Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 540i (5/2000) - rozvody - vanos rebuild atd.

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
mudy
Kontaktovat uživatele:

E39 540i (5/2000) - rozvody - vanos rebuild atd.

#1 Příspěvek od mudy »

Zdravim,

Tak uz to vypada ze me tahle taskarice nemine, ostatne asi jako kazdeho ktery to s timhle mazlem mysli vazne.
Na aute se snazim si delat veci sam, ale je jasne ze tady uz jde do tuheho, takze muj dotaz bude mit dve varianty:

1) Byl by nekdo ochoten/schopen zapujcit komplet tooling pro tuhle akci? Jak se rika nechci slevu zadarmo, aneb dal uz bych si to znicil sam :)
2) Byl by nekdo ochoten/schopen teto akce v dosazitelnem okoli za dosazitelnou cenu? Zajima me spis cena za praci nez matros, tam uz mam vicemene jasno.

Nejsem uplne citlivy na kacku, jelikoz me ale ceka jeste dvojhmota, spojka atd, me moznosti maji jiste hranice :)

Diky za jakekoliv nabidky a pekny den preju
ACDC

Re: E39 540i (5/2000) - rozvody - vanos rebuild atd.

#2 Příspěvek od ACDC »

Na rozvody stačí aretace vaček.
mudy
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od mudy »

Pokud bych jen vymenil retez s listama tak mozna jo, ale chci udelat i ty vanosy kdyz uz to bude cele rozdelane.
Zvuk motoru na volnobeh uz je cisty traktor. Pris startu obcas zachrasti i retez, zejmena pokud stojim cumakem z kopce.

Navic, z toho co jsem vycetl, spravna funkce vanosu bude mit vliv i na vykon, tedy spis na jeho prubeh ci nastup. Obcas mi prijde ze pri pozadavku na vykon je motor tak nejak rozpacity a pripisuju to i vanosu. Blbe se to popisuje, jsou to pocitove veci. Sani mam vycistene, vaha nova pac to hazelo chyby a opravdu byla vaha KO.
Takze spis hledam komplexni reseni kdyz uz motor bude napul rozebran. Preci jen je to akce co se nedela kazdy rok. (Tedy by se nemela delat :))

Mezitim jsem koukal po netu a nasel nejaky holandany co kompletni sadu pripravku za 30e pujcuji, ale netusim jak by to bylo se zapujcenim mimo holandsko.
MUF_IV

#4 Příspěvek od MUF_IV »

Blbé vanosy ti řekne diagnostika, bude tam chyba představování vačky, ale to by ti podle mě šel motor do nouzaku, aspoň tak to bylo u mě, zasraly se solenoidy, mam double vanos. Jeden byl v pytli - plno karbonu a teď už mi leží cely motor vypucovany na stole a o víkendu se jde skládat. Diagnostika umí prestavovani vacky otestovat. Každopádně bych taky ty vanosy pretesnul pokud budeš dělat rozvod je to při jednom...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od JaraX »

dělat M62TU a neudělat vanosy pokud jsou slyšet jsou vyhozeny peníze, a že to nehlasí chybu vubec nic neznamená, chybu to hlásí jen když to nemuže dostat vačku tam kam chce, ale že to trvá než to ten vanos nastaví, to už to nehlásí, dělali jsme několik M62TU včetně Alpiny a rozdíl byl vždy hodně markantní.
Odpovědět