho jezdeni s obytnakem). No a takovych veci vic.. neco klepe na predku (X5), rikam projedte tam a tam (o ulici vedle), uslysite to a to, z mista toho a toho, asi tycky stabilizatoru..auto neprojeli, podivali se na napravu auta na zvedaku, kola svesena, nikde vule, tak mi to vratili...auto dva dny v haji v servisu, tak je donutim, aby do toho sedli a opravdu projeli a uvidi a ejhle..tycky stabilizatoru a spodni ramena, dalsi dva dny cekani na dily a opravu a jezdime..

s tou zlodejinou, no..uplne laik nejsem, techniku sem studoval, mam predstavu, umim overit ceny, dily, hlidam si, nechavam vysvetlit, ptam se, zjistuji a overuji..samo, i tak me vezmou, kdyz budou chtit a snazit se...ja ale spis narazim na naprostou nekompetentnost, neznalost zakryvanou aroganci.. a ..tam se uz nevratim..
laik

#15 Příspěvek od laik »

já laik, když jsem jako laik kupoval první BMW s JaraXem, tak mi musel přísahat, že mě to i zeservisuje.
Rok po koupi jsem čekal nějaký podraz, byli to jacísi Srbi a šli podezřele lehce dolů - cca 10%. Auto bylo inzerováno delší dobu a v A i DE najednou.
Není nadsázka - kdyby mě Jarda neslíbil servis, tak jsem jel naz5 s prázdnou. Posraný jsem byl až na zádech a vlastně mě ke koupi musel trochu postrčit. No a auto jezdí, JaraX mě sem tam veme na milost.
No a taky jsem nechtěl naftu, to je také důležité.

Meďoura bych jako druhou značku rozdýchal, ML též se mi líbil zvenčí, pak jsem se svezl a bylo to jasný. E53 je štika proti němu. 70 je prý jízdně ještě lepší, ale nikdo mě nechce svézt ;)
Bylo to v noci, tak interiéru jsem si neužil.
RR se mi taky moc nelíbí, pak asi Subaru, mívaly dobrý podvozky 4x4. Jestli to ještě platí?????
Dolfus

#16 Příspěvek od Dolfus »

.. Tady je laiků víc, než lidi :D ne jen for..
Přesvědčil si mě, asi příští auto závažím nákup s Jaraxem.. V zásadě, kdyby byla slušná x5 s benzínem, novější a výbavou co chci a stávající byla k prodeji, šel bych do toho.. Jo a samo ten servisovy příslib.. Bez něj do toho nejdu :D... Co, JaroX? :)

Jo, Subaru bych taky ještě dal, ale max imprezu :D a to je moc malý :D..

Btw ten nákup x5 zní zběsile.. Ale tak když to klaplo.. Asi bych z toho byl taky nervózní..

A stav se někdy v pze, projet e70 není problém.. Jen, ne v benzínu,.. "zatím".. :D
laik

#17 Příspěvek od laik »

Nick laik mě vyhovuje...taková forma alibismu ;)
Mechanik nejsem, co vím jen papouškuju od zkušenějších tady, samodomo jo, ale ne BMW.
Nákup byl rychle a zběsile. Za hoďku bylo po všem. Aaaaaa haluz jak sfiňa.
Nechci to psat furt dokola, ale já tam ani moc nechtěl, JaraX pro mě dojel, a tak jsme jeli no. A bazar....na dvorku u vily TŘI auta a dva Srbi :twisted2:
Určitě jeď s JaraXem nebo s někým, kdo servisuje s diagnostikou. Hodně usmlouval, takže si na sebe vydělal a ještě mi zbylo na cestu i s přihlášením. :)
S projížďkou počkám raději na ten benzín V8. :D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od JaraX »

já nejsem žádnej Jarox kurva :D
Dolfus

#19 Příspěvek od Dolfus »

Laik : Myslel sem si to, laiku :D, nafta smrdi, to je fatk. Btw i tak mam svoji X5 rad.. ;) ..vidis, to je zajimavy $ aspekt nakupu. Tak jak zatim kazde auto co sem kupoval srazil alespon o 5-10% a na diag ho bral, ale faktem jest, ze tomu, co bych chtel, je CZ asi male a chce to za hranice a to bych si uz asi uplne netroufl...holt Jaro.., pardon JaraX je profik.. coz ostatne vime dlouho..

JaraX : ale tak ku*va nejsi urcite! Ale dobre, ani JaroX teda, pardoon... :D Na druhou stranu, ten 5. pad je tady slozitejsi...spravne asi 5. padem oslovujeme/volame JaraXi? Je to tak spravne? :)

tak fajn vecer, panove ;)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od JaraX »

jj, tak je to správně, tak už hledej krásnou 4,8i :)
Odpovědět