Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Barva M3 kol na E92?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36

Jakou zvolit barvu M3 kol?

Nechat je v černém lesku
6
60%
Stříbrný lesk
2
20%
Titanový polomat
1
10%
Titanový lesk
1
10%
Měděný lesk
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů: 10

Zpráva
Autor
Stickler

Barva M3 kol na E92?

#1 Příspěvek od Stickler »

Ahoj všem,

zařadil bych téma do Pokecu, ale čekám na potvrzení členství a nemám ještě potřebná oprávnění, tak píšu sem.

Pořídil jsem si na svou černou E92 originál M3 Double Spoke 19" kola. Bohužel od původního majitele byla lakována do černého lesku.
Nyní je mám na autě v černém lesku, není to optimální, ale ani taková hrůza jak jsem čekal. Problém je, že obnovit kola do původního designu s leštěnou čelní plochou není řešením, kola budu provozovat i v zimě a leštěná plocha by hned zkorodovala. Proto musím zvolit jednotný celolak. A teď je otázkou - do jakého odstínu to nechat nalakovat?

Co aktuálně zvažuji:

#1: Nechat je v černém lesku
#2: Stříbrný lesk
#3: Titanový polomat
#4: Titanový lesk
#5: Měděný lesk

Auto je černé, interiér ve světle šedé kůži, třmeny modré. Pro ilustraci přidávám rychlé foto (na špatných pneu a před snížením), auto je v procesu úprav, proto vpředu nese ještě obyčejný nárazník (bude M3 předek), aj.

Děkuji předem za názory a případnou účast na založené anketě :cool2:

Obrázek
Naposledy upravil(a) Stickler dne ned 28.10.2018 14:20, celkem upraveno 5 x.
Obrázek
Fully individualized BMW 3 Coupe (E92) 2008, 335xi ~ 280kW (380HP), ~ 530Nm, full equipment
TurboShnek

Re: Barva M3 kol na E92?

#2 Příspěvek od TurboShnek »

Já bych je nechal tak jak jsou protože to bude zadarmo a vypadají celkem dobře a aspoň na nich nebude tolik vidět špína. Kromě toho mně absolutně nezáleží na tom co si myslí jiný lidi natož abych na jejich názor ještě utrácel vlastní peníze. :lol: Já asi nejsem ten správnej člověk kterej by si koupil M3 a nebo měl odpovídat na tuhle otázku. :lol: :lol:
Stickler

#3 Příspěvek od Stickler »

No on je problém, že se nemůžu rozhodnout :D
Na jednu stranu vím, že černá není co bych chtěl, ale zároveň vím, že když se na to teď vykašlu, vydržím to. Na léto (ale asi až přesrok) plánuji 20" kola, ale to až bude auto upravené na M3 style se širším předkem. Do té doby asi zůstane na zimu i léto toto, no nějak nevím, jestli by ta kola vypadala dobře stříbrná, nebo volit radši tmavší odstíny..
Momentálně se asi nejvíce přikláním k lesklé titanové :)
pavproch

#4 Příspěvek od pavproch »

Matt graphite

Mám na obou autech, obě jsou taky černá a už sem tu myslím, kdesyk dával i fotky.
Stickler

#5 Příspěvek od Stickler »

Nenašel bys je někde prosím? I nad tím přemýšlím, tak abych věděl :)
pavproch

#6 Příspěvek od pavproch »

Obrázek
kubajz79

#7 Příspěvek od kubajz79 »

tvl. nedře to vzadu o lemy?
Stickler

#8 Příspěvek od Stickler »

No teď jo, protože je to včetně pneu s profilem 35, zítra jedu na přezutí na 30. Ale pozítří na snížení vpředu o -30mm a vzadu o 20. Rád bych nechal trošku rozšířit i zadek, ale zatím jsem v okolí (MS kraj) nenašel nikoho, kdo by to uměl udělat. Takže teď to případně vyřeší větší odklon kol vzadu, pokud bude potřeba :)

TO: pavrproch: Děkuji, no moc bych si asi nepomohl, na pohled je to takřka černé :( To spíše bych řešil šedou, pokud mat..
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#9 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Taky mě napadlo nechat je tak, když jsou zánovně nalakovaný než je znova louhovat atd. Počkal bych co po zimě..
Jinak moc nevím co si představit pod : Titanový lesk, Šedý mat, Měděný lesk a co zkusit Antracit a Gunmetal ?
Hele, ser na to.. ;)
Stickler

#10 Příspěvek od Stickler »

No podal jsem ještě dotaz, kdy by na mě měli čas a kdy bych kola měl zpět doma. A podle toho se uvidí :)
Dnes jedu pro nové zimní pneu o správných rozměrech (225/35 R19 a 255/30 R19), které nechám rovnou přezout. A zítra nové pružiny pro snížení + nastavení geometrie. Zbytek (barva kol) je už jen kosmetika a buď kola pošlu, počkám na renovaci a auto zatím bude stát na mých druhých letních 19" z M paketu, na kterých jsem ho koupil, nebo to tak zatím nechám jak píšeš :unsure:
Stickler

#11 Příspěvek od Stickler »

Zatím vítězí buď možnost nechat to tak, nebo titan v polomatu, viz.:
Obrázek
TurboShnek

#12 Příspěvek od TurboShnek »

Stickler píše:plánuji 20" kola
20 palcový kola? :wow: :wow: :wow: :wow: To bude tvůj zubař mít radost protože ti vypadají všechny plomby. :lol: Já mám 16tky a jsou na naše silnice až až, a to nemám ani sportovní podvozek. Jak se ti tam vůbec vejdou, vždyť už teď mezi kolo a blatník sotva strčíš malíček. :wow:
Stickler

#13 Příspěvek od Stickler »

To bylo špatnými profily pneu, dnes po přezutí tam místo pořád ještě je :)
Jinak v případě Baworu je komfort na 19" v pohodě, s pružinami to trošku ztvrdne, ale nečekám vyloženě enormní rozdíl a tak s lehkým zhoršením komfortu budou myslím ty 20" taky OK. Ale to má ještě čas, uvidíme.
Stickler

#14 Příspěvek od Stickler »

.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#15 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Ten mat nevím trochu nuda, kola mají zářit v lesku. Hlasoval jsem nechat tak poměr cena výkon, navíc fakt marginální problem. Možná by mě zvyklala ta měděnka/zlatá barva, kdybych ji viděl a to by chtělo i podobný brzdiče a "zlatý" kotouče DBA. :idea:
Stickler

#16 Příspěvek od Stickler »

Souhlasím, ta měď se mi opravdu líbí, no asi jednak je potřeba kola ve stylu BBS, jednak si nejsem jistý, jestli by byly 19" velikostně dostačující pro tento typ designu a navíc by pak bylo nutné udělat nejen jinou barvu brzd (což se sice dá, ale nad měděnou jsem přemýšlel a nakonec jsem i tak zvolil výraznou modrou), ale obecně pozměnit exteriér. A to asi nedává smysl, protože dělat měděné orámování kolem oken by asi zavánělo tuzingem a naopak lakovat vše na černém autě do černé by ztrácelo za mě smysl, navíc to tak dělá každý a i proto jsem se tak piplal s přední maskou ve stylu M4 tak, abych udělal "nerez" žebral pod 2K lak, protože nic takového se nedělá - a byla by škoda to teď zase předělávat. Navíc k tomu teď ladí i matné chromové doplňky v interiéru. No a nechat vše jak je a dát k tomu měděná kola by asi zase mohlo vypadat jako cirkus :unsure:
Zatím mi, až na jednoho člověka, který řekl "dobrý, ale původní stříbrné 19" byly výraznější", všichni radí určitě nechat tu černou, více zvýrazňuje i ty barevné třmeny a pravdou je, že vypadá lépe než jsem čekal a to zastáncem černého auta s černými koly nejsem (možná je to tím tenkým designem paprsků, které nejen že propouštějí barvy z kotoučů a třmenů, ale zároveň se na světle dost lesknou).
Takže možná celý případ nakonec skončí tam kde začal - u těch leskle černých kol. Dnes mi to snižují, pokud se vše povede a povede se mi i udělat rychlé foto, podělím se pro posouzení ostatních :)
Woyta

#17 Příspěvek od Woyta »

Plastidip. Když barva omrzí, tak ji sloupnes.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#18 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Nechal bych to zatím uležet v hlavě přes zimu a netahal do soli nově lakovaný kola. Jinak 19" jsou u mě maximum co bych na E92 dal, sám bych jezdil asi 18" stejně jako používám na E60 (ceny pneu vs. hmotnost / trakce pohoda). Tyhle M3 19" jsou v origu moc pěkný, pevný a odlehčený. Na 20" bych se vybod nevím co je tam za výhodu.
Stickler

#19 Příspěvek od Stickler »

No za mě vzhled :) Jinak po praktické stránce je auto jen pomalejší, nepohodlnější, více to žere a stojí..
Mi se třeba líbí tyto:

http://www.carmoto.cz/cz/Detail/2158762 ... eyton-rac/

Jinak dnes úspěšně sníženo a seřízena geometrie. Jedno rychlé nekvalitní foto za menší tmy, musím udělat lepší. Pružiny si samozřejmě teprve sedají, tedy už po další jízdě (jen dojel jsem až za tmy, takže těžko fotit) si sedly ještě více než na fotce níže a čekám, že si to ještě trošku sedne. Proti první fotce vypadá naopak o něco vyšší, protože jsem vyměnil ty pneu za správný (nižší) profil.
Jinak můžete mi někdo s xDrive 335i říct, na kolik foukáte pneu? Auto sériově vyjelo na R17 a toto jsem musel nechat dodatečně dopsat do TP, proto na rámu dveří nemám štítek. Nyní foukám zadek na 3,1 a předek na 2,8.

Obrázek
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#20 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

A to páslo ET takhle bez problémů M3 kola na xDrive? Ps. vypadá to OK!
Odpovědět