Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E91 2006 modifikace

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Corleone2309

E91 2006 modifikace

#1 Příspěvek od Corleone2309 »

Ahoj vsem,
chtel bych si nechat na sve auto dodelat jednak automaticka dalkova svetla a sklapeni zrcatek primo pri zmacknuti zamceni vozu. Nyni to mam na delsi podrzeni tlacitka na klici. Jde to u myho auta nastavit? Co vse je treba pro automaticke dalkove svetla?
Diky za uzitecne info vsem
JaraX
Kontaktovat uživatele:

Re: E91 2006 modifikace

#2 Příspěvek od JaraX »

- u zrcátek by to mělo jít, zkrácením času doby držení na 0, prostě kodování
- na FLA je třeba mít patřičná světla, na naší ex E91 to nefungovalo, jelikož tam byli tuším neadaptivní xenony, a ty to neuměli, (nebyli to bixenony), když se vyměnil FRM za novější a rozjelo FLA tak se jen rozsvitila kontrolka že to dalkovy zaplo ale nic se nestalo, jelikož to defaultně přepínalo clonku bixenonu ale to auto ji nemělo. adaptivní bixenony to umět budou. ale u 2006 ještě asi bude třeba měnit FRM, ale to se chce podívat. no a samozřejmě druhé zrcátko s FLA kamerou a zapojit
matiz
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od matiz »

Vsechny origo xenony jsou v e9x bi-xenony, je jedno jestli maji nataceni do stran nebo ne. Ovsem ta ovladaci clonka se obcas dosere. Ale u dvou svetel zaroven jsem to jeste nevidel.
Zrcatko mam, elektrochromaticke s indikaci pro alarm a asistentem.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od JaraX »

tak je možné že to mělo obě clonky posrane,ve světlech nic neckvalo, a dalky to davalo halogenama, ale asi každa E90 si k bixenonu přisviti halogenama.
každopádně pokud ti cvakají clonky tak nebude problem. ještě musíš zjistit jeslti to umí tvuj FRM,. 2006 už to asi umět bude, ty první neuměli, s budíkama nevím jak to bylo, když do E65 předface doděláš FLA, tak nemáš kontrolku že jsou zaplé, a když jsem to dodělal do nějakého preproduction series tak se vždycky rožla kontrolka píchlé gumy když to zaplo ty světla :D
czNEWMANcz

#5 Příspěvek od czNEWMANcz »

Ohledně dodělání FLA (automatické rozsvícení/zhasínání dálkových) je potřeba mít na autě xenony (nemusí být adaptivní) dešťový senzor a správné vnitřní zrcátko s funkcí FLA. Potom je to pouze záležitost zapojení 2 kabelů z FLA kamery tohoto zrcátka a patřičné nakodování několika jednotek (umí to i první verze FRM, ale jak píše Jarax, u pre-LCI to nemusí signalizovat kontrolku na přístrojovce, že je FLA aktivní (symbol A u dálek, zde záleží na výbavě). To, že to rozsvícelo jinou kontrolku, bych přičítal kodování, musí se projet víc jednotek. Jinak by to mělo rozsvítit pouze modrou kontrolku dálkových v příapdě, že se sepnou).
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od JaraX »

ta jiná byla na sedmě a bylo zkodované celé auto, ale byl to preproduction series, tzn auto vyrobené o pul roku dřív než se facelift vubec dělal
Corleone2309

#7 Příspěvek od Corleone2309 »

Jen abych si to shrnul tedy.
Zrcátka sklopná rovnou při zamčení auta by asi nebyly problém, to jsem si tak nějak i myslel.
A co se týče FLA:
mám xenony (myslím že bi jak píše matiz) dešťovej a světelnej senzor. Takže asi jiný frm modul a jestli chápu dobře tak i jiné zrcátko? (mám fotochromatické s alarmem, ale nevím zda má tedy matiz ještě něco jineho). Případně bych poprosil Matize o cenu zrcátka včetně uprávy přímo na můj vůz. Díky zatím všem za info
czNEWMANcz

#8 Příspěvek od czNEWMANcz »

FRM nový není potřeba, stačí zrcátko, které má v sobě FLA kameru + funkce, které máš aktuálně, tedy alarm a stmívání. Jinak dá se pohledat i na ebay, kdyby Matiz neměl to co potřebuješ, válí se tam toho celkem dost a za rozumné peníze. K tomu zrcátku bude pak potřeba sehnat i kryt, který se dává okolo "nohy" zrcátka, pro FLA je v něm výřez na kameru (občas to na ebay prodávají bez krytu, tak s tím event. počítat).
matiz
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od matiz »

Vzhledem k tomu ze veskera elektronika by mela byt v zrcatku a po canu jdou nejspis jen zpravy zapni nebo vypni tak asi nebude uplne nutne FRM menit. Nicmene je velmi zajimave ze pokud se zadava v ISTA vyssi citlivost tak nekoduje FLA, ale stresni centrum. Nejak jsem to moc nepochopil, ale ani po tom extra nepatral. Kazdopadne to je ale tak, jak pisu.
Slaji

#10 Příspěvek od Slaji »

Ahoj,
mám E92 z roku 2006.
Bohužel nemám rain sensor. Mám jen autodimming na zpětném zrcátku.
Chtěl bych dodělat přepínač automatických světel a automatické stěrače, případně to rovnou udělat i s Highbeam assitant a ovládání vrat (pokud to ještě dnes na nové systémy vrat funguje)

Je to vůbec možné? Případně na kolik to řádově vychází?
Děkuji moc za odpověď.
Jirke

#11 Příspěvek od Jirke »

Prosim vas, neblbnete s tim FLA - High Beam Asistentem. Jediny auto, kde jsem byl spokojen s tim, jak to funguje, bylo Audi A8 r.v. 2015 se svetlama MATRIX.
V každý E61 jsem to okamzite vypinal, protože jako cekat 5sec ve tme nez se to rozsviti...na to jsem moc rychlej. Proste to nefunguje tak rychle a intuitivne jak byste si predstavovali. A není to nenakalibrovanym senzorem nebo spatnym sklem.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od JaraX »

to nevím, ja jsem s tím nadmíru spokojen
matiz
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od matiz »

Ja relativne taky az na malickost ze je to piiica a obcas se mu zatmi pred senzorem a jedu za autem a on mu naprasi plne dalky do zrcatka. Jedu za nim deset, patnact metru... Moc casto kdyz to je nejaka vyjeta mrdka co ma misto zadnich svetel svicky. To se pak obcas stydim. Jinak mne to funguje dostatecne...
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Snejk »

to mas nejaky divny, me to vypina i kdyz jedu vedle koleji a je tam v dalce drazni semafor na cervenou... a ty protijedouci auta to vypina docela rychle (nerikam ze nedostanou treba 1-2s pocoudit jeste tema prestavenejma svetlama to musej mit radost) ale treba oproti tomu senzoru v escalade to funguje uplne zlate,tam to ignoruje i poulicni osvetleni takze si to seru po meste na dalkovy prakticky porad...
JakoobCZ

#15 Příspěvek od JakoobCZ »

za me FLA taky nic moc.. dost casto to zmatou dopravni znacky a vypne to (idealni je to u jednoho neosvetleneho prechodu kousek za Chodovem :D ). Co jsem koukal v iDrive, tak se tam citlivost nastavit neda.
inspi1981

#16 Příspěvek od inspi1981 »

Citlivost se nastavuje kodovanim
Odpovědět